Flow chart rajzoló program C/C++ forráskódból

Fórumok

Hello,

olyan programot keresek, ami képes C de még inkább C++ forráskódból az egyes methódusok flow chart diagramját kigenerálni. Ha esetleg valaki tudna ilyen tool-ról, az jól jönne, és sztem nem csak nekem.
Ha lehetőség van rá, akkor linux alapú eszközre lenne szükség.

Üdv: moravas

Hozzászólások

dia vagy graphviz.

Tipikusan Doxygen graphviz moduljaval lehet beszelgetni arrol, ugyanmar, csinalj flowchartokat.

De nem ajanlom. A flowchart arra van, hogy egy felulnezetet adjon. A flowchart egy modell, azaz adott szempontok alapjan az azokbol fontos reszleteket kiemeli, mig a lenyegteleneket elrejti.

Ha a full forraskodrol akarsz generalni flowchartot, utolag, akkor vagy beszelj a fonokoddel, hogy szerinted ez az egesz flowchartosdi fassag, vagy adj be tulkepp barmit, mert hasznalhatatlan lesz ugyis.

Vagy vilagosodj meg, es csinald meg kezzel (vagy magyarazd el a graphviznek mit kell kifelejteni, szerintem kezzel gyorsabb).

Ill hat vannak roundtrip engineering UML toolok (tan eclipse-nek is vannak ilyenjei, de Rational Rose szinte tuti tud, ArgoUML, tan Visual Paradigm), amit valamit csinalnak, tobb-kevesebb (inkabb kevesebb) sikerrel, de ezek inkabb javara. Legtobbje fut linuxon rendesen, olyan helyeken hasznaljak ahol ez kell.

Az szokott lenni ezzel a baj, hogy a flowchart - véleményem szerint - a magasabb szintű logikai működés leírására való. Ha a forrásból generálsz ilyet, az túl részletes lesz, semmivel nem lesz érthetőbb, mintha a forráskódot olvasnád, csupán a formátum más.

Az előttem szólókkal egyetértve felmerült bennem a kérdés, hogy nem call graph-ra gondoltál inkább?

Nem call graph, azt megcsinálja a doxy is :)
Nekem alapvetően az kellene, hogy methódusból legyen flow chart:
- ha talál egy if-et, akkor jelölje (tudjuk hogyan)
- state-et jelölje
- be-kilépési pontokat, stb

Nagyon soksor jól jönne, mert hamar kiderülnének pl az if - then - ... ide jönne az else... hiányosság, illetve véleméynem szerint nagyon jól lehetne kontrolálni vizuálisan, hoyg a methódus hogyan és milyen hatékonyan van megtervezve, optimális-e benne minden lépés, stb...

Üdv: moravas