Kérem vissza a Gnome 2-t!!!

Fórumok

Nem tudom, hogy egyedül vagyok-e a problémával, biztos elég öreg vagyok már az újdonsághoz. De nekem az új gnome rohadtul nem jött be. openSuSe 12.1-be szeretném visszatenni. Külföldi fúrumokat is nézegettem, de sehol nem találtam értelmes megoldást. Ennyire lehetetlen2

Akkor miért lehet még most is ennyi idő után kde3-at telepíteni a kde4 helyett, ha ez gnome-mal nem megoldható?

Hozzászólások

Try GNOME 3 fallback mode... talán az nem annyira zavaró annak, akinek a GNOME 3 Shell nem jön be.

Hol és hogy tudsz KDE3-at telepíteni egyszerűen? Én a Trinity Desktop -al szórakozok, de sokszor le van halva a szerverük, stb... (Debian squeeze)
OpenSUSE-ban ezt szépen lehet?

Esetleg nézd meg az XFCE-t, talán nem hülyülnek el annyira, mint a KDE4 vagy a Gnome 3. (Van valami esélye, hogy kiszedik a plasma-s vackokat ezekből?)

Tudom Ubuntu, de a régieket innen érem el és jól működnek:
https://wiki.kubuntu.org/Kubuntu/Kde3/Lucid
http://apt.pearsoncomputing.net/install.html
Mióta jött a KDE 3.5.13-asról a hír és 1:1-ben Trinity néven futtatják a projektet, azóta nem láttam, hogy ide frissítettek volna, de ami itt van, az működik.

Bocsánat féreérthető voltam. Csak azt akartam mondani - és most kizárólag opensuse-ról van szó! -, hogy miután beletolták a kde4-et, még egy jópár verzióig simán vissza lehetett tenni a kde3-at. Ezt hiányolom, hogy miért nem csinálták ezt gnome-mal is. Látom elsiklottunk a témától. Én nem a kde3-at akarom visszatenni, hanem a gnome 2-t. A kde-t kérem felejtsük el ebben a topikban, csak a példa miatt hoztam fel.

Az is egy megoldás ha 11.4-et használsz, szeptemberig támogatott. Packman tároló van, szóval nincs értelme frissíteni ha csak nincs valami egyéb ok 12.1 mellett.

1. Nem megoldás mert szeptember után lejár

2. Sajnos van egyéb ok. Opensuse 11.3 és 11.4 random időnként öt perc és 24 óra között szarrá fagyott. Kernel bug lehetett, mert X nélkül is produkálta. Valamit nagyon nem szeretett a Gigabyte alaplapomon. Tudom másik módszer a saját kernelforgatás lenne vanillából.

***********************************************************************

Aláírás szerzői jogok megsértése miatt TÖRÖLVE

DEBIAN SLED forevör!

Jópár éve már, hogy elegem lett az üzelmekből, amit az Ubuntu művel a Gnome-mal. Ezért szervert kiadást telepítek, és arra teszek egy síma XFCE-t. Bár aggasztó, hogy előbb utóbb ezt is túlbonyolítják.
--
ulysses.co.hu

Szerintem az XFCE egyáltalán nem helyettesíti a Gnome2-t. Gtk-nak gtk ugyan, de messze nem nyúj annyi és olyan minőségű szolgáltatást (szerintem). Én akkor inkább valami RedHat klónt használnék. Abban még vagy öt évig biztosan a Gnome2 lesz a DM.

----
"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

http://deblogian.blogspot.com

Van egy MATE nevű gnome2 fork. Nem biztos, hogy találsz hozzá opensuse csomagot, de azert érdemes lehet utánna nézned.

Ezt nézzétek mit találtam!

http://www.libreofficeaustralia.org/gd/community/blog/planet/20111212/o…

Valahol azt is olvastam, hogy suse studioval elvileg le lehet gyértani a 12.1-et gnome 2-vel. Én próbálkoztam vele, de nem jött össze. Itt meg valakinek mégis sikerült.

Már csak az lenne a kérdésem mi van ilyenkor, ha tételezzük fel, hogy fel is lehet telepíteni, gondolom biztonsági frissítés gnome 2-höz nuku.

Nem akarok debian/ubuntu alapú rendszert. Debianról tértem át. Pontosabban csak félig. A régi vason az van. Maximálisan elégedett vagyok debiannal, csak túl jó ahhoz az újabbik gépem. Ezért (is) tértem át susera.

Kifejtenéd hogyan gondoltad a forgatást? Fogjam a 11.4-es repo-t és a gnome forrást forgassam újra?

Feltoltam a fentebb említett suse studio live cd-t virtualboxban. Elég érdekes. Összekeverték a 11.4 és 12.1-es rendszert. Megnéztem yastban a zypper telepítési forrásait.
Rémisztő látvány. Gyakorlatilag az összes hivatalos 11.4 és 12.1 repo ömlesztve benne van. Kiváncsi lennék mi történne ha nyomnék rajta egy zypper update-t vagy zypper dup-ot.
Debianosoknak mondom zypper update = apt-get update&upgrade, zypper dup = apt-get dist-upgrade.

Szerintem nyitok a témának egy új topicot.

Nem újra forgatni gondoltam. Build.opensuse.org féle forgatást értettem a "forgatás" alatt. Ott ki tudod választani a csomagokat, és készít neked egy telepítőlemezt. Egy órán belül megpróbálok egy ilyen Image-t készíteni.

* SUSE Studio-ra gondoltam, mindjárt meglesem mit lehet vele összehozni.

*2: Elméletben a 11.4-es repo felvételével lehet megcsinálni a Gnome2-es rendszert.
0.01-es verzió már épülőben.

http://cinnamon.linuxmint.com/
(Én erre gondoltam, nem tudom mikor hozzák be, vagy egyáltalán megteszik-e valamikor felületnek. Régóta nem követem a Mint fejlődését. Régen kipróbáltam mikor nagyon istenítették, akkor nekem valahogy nem igazán jött be. Azóta hanyagolom. Főleg így Gnome3-as időkben, inkább KDE -t preferáló distro-k fele hajlok. openSUSE pl egy jó választás.)