[megoldva =)] tildát szeretnék reszelni

 ( Erendis42 | 2012. június 11., hétfő - 20:29 )

hali!

szóval most elég nagy fába vágtam a fejszémet, elhatároztam, hogy megpróbálok valamit kezdeni a nyári szünetemmel.

https://github.com/tsloughter/tilda így néz ki, a TODO listáról az "Ability to rename a tab manually"-t néztem ki, hátha azt már felérem ésszel, de ez végülis lényegtelen.

a forkolásig már eljutottam, el is kezdtem olvasgatni a kódot, most ott tartok, hogy szeretnék kicsit belepiszkálni is, itt akadtam el.

szóval azt nem tudom, hogy hogyan tudom nézni, hogy milyen változásokat idéztem elő. tehát azt nem értem, hogy akkor aki ezzel foglalkozott már, az hogy nyúlkál bele a kódba, ha nem akarja minden egyes változtatás alkalmával újratelepíteni a progit, mielőtt futtatni szeretné. még sosem csináltam ilyet, ha túl kevés infót mondtam, akkor bocs.

előre is köszi, ha valaki válaszol.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mar azthittem tarskeresesi failure van ;)

Tildat mar egyebkent jol felreszelte mas :D

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

ehh

+1:D

*sigh*

már érzem, hogy rettenetesen hosszú lesz ez az este

ahh, a mai nap után? Az este már csak egy röpke pillanat lesz;)

Tilda szériafelreszelése nekem is bejön...:)

+1 :D

szóval az a gázom hogy egyelőre azt se nagyon tudom hogy mit guglizzak. kétlem, hogy a "noob fejest ugrott a c-vel guis alkalmazást vésésbe" azokat a találatokat dobná, amikre szükségem van.

http://pangea.stanford.edu/computing/unix/programming/compiled/make.php

oké, ezen most elnyámmogok egy darabig, azt hiszem...

de akkor ezt csak így tudom futtatni, hogy ... ehh! hmm.

Mit értesz telepítésen? A make install-t? Azért az nem egy nagy dolog. Az autogen.sh-nak (vagy ha már megvan, a configure-nek) add át a --prefix=/home/erendis42/tildatest könyvtárat, és akkor nem a rendszeredet szemeteli tele. Ha nem jó, akkor ebben a könyvtárban mindent törölsz, és folytatod a fejlesztést.

igen! pontosan erre volt szükségem. köszönöm :)

Nem tudom mennyire egyértelmű a dolog, szóval elméletben autogen.sh-t meg configure-t csak egyszer kell futtatni (a megfelelő kapcsolókkal mint ez a --prefix, de a --help-pel érdemes megnézni mi a debug build kapcsolója és azt is használni), és utána változtatások között már csak egy make install kell. (Esetleg make && make install, de normális esetben elég a make install).

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

én is! :)

ühm...:)

v1.0 jobb volt

Jo ez a kis kancsi is. Ketpatronos. :)

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.