Windows Server 2008 R2 kompatibilis kicsi UPS

 ( fejesjoco | 2012. január 9., hétfő - 12:45 )

Szükségem volna egy UPS-re 20E HUF környékén, ami garantáltan, hekkelés nélkül kompatibilis Windows Server 2008 R2-vel. Barátunk az APC, de a Back-UPS csak kliens Windowsokat szereti, a legolcsóbb üzleti célú módell (SC420I) meg már dupla ennyibe kerül. Van 17-féle távolkeleti noname márka a még noname-ebb szirszar szoftvereikkel, most az vagy megy Windows Serveren, vagy nem... Sok gyártó szoftveréről egyáltalán nem is sikerült infót szerezni. Úgyhogy inkább tapasztalatokat várok, valaki csak használt már ilyet. Annyi kell, hogy felügyelet nélkül leállítsa a gépet 0.999 valószínűséggel, semmi más nem érdekel. 2-3 év gyártói garancia előny, de egyéb jó tapasztalattal is meg lehet győzni a márka jóságáról. Nem feltétlenül létezik ilyen, akkor persze jön az APC SC420I, csak mivel ez már erős túllövés árban és tudásban is, egy fórumtémát azért megér.

UPDATE: soros port nincs, USB kell, úgyhogy már az SC420I-ben sem vagyok biztos... Vajon pofátlan áron adják hozzá az átalakító kábelt?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én a helyedben mindenképp megnézném a hivatalos HCL-t. Címe: http://www.windowsservercatalog.com. Itt megtalálod biztosan a kompatibilis UPS-ket is.

Ezt az oldalt még nem láttam, általánosságban nagyon hasznos, köszi. Viszont UPS-re keresve 99% APC Smart-UPS, a maradék meg valami MGE Pulsar Evolution, aminek az itt felsorolt tagjai túl erősek, és a kedvenc boltjainkban sem kapható.

--
joco voltam szevasz

Az MGE nagyon jó névű gyártó, talán a Merlin-Gerin többet mond.

Egyébként a Smart UPS teljesen jó választás imho, van neki rendes USB-s kábele és még talán külön driver sem kell majd.

Amúgy ha tényleg szerverhez kell az UPS, akkor jobban járnál egy "rendes" eszközzel - Smart kategória. Itt a fő ok a szinuszos kimenet.
Egyébként ha van egy géped és egy Back vagy Back Prod, akkor ki lehetne próbálni a Windows beépített szünetmentes tápegység szolgáltatását. Így kikerülhetnéd az APC szoftverét. Én még nem használtam, de egy próbát megér.

Az már feltűnt, hogy a többi szerveren, amik komoly Smart-UPS-ekkel vannak védve, megjelenik egy akkumulátor ikon, mint a laptopoknál, de ezt betudtam az APC szoftvernek. Tehát azt mondod, hogy ha rádugom az UPS-t, akkor minden további szoftver és driver nélkül akksinak fogja látni a Windows? Mert akkor tényleg simán meg kell csak mondani, hogy X% töltöttség alatt állj le, és kész. Próbálgatni viszont nem tudok, nincs mivel.

--
joco voltam szevasz

Driver biztos kell hozzá. Lehet, hogy ezt a Windows automatikusan fel is teszi, ha rádugod. Még sose használtam, ki kellene próbálni.

Volt melóhelyen MGE UPS volt, ott csak a windows eszközei voltak használva. Be volt állítva, hogy X% aksi kapacitás alatt kapcsolja le (mint a laptopnál). Egyszer használta ezt a gyakorlatba, akkor ment.

Soros portos cucc volt, HCL listán rajtavolt, emlékeim szerint windowsba benne volt a driver.

Első és utolsó up.

--
joco voltam szevasz

helló

mik az igények? mekkora áthidalási idő szükséges, mekkora terhelsé lesz a szünetmentesen, szla kell e róla, mert 25-30 körül már kapsz használt APC Smart UPS SUA-1000-t jó akkukkal...

és igen windows nativan felismer, és megjelenik egy elem ikon a tálcán és úgy viselkedik a gép mint egy notebook, egyébként APCnek van powerchute szoftvere, mi is ezt használjuk, teljes megelégedéssel.

üdv

Balooo

------------------------

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Üdv!

Mezei szerver (erősebb desktop gép, Server 2008 -al) nálam egy AEG Protect Home típusú szünetmentesen van. Hogy R2-őt támogat-e azt meg kellene nézni a gyártó honlapján, ami katasztrófális, főleg, ha linuxhoz kell valami.
Hiányosságnak mondanám, hogy képtelen az aktuális terhelés kijelzésére, tehát 0 VA terhelést és 999 óra áthidalási időt jelez folyamatosan.

De ha jön az áramszünet (néhány havonta jön, néha 10 percnél hosszabb is) viszont rendesen végzi a dolgát az alábbi beállításokkal:

1. áramszünet esetén jelzi a gépnek, hogy gond van de semmi sem történik
2. beállított 2 perc után ad egy normál kikapcsolás parancsot (Hyper-V beállítása alapján a guest rendszer is leáll) és a gép kikapcsol
3. ha visszatér az áram, a beállított idő után (3 perc) visszakapcsolja a kimenetet és a BIOS bellításnak megfelelően indul a gép.

Eddig soha nem hagyott cserben, de oda kell figyelni az időzítésekkel, mert ha kevés a visszakapcsolási késleltetési idő, akkor megeshet (ha már rendszer leállítás alatt visszajön az áram), hogy a leállítás kellős közepén fogja a kimenetét resetelni... Szóval nem árt pár próbaleállítást végezni és mérni a szükségek időket.

Ha stabilabbat szeretnél, akkor EATON.

gg