gcc 3.4.0 -mcpu deprecated

 ( vmiklos | 2004. április 20., kedd - 21:05 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sziasztok!

most tettem fel a gcc 3.4.0-t (még fordul) és a CFLAGS="-mcpu=i686 -O2 -pipe" környezeti változóval szoktam forgatni a programjaimat, ezt is így fordítottam. a fordítás közben a gcc állandóan warningol (mikor már a gcc-build/gcc/xgcc-vel fordít):

-mcpu=' is deprecated. Use `-mtune=' or '-march=' instead.

a -march az tudom mire jó, de nekem nem az kell. nekem a -mcpu kéne. akkor marad a -mtune. ez miben különbözik a -mcputól?

kösz

hello,

nekem a -mcpu kéne. akkor marad a -mtune. ez miben különbözik a -mcputól?

szerintem semmiben:
[url]http://gcc.gnu.org/gcc-3.4/changes.html[/url]
/IA-32/AMD
...
-mcpu has been renamed to -mtune

ami az en ertelmezesem szerint csak "átnevezést" jelent. :)

a.

Ezek a gcc developerek mintha sosem hallottak volna backward
compatibilityrol. A release notesben masrol sem lehet olvasni
minthogy renamed, removed, deprecated, unfortunately incompatible, ...

A semminel persze meg igy is jobb.

[quote:ffc9bdca5b="borso"]Ezek a gcc developerek mintha sosem hallottak volna backward
compatibilityrol. A release notesben masrol sem lehet olvasni
minthogy renamed, removed, deprecated, unfortunately incompatible, ...[/quote:ffc9bdca5b]

Épphogy a gcc fejlesztői csinálják a lehető legjobban. Nagyon hosszú távra előre gondolkoznak. Kitalálják, hogy mi nem jó. Ha valamit kompatibilitást megtörő módon akarnak kiszedni, akkor beraknak egy ló nagy warningot, és 2-3 fő verzióval később kiszedik. Tehát mondjuk amire a gcc 3.2 elkezdett warningolni, azt kiszedik a 3.5-ből. Ha most azt olvasod, hogy kiszedték, akkor hidd el, hogy iszonyú régóta warningol rá. Így az egységsugarú fejlesztőknek bőven van idejük átállni és ezt egy jó nagy időszeleten belül bármikor megtehetik, látják a warningokat.

Nézd meg azokat a rendszereket, amelyek mindenek elé helyezik a kompatibilitást, és még most is azzal vacakolnak, hogy a hogyan lesz kompatibilis a saját 5-10 évvel ezelőtti változatával. Hatalmas gány, átláthatatlan, túlburjánzott rendszerek ezek, és a túlzottan hosszútávra visszanyúló kompatibilitás igenis visszaveti a fejlesztés tempóját. Ami sz.rul sikerült, attól idővel meg kell szabadulni.

Mindenki agyba-főbe oda meg vissza van az olyasmi bűvszavaktól mint például a GNU. Nézd meg, a többi core GNU projekt hogyan van menedzselve. A sehogyantól a nevetségesen át a szánalmasig terjed a skála. Az egyetlen a gcc, amelyiknek a fejlesztői tudják hogy mit csinálnak és azt normálisan csinálják, nevezetesen kegyetlen jól menedzselik a fejlesztést. Asszem szinte bármelyik free sw projekt tanulhatna tőlük. Ezt pontosan így kell.