libcudart.so.5.0 nem létezik?

Fórumok

Az ldconfig szerint van libcudart.so.5.0.

ldconfig -v | grep -i cuda
libcudart.so.5.0 -> libcudart.so.5.0.35
libicudata.so.48 -> libicudata.so.48.1.1
libcuda.so.1 -> libcuda.so.304.54

Amikor lefordítom a kódott akkor sem panaszkodik, nvcc poisson.cu simán lefordul, de amikor futtatom a bináris-t:
./a.out
./a.out: error while loading shared libraries: libcudart.so.5.0: cannot open shared object file: No such file or directory

Erre én nem látok logikus okot, hogy fordításkor létezik futtatáskor nem. Ötlet valakinek?

Előre is köszönöm.

UI:
Egy ubuntu 12.04-ről van szó, és az LD_LIBRARY_PATH="/usr/lib:/usr/local/lib" bent van az /etc/environment fájlban. A cuda tool a /usr/local-ba lett telepítve.

Hozzászólások

Na közben rájöttem a hibára. Hiába szerepel a LD_LIBRARY_PATH="/usr/lib:/usr/local/lib" a /etc/environment ben ha lekérdezem a váltózó értékét, üres. Akkor hova a fenébe kell beírni, ha nem a /etc/environment-be? export-al meg tudom adni, de azt minden restart után meg kell adni.
------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Köszi. :) Egyébként gentoo alatt ezt tettem (cask ott az env.d-ben van ez de az mindegy), de nem gondoltam, hogy ubuntu alatt is ugyanez. melóban nem meram használni a gentoo-t. Pedig lehet jobban járnék, mert azt már ismerem.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Az ld.so.conf.d az kevesbe erdekes, mert ahhoz csak ldconfig-ot kell patchelni max, hogy mergelje ossze azokat (sot, lehet, hogy egy wrapper is eleg). ld.so.preload.conf az nemileg nehezebb ennel.

(Egyebkent ha jol nezem, FreeBSD pl tamogatja az ld.so.conf.d-t, szoval mar legalabb ket ilyen OS van! :)

--
|8]

Igen, de a FreeBSD-t egyebkent is gyakran eri az a vad, hogy Linuxosodik, szoval ketes dicsoseg ez. :-)

Egyebkent igen, ha jol emlekszem, meg a Gentoo-nal is volt egy ido, amikor az ld.so.conf az egy generalt fajl volt, talan az env-update paranncsal lehetett eloallitani. (Don't shoot me, embertelen regen Gentoo-ztam, meg regebben kezdtem)
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nekem anno kényszerpálya volt a Gentoo, de nem bántam meg, szerintem se nem jobb se nem rosszabb, mint a többi, de sokkal rugalmasabb, és testreszabhatóbb. Egy rakat olyan hardvert kellet használnom, amit viszonylag kevés bináris distro támogatott. Kicsit kevésbé pörögnek, mint régen, nem annyira frissek a csomagjaik, de számomra ez inkáb előny mint hátrány. Pl most is a Gnome2 támogatott, bár én felraktam overlay-ból a matet. Kicsit sok benne mostanában a kettősség. Van amiből mindenn villámgyorsan a stabil ágba kerül, van ami hónapokat várat magára.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Szerintem pont jok az aranyok, pont az varat sokaig (azt tesztelik sokaig), ami amugy is nyugos lenne ha nem stabil. Elkezdtem kovetni flameeyes blogjat+twitteret, es tudom, hogy azert eleg sok szivas van a hatterben, raadasul mindent vegig kell tesztelni tinderboxban, mire egyaltalan kicsapjak rsyncbe.

Ugyanakkor mostanaban nagyon ramentek a rendszer konzisztenciajara. RUBY_TARGETS, PYTHON_TARGETS, rendet raktak az /etc/portage alatt, ugy latom a lokalis use flagek is sokkal jobb aranyban rendelkeznek dokumentacioval, mint eddig... szoval rendbeszedtek a dolgot, kezd felnoni a rendszer.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal