[solved] - OpenBSD, xfce4 ablakok fejléc nélkül

Sziasztok,

os: OpenBSD obsd1 5.0 GENERIC#43 i386, az xfce4-et tettem rá, előre menekülve a GNOME 3-tól (szerintem a következő kiadásban már az lesz).

A probléma az volt hogy az ablakoknak nem volt fejlécük, nem tudtam mozgatni vagy méretezni őket, nem volt háttérkép és a kurzor is csak egy fekete X volt.

Nem tudom mi okozta a hibát, csak arra emlékszem hogy az install után rögtön az egyik userrel indítottam el az xfce4-et, és az első mozdulattal átméreteztem a felbontást.

Én kis butus, ahelyett hogy gondolkodtam volna feltúrtam a netet, persze nem találtam semmit. Próba-szerencse: elindítottam root-tal is, úgy jó volt, tehát maga az xfce4 rendben van.

Így hát becsattogtam a user-em $HOME-jába, és:
find . -type f -ls | grep -i xfce | awk {'print $11'} | xargs rm

azaz minden xfce4-gyel összefüggő fájlt kitakarítottam, ezután a startxfce4 paranccsal és az xdm-en keresztül is rendesen elindult, kis kozmetikázás és többszöri logout/login/reboot után is jó. Persze backup-ot majd készítek ezekről a fájlokról, biztos ami biztos.

Végül is egyszerű kis probléma, egyszerű és gyors megoldással, de hátha más is szív(ott) ezzel. Legközelebb utoljára hagyom a Google-t :-)

No megyek fát díszíteni, kellemes ünnepeket mindenkinek!

Hozzászólások

find . -type f -iname '*xfce*' -print -delete
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal