kábelkereső

 ( suvlaj | 2012. december 25., kedd - 16:05 )

Sziasztok!

Fúrnom kellene de nem merek. Bp. IX. kerületben volna valakinek kábelkeresője (ami megmutatja hol megy a drót a falban) 1 órára kölcsönbe? Csokival vagy sörrel fizetnék! Köszi.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

nincs is jobb mint mikor ünnepek alatt a szomszéd fúr:)

Csak egy, amikor folyamatosan fur egesz evben. (De hogy mi a fenet, allandoan?!)

Idegeidet :)

Nem fúr, csak fúrna! Azt is a két ünnep között!

Milyen telefonod van?
Ha androidos, pl xperia akkor tölts le hozzá ilyen programot. Megtalálja! Tényleg!
Egyébként ha a villany vezeték elfúrásától félsz akkor nem árt tudnod. Mindig tartják a 90 fokot vezeték elvezetésnél. Tehát a ka szerelvénytől felfelé és valahol a plafontől 40-60 cm re fordul vizszintesbe. Ha csak erre figyelsz, jó eséllyel elkerülöd.

"Mindig tartják a 90 fokot vezeték elvezetésnél."

Na láttam már keresztbe elhúzott kábelt a falban :D Persze azt hozzá tenném, hogy nem szakember csinálta.

Az is csinálja sajnos ha nem nézel oda.

Mi ezt a cégnél (épületvillamosságban utazunk) "A" tipusú szerelésnek hívjuk...
"A"hogy sikerül....
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

ÉS így "loptok" el 10 méter kábelből 3-at ?

--
openSUSE 12.2 x86_64

Inkább így nevezzük ha más, ilyen jellegű munkáját kell javítani. Mert az ügyfél előtt azt mégsem lehet kijelenteni, hogy ez akkor itten világít, de amúgy szar.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Örülj neki hogy kisebb lesz a hálózat belső ellenállása ráadásul ezt a feature-t nem számlázzák ki pluszban :)

Biztosítékdoboz környékén kell fúrni sajnos és ott nem egyértelmű mi merre. Butatelefonom van csak. Viszont köszi a tippet!

"Mindig tartják a 90 fokot vezeték elvezetésnél"

Azt a 90 fokot inkább hívjuk kőműves derékszögnek. A kőmüves derékszögről pedig köztudott, hogy 70 és 120 fok közt helyezkedik el.

Ne vegyél rá mérget, mert megmurdelsz!
A 90 fokos szabályra csak akkor számíts ha az épület elég fiatal még! Például egy 50-es, 60-as években felújított lakásban bármi lehet...

megmondod, hogy mi a program neve? kíváncsi lettem.

Csak rá ne keress playen, hogy metal detector...

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

jah, hogy fém kereső? aha. az speciel full nem működik, még ha a telefon elé is teszem, betonon keresztül meg sem próbáltam. noh, köszi.

XIV-ben van, de kimerült az elem... :( 4 gombelemmel megy.
Amgy ha kinyit OBI 27-én, 1500 HUF.

Úgy érted 1500 Ft egy ilyen ketyere?

Igen, én ennyiért vettem, igaz, akció volt. Régi építésű házban lakunk és a kábelek mennek ám itt mindenhogy, csak vízben és függőben nem, én sem mertem fúrni ilyen nélkül. Mikor feltérképeztem vele a falakat, megdöbbentem, mi megy benne. Jól vizsgázott, ahol nem csipogott, nem is volt kábel. Nem egy nagy durr készülék, szóval ne hasonlítsd egy profi, 30ezreshez, 5cm mélységig egész jól teszi a dolgát.

szerk.: próbáltam rákeresni az enyémre, nem találom, de ilyen is volt az OBI-ban múltkor még:
https://fenyaruhaz.hu/hu/product/item/244001

Nagyon köszi! Akkor ez lesz a megoldás!

Mennyit, mekkorát akarsz fúrni?
Ütés nélkül, kis-közepes fordulattal ráengeded a fúrót, és ha a vakolat után ruganyos, vagy nem "koppan" akkor belevilágítol valamivel.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Tégla.

Ha hőszigetelő tégla, akkor azt úgyse fúrhatod ütvefúróval. A vakolatot lazán viszi, ha meg eléri a téglát azt érzed, az alatt már nem lehet vezeték.

Ugye jól értem, hogy panelról van szó?. Az én módszerem erre, hogy ha valahol fúrni akarok, akkor ott fúrok és punktum... Ha megbasz, megbasz, legalább lesz egy jó napja... :p

--
openSUSE 12.2 x86_64

Élni tudni kell!

És ha ő biztosra akar menni ? Nehogy má' egész nap furkáljon. ;)

- Hééé róka, te tudsz repülni?
- Éééén?!? Nem!
- Hű de laza !

:D

Mondjuk (elvileg) ha nem kapcsolo, konnektor, stb. vonalaban fursz nagy gond nem lehet. Ha meg igen, a panelbol ugy sem art kibanyaszni a regi aluminium vezetekeket es cserelni oket :)

-

Hehe. Én nemrégen egy ólom víznyomócsövet fúrtam szét egy ismerősnél. Kb 56˙-os szögben kúszott fel a felső lakókhoz, de mivel egy olyan falon történt a fúrás, ahol a közelben nemhogy vizesblokk nem volt, de még egy vízcsap sem a helyiségben, ezért ha függőlegesen ment volna fel akkor sem kerültem volna el. Az egész lakást eláztattam, mire megtaláltam a közösképviselőt aki beengedett az főelzáróhoz. Azóta beszereztem néhány méretű gebót, amit minden fúrásnál készenlétben tartok. A fúrást 2m vésés követte, aztán két valami szorító-roppantó idom és 1,5m 5 rétegű műanyag cső került be a falba, amit vakolás, glettelés, festés követett. A vízcsöveket talán valami fémkereső találja meg, persze mivel ma már van ólom, horganyzott acél, műanyag, réz technológia is, még azzal sem lehet biztosra menni.
A szomszédom pl. saját maga restaurálta a fürdőszobáját, amikor a haver által berakott műanyag vízcsövet fúrta szét, amikor a WC tartályt fel akarta fúrni, a leburkolt falára. :)

mire kigugliztam, mi a fészkes fene az a gebó... :D

2 félbe vágott csavaros javító bilincs: http://poly-mix.com/aruhaz/index.php?inf_cszam=13113400-30&inc=egytermek&tcs_id=51&cnev=GEBO%20DS%20Jav%EDt%F3bilincs%203%22
Rá kell csavarozni a lyukas csőre, aztán mehet a víz ideiglenesen ismét. Talán a gyártót hívták gebónak (az philips csavarfej analógiájára), de a szakik egymás közt csak így nevezik. Ezt megértik az eladók is. :)

Szerk: A Gebo-Armaturen GmbH 1937-ben szabadalmaztatta "gebo csőkötési technológiát".
Ez meg gebo unifix gyors csőjavításra: http://www.gebo.de/englisch/pdf/unifix/maxi_sealing_band.pdf

Néha eszméletlen dolgokat tanulok itt :)
Köszönöm!

+1 :)

A fémdetektor megtalálja a fémcsöveket. A vezetékek esetén általában még azt is ki tudja jelezni, hogy áram alatt van-e a vezeték. Elvileg még a műanyag csőben áramló vizet is ki lehetne valahogy mérni, de nem hiszem, hogy megfizethető áron létezik rá műszer. Sajnos a régi házakban tényleg csúnya dolgokat műveltek. Nálunk a gondnok mesélte, hogy az egyik lakásban kétszer is sikerült ugyanazt a vízvezetéket elvésnie a szakiknak a felújítások alkalmával (egy szoba parkettája alatt ment keresztül és ha jól tudom ott is a szomszédhoz vittek el úgy valamit). Itt még az is felmerül bennem, hogy mennyire lehet egészséges az 50-100 éves ólomcsövekből jövő vizet inni?

Lakásátvételhez nekem is szükségem lenne egy kábelkeresőre, hogy felmérjük merre mennek az egyes vezetékek a falban. Ha valaki tudná 1-2 napig nélkülözni a sajátját, csokival/sörrel/stb. hálálnám meg :)