Agyparazita és a többi güzü

http://www.sciencedaily.com/releases/2011/11/111104102125.htm

És ezért nem szeretem az állatokat meg nem engedem be őket a lakásba, legfőképpen a macskákat nem.

A hivatkozott agyparaziták specifikusan a macskákban képesek szaporodni, más emlősöket, köztük az embereket hordozóként használják, azok viselkedését megváltoztatva. Nagyjából a Föld lakosságának 25%-át voltak képesek megfertőzni.

http://www.parasitesinhumans.org/

További güzük, avagy miért fontos a higiénia, miért mosunk kezet, miért fertőtlenítünk, vasalunk és sütjük át a húst alaposan (nem csak a paraziták miatt).

Hozzászólások

Igen, ezt eddig is tudtam. Mi itt a hir ?

BTW, ha engem kerdeznek, hogy mi, vagy ki lesz az utolso elo organizmus ezen a bolygon, akkor az tuti, hogy egy szupervirus lesz.

És azt tudtad, hogy egészséges felnőtt emberként legalább 100 különféle fajba tartozó élőlénynek vagy a hordozója? És azt tudtad, hogy ezek között vannak ízeltlábúak is?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Daily Parasite megvan?
--
Fight / For The Freedom / Fighting With Steel

Amennyiben kellőképpen erős az immunrendszered, akkor legfeljebb négyéves ciklusban kell félned az emberi viselkedés megváltozásától az aktuális politikai retorika fényében.

Egyébként tudomásom szerint hazánk lakosságának nagy része fertőződött Toxoplasmával, csak nem tudsz róla, de az Országos Közegészségügyi Intézet viszont igen.

A cipőtalpunkon bármit bevihetünk a lakásba. Amikor az egyik megyei állategészségügyi állomás telepén jártam, akkor az ott tartott háziállatok közé csakis fertőtlenítőszeres lábtörlés után volt szabad belépni.

Szobában élő, de kijáró cica esetében különös gonddal kell odafigyelni az alom rendszeres cseréjére, és a kötelező oltások, féregtelenítések lebonyolítására.

A Toxoplasmát a patkány terjeszti át a macskára. Amikor befészkel az agyába, akkor keresi a cica társaságát, nem fél tőle, tulajdonképpen feláldozza az életét. A parazita ezután a macskába kerül, és ha az embernek sikerül elkapnia, akkor az ember agyában képes olyan manipulációra, hogy a hordozó akár egy nagymacskának az áldozatává váljon. Utóbbit egy gyógyszerkutatótól hallottam.

A kutyák is lehetnek sok baj forrásai, gyermekeinknél vakságot okozhatnak, amikor a Toxocara Canis lárvák a vérárammal a szembe kerülnek, ahol hegesedéssel járó szembetegséget produkálnak. A Toxocara imádja az árnyékos, hűs bokrok alját, simán eléldegélnek ott, amíg egy ember beléjük nem botlik.
A levegőben szálló kutyaürülékpor is veszélyes fertőzési forrás.

Az Echinococcus is szétszóródhat az emberi szervezetben, a tüdő mellett bekerülhet az agyba is. Szarvasmarháról, vadakról kerülhet a kutyába, onnan pedig az emberbe.
Így halt meg egyszer egy kutyaszerető vidéki ember, aki "nyalta-falta" a kutyáját, mígnem a parazita megölte.

A kutyáról az emberre átterjedő betegségek és élősködők:
http://www.omgk.hu/KUTYATAR/kutyat3.html

Erdészcsaládoknál előfordulhat, hogy valamelyik mozgékony gyermek az erdőben rühatkát szed össze, már láttam ilyet.

Régebben a májmételyféreg elő-előfordult a közértben kapható tubusos májkrémben is.

Filariázis esetében nem kell messzi tájakra utazni, bármelyik parasztbácsihoz hasonlóan te is összeszedheted, ha földmunkával foglalkozol vagy csak kempingezel vadregényes tájainkon. A talajból kerül beléd a bőrödön keresztül. Ne mászkálj mezítláb, akkor nem lesz saját bejáratú duodenáléd.

http://www.vitalitas.hu/?ctype=3&todo=bet&id=8&showbet=1494

http://kutya.mancsok.hu/betegsegek/images/mikrofilaria1.wmv

Egy tehenész köldökénél nagy csomó keletkezett. Amikor felvágták, akkor egy hosszú fonalférget találtak benne. A Petri-csészében úgy nézett ki, mint valamiféle cérnaszál. Az illetőnek fogalma sem volt arról, hogyan kerülhetett belé.

A gyermekek a homokozókban könnyen megfertőződhetnek cérnagilisztával.

A paletta a mostan sebtében felvázoltaknál sokkalta szélesebb.

Nap tüzében, Holdárnyékban

Nem tud valaki valamilyen vizsgálatot ahol el lehet dönteni, hogy van-e valami parazitánk?
48 kg vagyok pedig többet eszek mint pl. a feleségem aki 65 kg.

Elmész a háziorvoshoz, aki elküld az infektlógiára, onnan továbbküldenek góckutatásra és szerencsés esetben, mindenféle kínzások után, 8 hónap múlva tudni fogod mi a bajod. Ha szerencsés vagy és jó fej a háziorvosod, akkor egyből levesz, hozat veled, mintát és elküldi vizsgálatra.
Sajna, nálunk a parazita vizsgálatok csak "megtűrt" kategóriában vannak, az orvosok nem ismerik és nem foglalkoznak vele.
Tapasztalat...
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Az durva, en azt hittem, hogy az en 67 kilom nagyon keves, el nem tudtam kepzelni ennel ennyivel kevesebbet ferfinel (bar en is rengeteget eszek) :/ Amugy a haziorvosod tutira tudni fog mondani valamit, hogy hogyan intezd a belferegvizsgalatot, es tudtommal konnyen gyogyithato is, ha talalnak