Médialejátszó filmek elemzéséhez

 ( szolarisz | 2012. szeptember 3., hétfő - 10:53 )

Az iskolánkban egyes filmek elemzését interaktív tábláknál akarják megoldani.
Ehhez olyan lejátszó kellene, amely a lejátszás során enged a képre rajzolni (Mint egyes amerikai sportműsorokban is lehet látni), illetve az adott telerajzolt képet elmenteni.
Persze ezt a képet lehessen benne megnyitni későbbi elemzésre.

A táblához kapcsolt gépem Linux Mint illetve Win 7 van. A táblához való wines alkalmazás ezt nem tudja.

Köszi előre is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ilyen sportműsorokban méreg drága vágó- és bejátszó rendszert (pl. Quantel) használnak, amiben élőben vágják meg a Replay-eket és firkálgatnak bele. Eddig nem találkoztam olyan lejátszó programmal, amiben lenne ilyen lehetőség, de valszeg eddig nem is volt igény rá :) Reméljük, hogy majd felkeltik a nagy lejátszók figyelmét ez a funkció is :) Egyszerűbb megoldásként ajánlanám, hogy videószerkesztő programmal merevíts ki képeket, ott pedig a feliratozóval rajzolj köröket, stb. :) Windows-os platformon az Edius-t tudom ajánlani erre a célra, bár fizetős, a TV-kben is már egy elterjedt program :)
Linuxos platformon meg a Lightworks-öt, de még csak Ubuntura láttam.

Köszi megnézem az Ediust. Remélem olyan megoldás, amivel informatikában kevésbé jártas kollégák is hamar elboldogulnak.

Elfelejtettem, de a pénz nem akadály, mivel az oktatás megszervezésére elnyert pénzből még lehet költeni, igaz módjával.

Viszonylag felhasználóbarát a program, könnyen el lehet sajátítani és gyors, szinte meg se fekteti a gépet, ritkán van az, hogy valamit renderelni kell valamit, azt is csak akkor, ha valami nagyon komoly effektet alkalmazol egy videóra. Nálunk a szerkesztők is olykor használják a laptopjaikon a saját munkáikra. Számos tutorial-t is találsz hozzá youtube-on.

Viszonylag felhasználóbarát a program, könnyen el lehet sajátítani és gyors, szinte meg se fekteti a gépet, ritkán van az, hogy valamit renderelni kell valamit, azt is csak akkor, ha valami nagyon komoly effektet alkalmazol egy videóra. Nálunk a szerkesztők is olykor használják a laptopjaikon a saját munkáikra. Számos tutorial-t is találsz hozzá youtube-on. Lassan 5 éve ezt használom a munkahelyeimen :)

szerk.:
http://ediusoktatas.hu/grass-valley-arlista
OKTATÁÁSI VERZIÓ:
EDIUS 6.5 Education EDU Licence 49 149 Ft

Van EDIUS Neo 3 is 30-ért, de azt egyáltalán nem ismerem.

A honlapjukon van fent egy 31 napos free verzió. Lekapom és megnézem. Az ár barátságosnak tűnik (belefér a költségvetésbe).

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

a 100%-os árhoz képest mindenképpen barátságosabb :)

Ha csak a videóban rögzített állóképre akarsz menteni, akkor megoldás lehet pl. KDE4 rajzolás egérrel funkciója (nemtom, hogy unity vagy gnome-ban van-e ilyen, de gondolom van). A rajzolatot meg a mögötte lévő filmet pl. ksnapshot-tal azonnal tudod fájlba menteni.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Van amikor állókép kell csak, de a filmben a mozgások iránya, azok dinamikája fontos a kollégának, így a film lejátszása alatt is akarna rajzolni.

Lejátszás közben is tud vele rajzolni. Az már más kérdés, hogy magát a rajzolás folyamatát nem fogja tudni felvenni - bár egy recordmydesktop erre megoldás lehet (még ha kissé mazochista, akkor is :D ).

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org