The Tube - újabb, Libre eszközökkel készülő filmen dolgozik az Elephants Dream rendezője

Címkék

Elephants Dream (1, 2) - nyílt eszközökkel készült 3D animációs rövidfilm Bassam Kurdali-tól 2006-ból

Bassam Kurdali - az Elephants Dream rendezője - és csapata egy újabb, Libre eszközökkel - Blender, Python, Gimp, Inkscape, FFMPEG stb. - készülő rövidfilmhez keres támogatókat a Kickstarter-en. A film címe: The Tube.

A projekt 22 ezer dollár támogatást kért a megvalósításhoz. A leendő támogatók eddig 31 ezer dollárt ajánlottak fel. A támogató-/támogatásgyűjtésből még 15 nap van hátra. A kért pénz összejött, így a The Tube május 16-án támogatott státuszba lép.

Az elkészült film CC BY-SA 3.0 alatt lesz majd elérhető.

A film készítésének folyamata az urchn.org-on követhető. A projekt Kickstarter oldala itt.

Hozzászólások

Klassz dolog ez a crowd funding, remélem nem fog lefulladni egyhamar.

Ez a dolog már virágzik, nem kérdés már ez. Csak a Kickstarteren 40 millió dollár lett kifizetve 2009-2010-ben, és a cég bevételei exponenciálisan nőnek. Az Indiegogo szintén 2008-ban indult, és Európából is indítható rajta projekt, de azóta kismillió szereplő lepte már el ezt a piacot. Ráadásul most hoztak egy új törvényt az amcsik, ami további kapukat nyit meg a piac előtt.
http://articles.businessinsider.com/2011-04-28/tech/30065679_1_kickstar…
http://cuttingedgecapital.com/2012/04/what-does-the-new-crowdfunding-la…

A Sintel világos kültéri világa nem kicsivel szebb mint ez az underground scene. Rengeteg blenderes open project van ezen a kettőn kívül is, ha rendesek a maradék pénzből őket is támogatják.
--
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

Muszáj ilyen beteges, embertelen, falanszteri világú animációs filmeket készíteni?
Bár lassan már a mindennapjaink is hasonlóakká válnak, köszönhetően a "nagyot" álmodóknak.

Nyugodtan csinálhatsz magadnak csillámfaszláma hangulatú filmet, ha neked az tetszik, sőt van is belőle kínálat bőségesen. Tudtommal éppen a sokféleség a szabad kultúra egyik lényege, de mindig akadnak akik jobban tudják hogy kinek milyen hangulatokat kéne az önkifejezésben használni.
A kultúránk jelentős része negatív érzelmek és hangulatok kreatív kifejezésére épül, de azért biztosan igazad van, és tök felesleges az egész.
Hogy neked nem tetszik, az szíved joga. Ne adj akkor pénzt rá.
A második mondatodat meg már végképp nem értem, de az átjön, hogy mindenkit szívesen fikázol, aki merészel alkotni valamit. :)

A kultúránk jelentős része negatív érzelmek és hangulatok kreatív kifejezésére épül

Kinek a kultúrája? A neo-barbároké? :D

Hozhatnál rá példát, de lehetőleg ne az állandóan önkifejezésbe menekülő "művészek" alkotásaiból meregess, mert az sokszor a mi kultúránk megerőszakolását jelenti, és a józan gondolkodás megzavarására lehet alkalmas.

Tudtok valami magyar nyelvű tutorialt, leírást, könyvet a Blenderhez, amin keresztül az ehhez a témához teljesen noob barátnőm el tudna kezdeni vele ismerkedni?