elromlott régi laptop - Asus A3000

 ( fejesjoco | 2012. május 27., vasárnap - 18:12 )

Asus A3000-es laptop. Eleinte azt csinálta, hogy automatikusan bekapcsolt, amint áramot kapott, illetve nem állt le a venti kikapcsolás után. Most már teljesen kómába esett, amint áramot kap, felpörög minden (HDD, ODD, ledek), de sötét marad a képernyő (egyáltalán nem kapcsol be), nem kerreg a diszk, semmi. Végtelen ideig így marad. Power gomb hatására újra felvillannak a ledek, mintha újraindulna, de a venti az megy folyamatosan. Egyesével kiszedtem belőle HDD-t, ODD-t, egyik RAM-ot, másik RAM-ot, tápot, de a helyzet ugyanaz maradt. Kinek van tippje, hogy mit érdemes vele csinálni? Azon kívül, hogy dobjam ki, vagy értékesítsem darabokban, mert Windows XP és Visual Studio is teljesen jól futott rajta. Szétszedési útmutatót találtam (1 => 2), de egyelőre úgysem tudnám, hogy mit kellene nézni benne, úgyhogy még nem kaptam szét teljesen.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

tipikusan táp/és vagy alaplap hiba. Esősorban táp, ami laptopnál azért szivás, mert egy és ugyanazt jelenti..
--

Biztos kézzel könnyen cserélhető kondira gondoljak, vagy ez így ebben a formában biztos kuka? Tudom, távolról nehéz diagnosztizálni, de gondolom, nem túl sok minden tud ebben megfáradni külső behatás nélkül.

--
joco voltam szevasz

Nézesd meg szakival, mert én ezt bitosan nem fogom tudni megmondani, pláne nem látatlanban. Szvsz ha malacod van, egy szaki tud rajta segiteni ,de ehhez jó szaki kell, és komoly mázli :)
Ezek már nem a 286-os idők, amikor egy forrasztó pákával a félig elszenesedett gépet is meg lehetett csinálni :DDDD
--

Beragadt bekapcsológomb nem jöhet szóba esetleg? Vagy valami billentyűzet hiba?

Mivel a bekapcsoló gombra reagál, és csak 2 állapota van, ezért nem lehet baja.

--
joco voltam szevasz

Nézz bele és ha látsz púposodó elektrolit kondit(kat) cseréld ki mind!
Biztos kézzel. :)