univerzális távirányító

 ( miq | 2012. szeptember 11., kedd - 13:32 )

Sziasztok

Évek óta megelégedéssel használok egy Logitech Harmony One távirányítót. Eddig mindent tökéletesen vezérelt ami a kezem közé akadt (TV, DVD, erősítő, hangfal, HTPC, akármi), de most több olyan eszköz is előkerült, amit nem tudok vele vezérelni (világítás-szabályozó, redőny), mert ezek rádiófrekvenciás távirányítóval működnek.

Kérdés, hogy tud-e valaki vagy valami köztes IR->RF eszközt, vagy esetleg olyan universal távirányítót, ami IR-t és RF-et is kezel.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem ajánlhatnátok mezei programozható (tehát, nem adatbázisból működő) IR távirányítót, occsóért.

No igen, az sem lenne butaság. Ugyan az adatbázisukban nem szereplő távirányítókra is be lehet tanítani a Logitech-et, de a valódi programozhatóságtól tényleg távol áll.

Kicsit regi topoik, de en is belefutottam a temakorbe, ket kulonbozo markaju radios redonytaviranyitom van, mindegyik 433,9x MHz-en mukodik.

MIota a Somfy aramot kapott, blokkolja a Smart Home kozponti taviranyitot es csak hosszu percek utan tudom hasznalni ideig-oraig.
Smart Home taviranyito: http://www.smart-home.hu/index.php?option=com_jshopping&controller=product&task=view&category_id=11&product_id=23&Itemid=171&lang=hu
Somfy tavirabyito: https://www.somfy.hu/termekek/1810630/telis-1-rts-

Probaltam a masolas funkciot, de nem jott ossze. A Smart Home-t a 15 csatornara szerettem volna betanitani.
Valakinek esetleg tapasztalata, otlete?

Elore is koszonom.