Hangot szeretnék hangkártya nélkül...

Fórumok

Nos van egy kis asztali gépem hangkártya nélkül, ami eddig jól kiszolgált fájlszerverként idehaza. (UbubtuServerLTS) Gondoltam felteszem rá a mediatomb nevű a alkalmazást és akkor a laptopról tudnám hallgatni a zenéket. Csakhogy nem működik. Nem tudom, hogy a hangkártya hiánya miatt, vagy valamit rosszul konfiguráltam a mediatombban.
Updated: Sajnos a böngészőben való lejátszáshoz vlc playerre van szükségem, aminek feltétlenül kell hangkártya. Tudom őrült ötlet, és fillérekért lehet kapni hangkártyát, de nem lehetne valahogyan virtuálisan emulálni egy hangkártyát? Mintha lenne...
Segítségetek előre is köszönöm!

Hozzászólások

Nem kell hozza hangkartya.

Webfeluleten megy?

Nem igazán...
Bejelentkezem, hozzáadtam néhány zenei fájlt, ám amikor rákattintok a zeneszámra akkor nyit egy új tabot, az hosszú ideig nem tölt be semmit, majd időtúllépés miatt megszakad a kapcsolat.
Majd igyekszem utánaolvasni, mit is ronthattam el.
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a válaszod.
Esetleg, ha van ötleted, hogy melyik csomag hiányzik, vagy hogyan tudom tesztelni, vagy kideríteni a hibát nagyon szépen megköszönöm!

Oszinte leszek: kb. azt se tudom, mi ez a csomag, de leven streaming szerver, nagy wasistdas nincs; mivel ez valoszinuleg arra szolgal, hogy a HiFi-den is tudj zenet hallgatni, meg a TV-den is, meg filmezni is, hulye lenne azt feltetelezni magarol, hogy az 5+1-es hangrendszer ra van kotve, es nem mindenki masra.

A ficsorei kozt nincs is hangkartyakezeles, meg egy ilyen uPnP streaming nem is errol szol...

Hopp, ez eszembe sem jutott... Mármint a tűzfal. De már haladtam vele előre egy kicsit. Konfiguráltam a hostot és a portokat. Így már megnyitja a böngészőben a fájlt. De csak letöltésre. De én azt szeretném, ha ott is játszaná le. Egyelőre nem is tudom tud-e ilyet a mediatomb, de utánaolvasok.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.