LGA 2011 socket, Narrow ILM, Xeon E5-2600 aktív hűtő

Fórumok

Sziasztok,

egy Supermicro lapon egy Xeon E5-2609-es procit szeretnék ellátni aktív hűtővel, de sajnos abba a problémába ütköztem, hogy a socketek Narrow ILM és nem Square ILM alapúak (a Narrow ILM csavar méretei 95x56) amihez Magyarországon még nem találtam aktív hűtőt. Vettem egy passzívot Intelben, de ez még a bios beállítása alatt bemelegedett.

Aktív hűtőből egyet találtam, egy Dynatron R14 nevűt, amely megfelelő méretekkel rendelkezik egyben aktív is. Sajnos ez a márka olyan messzire elkerüli Magyarországot, hogy legközelebb Németországból és önerőből lehetne rendelni.

Nagy szükségem lenne segítségre a megoldáshoz, mert ebben nem vagyok expert és már nagyon sok időm elment a keresgéléssel: létezik-e egyáltalán Magyarországról is elérhető/rendelhető Narrow ILM méretű aktív hűtőt, esetleg tud-e valaki olyan megoldást, amellyel ez kiváltható lenne (vízhűtés, turbina, mézga trükk, mittomén), vagy ismeri a Dynatront annyira, hogy tud róla véleményt alkotni, ajánlani? Esetleg a Narrow ILM direkt ilyen és a világ legtermészetesebb dolga kiegészíteni a passzív hűtést valamivel (amiről persze mit sem tudok)?

A kérdéses alaplap: Supermicro X9DRH-IF http://www.supermicro.com/products/motherboard/xeon/c600/x9drh-if.cfm
A mostani passzív hűtő: Intel STS200PNRW
Dynatron R14: http://www.dynatron-corp.com/en/product_detail_1.aspx?cv=1-4-298-300&id…

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: Medvesajt

Hozzászólások

Talán nekem túl egyszerű a gondolkodásom, de ha nem valami profi környezetbe kell, én tuti rátennék egy ventit a passzív hűtőre. Akkor már ráérne a dolog addig, míg lehet kapni normálisat.

Ugyan, azt nem írtad, hogy mekkora házba kell (gondolom 2U), nekem 4U-s házban van a cucc, oda SNK-P0050AP4 való. Ahhoz mellékelnek alapból narrow keretet. Ahogy nézem a leírásukat, a többihez is van narrow opció.

Legegyszerűbb lenne innen kibökni egyet és olyat rendelni gyártói cikkszám alapján: http://www.supermicro.com/support/resources/Thermal/#HS Tippre a SNK-P0048AP4 kell neked 2U-hoz.

Egyébként küldtem pü-t.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™