teljes képernyő

teljes képernyő

Hozzászólások

Hi

nagyon kezdő vagyok még, és nem tudom, hogy lehet megcsinálni a mplayerben, hogy ne csak a képernyő közepén egy kis részen, hanem az egész képernyőn játsza le a filmet(fullscreenben, arányos képnyújtással)

előre is köszi!

Mplayer 1.0
Mandrake 10
S3 Trio 3D 8 Mb
Celeron 600
256 Mb ram

trio3d hmm nem nagyon ertek hozza de:

mplayer -vo x11 -fs -vm muppet_show-mahnahmahna.mpeg
mplayer -vo x11 -fs -zoom muppet_show-mahnahmahna.mpeg

ezeknek muxen kell csak lehet hogy lassu lesz :(

nem tudom hogy a trio3d tamogatja-e a xvideo- ha igen akkor:
mplayer -vo xv -fs muppet_show-mahnahmahna.mpeg

Mit értesz "képernyõ közepén egy kis részen" alatt? Ablakban? Telejes képernyőn (f billentyű)? Vagy olyasmire ami asszem bsplayer-ben volt, hogy lehettett az 'a' vagy "tab" (már nem emlékszem ) bill-vel a szélesvásznú filmeket teljes képernyősre nagyítani.
Esetleg probálkozhatsz az "aspect ratio" állításával.

Goldberg

Hi!

S3 Trio 3D-ben a Virge-el kompatibilis chip van, a Virge meg tamogatja az XVideo-t (en Virge-t hasznalok). Szoval szerintem mukodni fog. Mellesleg f gombbal tudsz a fullscreen es az ablak kozt valtani.

TBS::Antiemes

[quote:73783ec7c8="goldberg"]Mit értesz "képernyõ közepén egy kis részen" alatt? Ablakban? Telejes képernyőn (f billentyű)? Vagy olyasmire ami asszem bsplayer-ben volt, hogy lehettett az 'a' vagy "tab" (már nem emlékszem ) bill-vel a szélesvásznú filmeket teljes képernyősre nagyítani.
Esetleg probálkozhatsz az "aspect ratio" állításával.

Goldberg

Szerintem az erti hogy "miko" full-screen-ben a video 1-1 es nagyitasban jelenik meg, ami 1024x768 as felbontas és egy 320x200-as video eseten eleg karcsu.

:wink:

nem ablakban.csak piciben.Nem is csak kizárolag X alatt hanem konzolon is ezt csinálja.az aspect ratiot kipróbáltam(X alatt) és a kép ugyanakkora maradt, csak ha ablakban néztem, akkor a fekete széleket növelte, ha teljes képernyőben akkor nem csinált semmit(nem tudta tovább növelni a fekete részt).szeretnék rajta filmet nézni, de a vcd filmek (352x288) a képernyő közepén pontosan akkora részt foglalnak el mint amekkora felbontásuak. valahogy szétrántani szertném széltől szélig. ezt a zoom és vm kapcsolót megpróbálom jól hangzanak(de csak sajnos holnapra mondhatom meg, hogy sikerült e). ha valakinek van még ötlete szóljon.

ja mégegy: nem lehet valahogy szoftveresen gyorsítani a vidokártyát a filmlejátszáshoz? az xmovie lejátszaná szétrántva csak azon meg szaggat.

Szerintem próbálkozz a -vo xv kapcsolóval, mert nem minden video output driverrel szokott menni a dolog.

[quote:45dd5093ac="begin"]Szerintem próbálkozz a -vo xv kapcsolóval,

igen, probald meg: [code:1:45dd5093ac]mplayer -vo xv vmi.avi[/code:1:45dd5093ac]
ha nem megy, le kell szedned vmilyen drivert a kartyadhoz. jelenleg azert nem nagyitja, mert hardveresen nem tudja (imho -vo x11-et hasznalsz). ha eleg eros geped van, akkor hasznalhatsz -zoom-ot, ez szoftveresen nagyitja, de valszeg az xmovie is ezt probalta, es nem ment neki (szaggat)