Fekete téma Ubuntu 11.10-hez

 ( Charybdis | 2011. december 1., csütörtök - 16:48 )

Akinél fent van a Compiz, és megnyomja a Windows gombot és az M-et egyszerre, akkor minden háttér sötétté változik, a betűk pedig fehérré.

Na egy ilyen témát szeretnék szerezni vhonnan. A windows gomb+M megoldással az a baj, hogy így hülyén néznek ki a képek és a videók, teljesen elrontja a színeket.

Szóval egy olyan téma kellene, amelyik kompatibilis a Unityvel, és mindenütt (programokban is, Firefoxban is) fekete háttér lesz fehér betűkkel, de a képek, videók ugyanolyan színben jelennek meg. És koromfekete szín kellene, nem szürke.

Ugyanis az én szememnek pihentetőbb a fekete háttér.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

gnome-look.org -on próbáltad már keresni?

----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

Igen, de azok kompatibilisek az Ubuntu 11.10 Unityvel? Illetve hátha van itt vki, akinek már bevált egy fekete téma, és ajánlaná.

a Unity nem GTK -t használ?

----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

Nemtom...

Na de hol találok olyan témát, amelyik a Firefox hátterét is átállítja okosan?

Na olyat sehol
A firefox egx xul -ban megvalósított alkalmazás aminek a témáit css -el lehet beállítani. Nem mondom, hogy lehetetlen, de nem kis meló.
----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

Akkor hogyan bírom működésre Unity alatt a Super gomb+M kombinációt? Fent van a CompizConfig, de a windows gombot a Unity lefoglalta magának, pedig a CompizConfig is használná, ilyenkor mi van ?

Amikor nem Unity volt, akkor ha megnyomtam a windows gomb (super key)+M-et, akkor fekete lett a háttér mindenütt, most viszont a Unity futtató jön be.

Állítsd át a globális gyors billentyűket, vagy ez csak nekem kézenfekvő?

----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

Ilyesmire gondolsz?


http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || Dell Studio 1537 #! Statler Alpha2

Igen, de a betűk legyenek fehérek, és így nézzen ki az összes program, ne a csak a Firefox!

Nemtom neked működik-e a Windows gomb+M, olyan kinézetre gondolok, kivéve hogy a képek színeit ne rontsa el.

Egyébként nektek nem kényelmesebb fekete háttérel használni a gépet? Szerintem sokkal pihentetőbb a szemnek.

Az én szememnek a világos háttéren (de nem tiszta fehér) fekete betűk (nagyobb betűk, nem hosszú sorok) a pihentetőek. Este persze kell, hogy legyen háttérvilágítás és az sem mindegy, hogy hol és milyen. A monitor szín-, fényerő- és kontrasztbeállításait a környezethez állítom, mert több ilyen profilt kezel.

Nah akkor holnapra előtúrom a CSS-t, meg a témát.. Most megyek melózni. De ha nagyon türelmetlen vagy, akkor a Crunchbanglinux.org fórumjának a keresőjébe írd be az alábbi kulcsszavakat: Gutterslob, Aqualumb(vagy Aquanumb már nem emléxem), persze ez csak Gtk2, meg a CSS a firefoxhoz/akármihez. de a deviantart.com-on már asszem láttam fekete témát Gnome-shell hez is meg Unity-hoz is.. Ott meg használd a Tron kulcsszót...


http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || Dell Studio 1537 #! Statler Alpha2

Ezek között van néhány sötétebb - fekete - téma is. Ha esetleg úgy nem felel meg egyik sem, a téma színeit a megjelenés beállításaiban saját magad is testre szabhatod.

Phoenix Art - Website Tester

nah gyüjtögessünk..:

Ez a cshávó pölö nagyon szép témákat gyártott Gnome-shell-hez:

http://half-left.deviantart.com/gallery/

Aztán itt van ugye Gutterslob setét témája, melyből a CSS-fájlt érdemes kiemelni:

http://crunchbanglinux.org/forums/post/72528/#p72528

(ha ezt a thread-et átnyálazod amiben az Aquanumb|| pack van, akkor további érdekes minimalista témákat és CSS-scripteket találhatsz)
Persze ezek közül egyik sem kimondott Unity skin, de ha kicsit át tanulmányozod őket, és Linux felhasználó szemüvegén keresztül boncolgatod, könnyen rájöhetsz, hogy hogyan készíts te saját magadnak egy szép minimalista Unity-t..
De hogy ne vegyem el a kedved, és ne jöjjek azzal a szokásos dumával, hogy amit magad csinálsz, az az igazi, adok a kezedbe némi támpontot:
beírtam a gugliba, hogy "dark themes for Unity". Az első pár találat:

http://www.techdrivein.com/2011/05/top-6-ubuntu-1104-themes-to-make-natty.html

http://www.linoob.com/2011/04/customized-themes-for-ubuntu-11-04/

http://www.omgubuntu.co.uk/2011/07/light-theme-ubuntu-11-10-dark-toolbars-panel-gradient/

A legnagyobb megrökönyödésemre a Gnome-Look.org-on sem, sőt még az ubuntu-art.org-on sem találtam számottevő mennyiségű, és ízléses Unity témát. De még a Deviantart sem nagyon bővelkedik benne... Úhhogy türelem, meg reszelgetés, mert ez még annyira új dolog, hogy még nem estek neki az intrféjszdizájnerek nagyon. Valljuk be őszintén, a Unity(és ezt nem rosszallásból mondom) eléggé megosztja még a szépérzékkel és fantáziával ellátott "felületfejlesztő brigádokat" is...
Gnome-Shell-hez többet találtam.. Ha nem lennék ennyire Openbox mániás, tennék egy olyan könyelmű igéretet, hogy egy Virtualboxba feltolok egy Ubi 11.10.11.1.1..1.....111.11.1.1-et, és hackolok hozzá egy faya kis Unity témát.. De nem merek ilyet kijelenteni. Viszont ha a véletlen úgy hozza, lehet, hogy nagy unalmamban mégis megteszem. Bár most épp egy sötétbarna Gtk2-Openbox-conky-témán ügyködök..


http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || Dell Studio 1537 #! Statler Alpha2