Taxi URH + jelzavaro

 ( Cisco | 2011. augusztus 6., szombat - 19:40 )

Sajnos mar tobb mint 1 eve a helyi taxisok a haloszobank ablaka alatt jaratjak a kocsi motorjat hajnali 1-3 kozott. Ez nyaron elviselhetobb de ha hidegebb az ido peldaul telen sokkal tobbszor es hosszabb idore kapcsoljak be gondolom a futes miatt...
Mar tobbszor szoltam nekik, hogy kicsit alljanak mar odebb de nem sokat ert. Betelefonaltam a kozpontjukba es a rendoroket is rajuk kuldtem. Ekkor mindig nyugton voltunk 2-3 napra de a problema nem oldodott meg. Az egyik alkalommal kicsit elbeszelgettem az egyikkel es kiderul hogy azert allnak ide mert itt jo a vetel. Ha ezt sikerulne korrigalni valami jelzavaroval talan megoldana a problemat.

Probaltam ragooglizni de nem jutottam semmire. Lehet olyan berendezest kapni ami zavarja az URHjuk veteli jelet? Vagy esetleg hazilag eszkabalni? A valaszokat elore is koszi...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A zavaró adó üzemeltetése IMHO nem túl törvényes. Persze nem fognak vele rajta kapni, taxisok elmondása szerint van, aki ezt alkalmazza, van aki rajzszöget szór ki. Én mondjuk a békés megoldás híve lennék és megpróbálnék valami kompromisszumot kötni, ami nyilván a helyi adottságok függvénye. Manapság az autó mindenhol ott van, szal akárki más is állhatna a házad előtt.

Hajnali 2-kor, járó motorral.

OK, ez nyilván zavaró. Nem tudom hol laksz, de én laktam bent a 13. kerületben, pont az ablak alatt volt egy kátyú, amibe hajnali valamikor a troli bele is csapódott megfelelő sebességgel.

Nade, szerintem keresd meg a képviselődet és indítványozd, hogy tegyenek ki egy várakozni tilos táblát. Esetleg néhány betonelem elhelyezését is tudom javasolni, hogy ne tudjanak megállni, nem tudom, melyik járható út.

beletrafaltal. a 13.ban vagyok en is.
a varakozni tilos tabla nem hiszem hogy megallitja oket hajnali 2kor. betonelem meg nem hinnem hogy jarhato mert az ut szelen parkolnak. oda nem raknak betonelemt az en kedvemert... :)

jogi uton is probaltam mar megoldani. hivatalosan nem allhatnak itt, mert csak az erre kijelolt helyeken varakozhatnanak, de nem igazan erdekli oket...

tehat ez ilyen igazi magyar helyzet. jogilag nem tehetnek, de megis teszik es nem lehet veluk kezdeni semmit... Magyarorszag en igy szeretlek... :)

Nice, az nem éppen a csendes környék kategória. Akkor marad a kedvenc kávégéped szétszedése, mint lentebb javasolták. :) Vagy megpróbálod a helyi yardnál megtámogatni a dolgot, hogy minden nap hajnali 2-kor guruljon már arra valamelyik ügyeletes járőr és osszon ki egy befizetendő bilettát. Szerintem, attól is hamar leszoknak, csak kell hozzá egy kis tárgyalási készség.

Jegyző felé birtokháborítás ügyében feljelentést tenni? Ha nem jogszerűen várakoznak ott, akkor a rendőri segítség is simán igénybe vehető.
Ha először nem megy, akkor meg kell próbálni másodszor, harmadszor... Járni a nyakukra, tudatosítva, hogy ők vannak érted, és hogy az ő dolguk megoldani a problémát.

>Jegyző felé birtokháborítás ügyében feljelentést tenni?
Szerintem inkább ne adj jogi tanácsot.

Te most komolyan azt hiszed a rendőrség csinálna ezzel bármit? Vagy hogy a taxis értene a szép szóból? Régebben nem tűntél ennyire naivnak!

Ave, Saabi.

bocsánat hogy idepofázok, de eszembe jutott valami.
[állítólag, tehát FIXME]

az a taxi, mely rendelkezik az összes cullanggal, amik őt taxivá teszik (tetőlámpa, sárga rendszám, egyebek) felmentéssel rendelkezik a várakozni tilos, a megállni tilos és a megállni és várakozni tilos hatálya alól.

--
Aspire_3690 & bP_10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

Szerintem nem. Azt szokás mondani, hogy a sárga rendszám azt jelenti, hogy lesz@rhatja a kresz-t, de tényleges jogszabályi háttere szerintem nincs, de cáfolj nem a megfelelő rendelkezés beidézésével...

állj rájuk egy roncsautóval, h ne tudjanak kiállni onnan :-D ha ő odaállhat és trappolhat mert szabad ország, akkor te meg mellé állhatsz mert így tetszik... és várja meg amikor reggel elindulsz 10kor :D

Fail. Második sorban nem állhatsz meg, sőt, parkolni sem parkolhatsz elé/mögé, hogy ne tudjon elindulni És ha meg is teszi, secperc ott lesz néhány másik autó, aminek a sofőrjei vagy kézi erővel, vagy vontatókötélre fogva odébb teszik a járgányt.

Nem fogsz jól kijönni belőle.
Ha zavarsz a rádióamatőrök előbb-utóbb beháromszögelnek, és akkor rádmegy a Hírközlési Felügyelet. Annak meg nem lesz jó vége...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

nemkell folyamatosan zavarni, eleg csak random idokozonkent 10 percre megszakitani az adasukat... persze ez tenyleg nem megoldas :/

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

igen, eleg lenne bekapcsolnom ha eppen itt all valamelyik. nem akarom ejjel-nappal mukodtetni. aztan ha eszreveszi ugyis tovabb all 5-10 percen belul vagy lehet hamarabb is..

Az bőven elég. 4 perc csend, egy perc adás - két ilyen ciklusból simán be kellett határolni (egyedül!), hogy hol van az adóberendezés...

mint azt irtam en probltam veluk beszelni es az osszes torvenyes megoldason tul vagyok. NEM oldodott meg a problema.
nem igazan tudom, hogy mukodnek a jelzavarok, de nekem eleg lenne egy 30-40 meternyi sugaru korben zavarni a jelet csak az ablak elott, ez lehetseges?

Képezd őket Linux felhasználóvá!
Veszel egy URH adóvevőt és cat vmlinuz > /dev/audio

Szerzel egy 100w-os régi izzót meg egy ráspolyt.

Egy drót megy az izzóról a konnektorba, egy másik az izzó másik pólusán lóg. Ráspolyt dróttal bedugod konnektor másik lukába, majd a izzó szabadon maradt drótját húzogatod a ráspolyon, lehetőleg nagy szikrákat csinálva. Garantáltan árt a rádiózásnak, meg mindennek a környéken ami elektromágneses hullámokkal dolgozik.

Javasolt jól szigetelni amit lehet, hogy ne a birkózógéppel találkozzál... :)

http://kovisoft.hu

Nem kell zavaró. Szerezz egy kopott szénkefés elektromotorral menő valamit, szedd ki belőle a zavarszűrő kondít és ha ott van kapcsold be, hamar le fognak szokni a helyről.

Vagy szerezz egy régi 60-as mobilt, de olyat ami átkapcsolható nagy távolságú üzemmódra( motorola associatet 2000 pl) bekapcsolod 15W-s üzemmódba és leveszed a kagylót, tévézni meg semmit sem fog senki 3-400 méteres körben amíg vissza nem teszed a kagylót. Mondjuk ez már picit erős, de neked nem kell tudni hogy az már vagy 10 éve nem müxik.... :)

Olcsó agyonhasznált kávédarálóból tudsz szénkefés motorhoz jutni, ha a darálókést leveszed, kevésbé lesz zajos.

----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

>tévézni meg semmit sem fog senki 3-400 méteres körben amíg vissza nem teszed a kagylót
Kábeltévén sem?

Amikor utoljára próbáltam kb 8-9 éve, analóg kábeltévén sem, mert nem a vett jelet zavarta, hanem a CRT tévék képe esett szét. LCD meg digitális kábel nem nagyon volt. Lakótelep kábeltévé, és a CB-sek dühítettek fel, állandóan recepteket meséltek egymásnak a nők, és látszott az adáson, bevált mert leszoktak róla.

Durva. Linkelnél egy ilyen telefont?

http://retronom.hu/index.php?q=node/1539

pl ez

az enyém még müxik, csak le van zárva a billentyűzet, doksit meg nem találok hozzá, az eredeti meg eltünt, kár mert éppen kéne megint....

köszi

Hmm 2 frekvenciatartomány van, amit bárki használhat, a 27MHz-es CB és a 446MHz-es PMR. Az utóbbi biztos, és azt hiszem az előbbi is FM modulációt használ. Ha jól tudom, ennél a modulációnál (az AM-el ellentétben) a vevő meghülyül, ha több adást fog egyszerre. (Régebben nekem egy CB adó-vevő-vel néha sikerült a taxisokat hallani.)
Elméletben elég lenne megtalálni az általuk használt csatornát, és egy hosszú monológba kezdeni...

160 MHz környéke. Meg 460 MHz.

http://freeband.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=12&Itemid=36


tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

27 Mhz -n az AM -et hasznaltak a taxisok is. (kb. 40 CB sav van 27 Mhz korul)
Piacon lehetett kapni 3 tranzisztorbol oszerakott CB radiot, kicsit szelesebb savban vett a kelletenel.


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

És miért járatják a motort?

Generátor?

Taxi? Van rosszabb: az en nagymamam magasfoldszinti ablaka alatt/elott ujabban BKV buszok brummognak es fustolnek ejszakankent orakon at. Ablakot nem lehet nyitni a fust miatt, mar annak is orul, ha nem rezeg be uvegtabla. A szomszed haz es o elotte van a buszmegallo, tudtommal nem varakozohely, csak sima megallo. A kozelben van vegallomas, gondolom oda mar nem fernek el.

Ha kimegy pendelyben szolni a sofornek, akkor odebb mennek, de aztan valaki ugyis oda all.

Azt hiszem a kozeli vegallomas forgalmi irodajan is szolt mar, hasztalanul.

Mit lehet tenni, mire lehet hivatkozni ha leveleket irogat?

http://www.bkvfigyelo.hu/ - egy postot megér, esetleg néhány fénykép, rövid videó arról, amikor ott áll a busz és pöfög.

Jo otlet, koszi!

Azert elobb irok egy-ket levelet nekik, hatha.

Bocsi, hogy kicsit "hazabeszélek" mert én is rádióamatőr vagyok.
Viszont van erre egy "legális" módszer a "zavarásra".
Sok esetben elég csak egy működő router vagy AP. Saját tapasztalatból mondom, hogy szinte minden második frekin a 145Mhz-es amatőr sávban zavart kelt a Router. Az igaz, hogy a routerek 2.4Ghz-es és 5Ghz-es tartományban futnak, de mivel közel állnak az ablakodhoz a taxik, valahányadik felharmonikus freki épp elég zavart kelt ahhoz, hogy már esetleg elszokjanak onnan.
Kivéve ha pont azt a frekit nem zavarja a router amelyiken forgalmaznak.

valahányadik felharmonikus

Helyesen írtad. 2.4 GHz-nek a 145 MHz nem lehet felharmonikusa, legfeljebb "alharmonikusa", de olyan meg nincs. :) A zavart vélhetően a routerben lévő számítógép okozza. A benne található kapcsolóüzemű tápegység, a cím-, adat-, vezérlővonalak.


tr [:lower:] [:upper:] <<<locsemege
LOCSEMEGE

Legális módszer: minden éjjel rájuk hívod a rendőrséget. A rendőrség minden bejelentést kénytelen kivizsgálni, nem hagyhatja figyelmen kívül. Egy idő után a rendőrök fognak már maguktól odafigyelni rájuk, mert elegük lesz belőled.

:D jo megkozelites

Nem igazan ertem miert keres mindenki technikai megoldast, mikor erre van normalis modszer is... Azt ugyan nem irtad hogy ahol varakoznak, az konkretan hol van, az epulethez tartozo maganterulet, vagy kozterulet?
Ha maganterulet, egyertelmu a dolog, kimesz es elzavarod oket, esetleg ki lehet pakolni egy tablat, betontombot, barmit, ami fizikailag akadalyozza hogy oda parkoljanak.
Ha kozterulet, akkor meg lehet keresni az onkormanyzatot, szepen leirva a pontos helyet, hogy esetleg tegyenek ki egy varakozast tilto tablat, mert zavarja a lakokat a dolog.
Athidalo megoldaskent pedig odatolhatod a kukat, vagy odaparkolhatsz te a kocsiddal.

+1
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

"a varakozni tilos tabla nem hiszem hogy megallitja oket hajnali 2kor. betonelem meg nem hinnem hogy jarhato mert az ut szelen parkolnak. oda nem raknak betonelemt az en kedvemert..."

Ebben az esetben 112, zavarnak a tilosban várakozó taxik, kéretik intézkedni.

Amig ver nem folyik, ugyse jonnek ki. Ez a magyar rendorsegnel alapelv.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

3,5 hete hívtam éjjel 1körül a 112-t, autóbalesethez, 25(!!! huszonöt) perc alatt jöttek ki a rendőrök. Az őrs kb 4km, ugyanazon főúton, ahol az eset...

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Személyi sérülés, személy- és vagyonbiztonság forgott veszélyben? Ha csak "nem tudunk megegyezni" fennforgás volt, az messze hátrébb kullog a fontossági listán.
Ja, attól, hogy az őrs 4km-re van, attól még az oda beosztott járőrök keringhetnek a terület túlsó csücskében, és ha van egy megkezdett intézkedés, azt nem fogják félbehagyni (a megkezdett intézkedést be kell fejezni) a te kedvedért. Ha olyan bejelentést kapnak, akkor a legközelebbi szabad járőrkocsi indul a helyszínre egyébként.

Mindhárom. De mivel tanúként berángattak, lehet többet nem kéne pofáznom róla, amíg le nem zárul. Asszem.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Olyan nincs, hogy egy esethez nem szabad kirendelni a komplett rendororsot, hacsak nem indokolt?

Egyebkent pedig nem gondolom. Volt mar egy csomo eset, itt is leirva meg masutt is, amikor egyszeruen csak nem akart kijonni a rendor es pont. Mert ha legalabb azt mondanak, hogy epp most van valami nagy baj, es nem tud kuldeni senkit, az meg oke, megerti az ember, elofordul. De altalaban konkretan szoktak elhajtani az embert a halalba.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Az ilyen "elhajtani a..." esetek után gondolom megy a kapitányság vezetőjének a pontos időponttal, leírással a panaszlevél, hogy legyen kedves kivizsgálni az esetet.

A te vilagodban meg foglalkoznak is ilyen levellel. Ebben a valosban sajnos nem.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

Még örülhetsz a 25 percnek. Ha nem történt személyi sérülés, akkor jó pár órába is bele tud ez kerülni. Tudod, nem lehet mindenki mellé rendőrt, orvost, tűzoltót állítani.

---
http://youtu.be/wzEahz7pa7k

goto: http://hup.hu/node/105675#comment-1328289

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

"Ebben az esetben 112, zavarnak a tilosban várakozó taxik, kéretik intézkedni."

Ne már. Miért kell az adófizetők pénzét erre pazarolni?

---
http://youtu.be/wzEahz7pa7k

Mert azért is fizetjük őket. Az önbíráskodás btk.-s kategória, a rádióforgalmazás szándékos zavarása szintén büntetendő (és hozzáteszem, hogy marha gyorsan ki lehet deríteni, hogy hol működik az adóberendezés)

>Az önbíráskodás btk.-s kategória
Ismét jogi tanácsok fogalom nélkül.

(1) Aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen, mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Valóban, az erőszaknak személy ellen kell irányulnia, tehát pl. a szögek kiszórása nem ide tartozik, ez igaz - de azt sem lehet a "Dicséretes cselekedetek nagykönyve" alapján minősíteni :-)

Hol a jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igény?
facepalm

Az csak az önbíráskodás fogalmát alkotó cselekedetek felsorolásának egyik eleme. Nem tűnt fel, hogy utána vessző van és további tettek, amik szintén az önbíráskodás fogalmát merítik ki?

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Nem.

Az a felsorolás a bűncselekmény megvalósulásának egyenként szükséges és együttesen elégséges feltételeit adja meg.

-----------
"Generally, Russian technology assumes dumb machines and smart humans, not the other way around." -- The Russian Tea HOWTO

"mást [...] arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön,"

Tehát egyszerre feltétel az, hogy kényszerítsen valaminek a megtételére és meg nem tételére?

Lelassítom a sorokat, jó?

(1) "Aki abból a célból, hogy jogos vagy jogosnak vélt vagyoni igénynek érvényt szerezzen,
(2) mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít
(3) hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön [...]"

Ez a három a feltétel, de a feltételeken belül is lehet felsorolás. Írjam fel pszeudo BNF-ben?

-----------
"Generally, Russian technology assumes dumb machines and smart humans, not the other way around." -- The Russian Tea HOWTO

Nekem elég öncélúnak tűnt, hogy mely vesszőt tekinted "ÉS" és melyiket "VAGY" kapcsolatnak.

Nekem is annak tűnik, de hát istenem: ha egyszer tényleg így értik! Nem én pakolom az és-eket és a vagy-okat ide vagy oda, így bírálják el a feljelentéseket. (Mennyaszonyom ügyész, nem is mutatom meg neki az ilyen fórumokat, mert két napig nem kell neki kávé.)

-----------
"Generally, Russian technology assumes dumb machines and smart humans, not the other way around." -- The Russian Tea HOWTO

Gondolom annyi ideig röhög egyfolytában rajtunk :-)) Akkor legyen "csak" garázdaság - azért is szépen elmeszelhető a delikvens...

Nem mondod komolyan, hogy a rádiójel zavarása garázdaság...

Thread eleje: Azt javasoltam, hogy a rendőröket hívja, erre jött a válasz, hogy miért őket, az adófizetők pénzén - erre mondtam, hogy az "öntevékeny" megtorlása nem jó ötlet, mert büntetendő. Ha kimegy, és pofánveréssel fenyegeti a taxist (aki véletlen épp 156cm magas és 48kg vasággyal), az bizony félelmet kelthet a taxisban ugyebár...
A rádióforgalmazás zavarása nem ez a kategória, de tippelem, hogy van néhány szabál' amit sértene az úriember, aki ilyet csinálna.

Sehol nem volt szó a threadben pofánverésről.
>Ha kimegy, és pofánveréssel fenyegeti a taxist
Az a fent említett kényszerítés...

A tényállás egy egyszerű magyar mondat, a magas színvonaladdal nem vagy képes értelmezni?
Amúgy meg keress rá a kényszerítés szóra és meglátod a különbséget.

Van egyszerűbb ;-) paintball. Csak egy hétre kell kölcsönkérned.
Egy ismerősöm havonta jár részeget, idiótát nevelni egy-két helyre, elkísértem .... az mellet, hogy majd lebuktunk a visítva röhögésem miatt, jó móka.

Én a rendőrséget hívnám fel. Közölném velük h gárdisták masíroznak a ház előtt. Kurva gyorsan kijönnek, a taxisoknak nincs ideje elmenni és ha nem találják a gárdistákat, akkor beszednek egy kis sápot a taxisoktól... Érdemes hó végén megtenni ezt a lépést, mert akkor kell nekik a zseton. :)

pedig azt hihetnénk, hogy valamiféle gárdisták, elvégre egyenautó, sorban állnak.......
hogy-hogysem, bennünk pedig félelmet keltenek....
pláne mikor megkérjük őket hogy csendesebben, ők pedig otrombán reagálnak...

rajzszög kilapul, jancsiszög a fasza de már nem kapni.
fentről először tiszta víz borogatása, eredménytelenség esetén mehet bele brutálisan habzó mosószer is. fokozhatnám, de nem teszem, mert a "hangos szomszéd" féle topikban is eltérő vélemények voltak egy-egy megtorló csapás felemlítésekor.

--
Aspire_3690 & bP_10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

Az ötleteidet alkalmazva gyorsan le lehet alacsonyodni egészen a problémát okozó taxis/szomszéd/akárki szintje alá...

szivem, ha nem megy IQ-val, mennie kell anélkül, ez már csak ilyen.

ellenben szeretném tudni, hogy te csak és kizárólag IQ használatával mire mennél bárkivel is, aki -parasztsága miatt- a nyugalmadat zavarja, jelen esetben a taxissal... aki nem mellesleg még az ablakodat is beb*ssza macskakővel, mert szólni mertél neki.

az általam írtak (és le nem írtak) rövid lejáratú befektetések, megfelelő fellépéssel megtámasztva még a taxis részéről való visszavágásnak gondolata is elfelejt megszületni.

--
Aspire_3690 & bP_10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

Ifjonc barátom... Már többször sikerült bemutatni a színvonaladat... Nem neki kell szólnod, hanem például a rendőröket rájuk hívni. Ugyanis ha te pl. leöntöd forró mosogatólével, akkor biza' ő joggal fog téged először feljelenteni, másodszor pedig lealacsonyodva a te szintedre, prompt megnevelni néhány jól irányzott tockossal. (amit a nem túl régmúltba vesző, sőd, mentálisan napjainkban is tartó gyermekkorodban nem kaptál meg).

megbocsáss, milyen színvonalam? kötelező mindenkinek 190 feletti IQ-val rendelkezni? 181-182 már nem is elég?
mondtam én egy szóval is hogy forróvíz? ugyehogynem.
hovatovább amilyen az adjon isten, olyan lesz a fogadjisten is. a rendőr-kérdést pedig többen több féle képpen is véleményezték, talán nem alaptalanul.
hogy lealacsonyodva az ééééén szintemre? azért ezt gondold át kérlek, a tockosokkal együtt.

nekem, ha a az adott problémáimat képtelen vagyok emberi hangon a körülményeknek megfelelően és azoknak elvártan megoldani, akkor mindig van kreativitásom. többek között ezért is vágom jobban a kresz szabályait (hivatásos jogsival pedig kötelező is) az átlagos közterület-felügyelőkhöz képest, valamint államvizsgán követelteknek megfelelően vágom a rájuk vonatkozó rendelkezéseket is.

és ez csak egy (kirívó) példa a jónéhány közül, amikben jeleskedem.
(akármit is látsz bennem, felnőttem, csak vannak dolgok amiket másképpen látok, illetve látok másképpen)

minden, amit leírok, az nem törvény vagy szentírás, aminek engedelmeskedni kell. amit leírok, az az én privát véleményemet tükrözi. nem kötelező egyetérteni se vele.

--
Aspire_3690 & bP_10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

Ne vedd túl komolyan egy olyan ember véleményét, aki egy olyan jogi fogalom jelentését sem érti, aminek a neve leírja a tényállást.

szó nincs ilyenről :)
alapvetően kevesen nem veszik észre, hogy én akkor is tisztelem és becsülöm a huppergárdát cakkpakk, ha vitázunk, neadj' isten egymással kötekedünk.
alapvetően ő egy túlzottan jogkövető állampolgár, akinek -szerintem- az élete során soha a büdös életbe nem volt -és remélem nem is lesz- semmi problémája a körülötte élőkkel, illetve a környezetével.
ha átlagosan 5 évente legalább egyszer lett volna, nem írna ilyeneket, mert már tudná, hogy egyrészt minek hova megy a vége, másrészt elismerné, hogy olykor bizony rapid módon lehet elérni bizonyos kívánt hatásokat, melyek természetszerűleg kellene hogy meglegyenek.
(felteszem ha szórakozásdiból beverném az ablakát, kapnék tőle akkora pofont -teljes joggal- hogy összehugyozom magamat, utána pedig értelemszerűen ki kell fizetnem az okozott kárt, valamint haza kell mennem az összehugyozott gatyámban. egy büdös hangom nem lehetne)

r-go ha én igenszépenkörbeszopva megkérem a taxist hogy hagyjon már fel legyen kedves a környezet felesleges zavarásával, ám ez neki nem tetszik, hova tovább folytatja, akkor esetleg egy rendőrtől kért segítség nyilván a következő lépés.
viszont ha ettől sem szűnik meg a zavaró jelenség, ott jöhet szóba mindenféle kreatív megnyilvánulás, feltéve hogy nem veszélyeztetünk vele életet, testi épséget, valamint anyagi kárt nem okoz, legfeljebb kellemetlenséget az egyébként paraszt módon viselkedő egyén számára.

--
Aspire_3690 & bP_10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

Nem lennél pofánverve, az nem az én műfajom... Egyébként meg ügyesen kéne csinálnod a sokadik emeleti ablakokkal :-) Ha az n+1 rendőri intézkedésnek sincs foganatja, meg az önkormányzat sem tud mit tenni, akkor valóban el lehet gondolkodni azon, hogy mi lehet a következő lépés... (Van az ismerőseim között olyan, aki fölött egy soktagú család lakik sajnos - az n+1. rendőri/jegyzői kör után jelenleg normalizálódni látszik a helyzet - már ami az általuk okozott zajterhelést illeti...

Itthon bizony nagy keletje van a normalis, ertelmes emberekre jellemzo odafigyelesnek es kommunikacionak. Ha ehhez hozzatesszuk a rendorseg allapotat akkor azt hiszem erthetove valik, h miert fordulnak az emberek a szemet szemert elvhez miutan sajat borukon tapasztaljak ennek a liberalis maszlagnak a mukodeskeptelenseget.

---
pontscho / fresh!mindworkz

pedig jo, ha az ember le tudja kuzdeni magaban a default szemet szemert elvet, es kiprobalja, hogy mi lesz, ha ra/odaszol a masiknak. Ebben ugyanis az a racio, hogy az ember maga is (sokszor ugy, hogy nincs is tudataban) megsert masokat. En pl. szeretem, ha ilyenkor szolnak, es adnak egy eselyt, mielott a cipo talpaval talalkoznom kellene. Cserebe viszont en is igyekszem egy warning-ot mindig elsutni (comply or die) a retorziok elott. Tudod, van az a jo kis orokzold, hogy amilyen mertekkel mersz masoknak, te is azt kapod vissza.

Ami pedig ezeket a kellemetlen hireket illeti (pl. amit linkeltel), jo tisztan latni azt is, hogy ezek eleg egyoldalu hirek, es a vilag (jellemzoen!) nem olyan. Szoval mindenkinek jar egy esely, hogy aztan ok is adjanak neked egyet. Ha mindenki ehhez tartana magat, sokkal elhetobb lenne a vilag...

Viktor az eletrol es a halalrol

Ez annyira jol hangzik igy leirva. Azonban a post elejen elhangzott, hogy probalt beszelni a taxisokkal, es semmi. A rendorseg ra se ba..gozik. Ilyenkor mit lehet tenni? "Turjon aranyos, mert a taxisok penzt keresnek az on zavarasaval"?
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal

tudom, olvastam, de en nem is a topik inditonak cimeztem, hanem a felettem szolonak. Szo sincs arrol, hogy turni kellene, hogy a taxisok miatt ne tudjon az ember rendesen aludni, ellenkezoleg...

Viktor az eletrol es a halalrol

Mint mar megemlitettek elottem, ez leirva tok jol hangzik, de a valosag nem igy mukodik, ugyanis csak jobbara kompromisszumkeszek az emberek es ahogy egyre jobban fasulnak el egyre jobban szarnak bele a masik problemaiba es igy egyre tobb ilyen eset lesz. A multikulti es a liberalizmus mukodesehez kolcsonos tiszteletre es kompromisszumkeszsegre van szukseg, amit egyes csoportok eloszeretettel hasznalnak ki. Nem veletlen hallani Europabol is egyre tobb helyrol, h hivatalosan is elismerik ezen elvrendszer bukasat ugyanis adott kisebbsegek/tobbsegek ballisztikus ivben tesznek a tobbi emberre, a jogra es a torvenyekre. Ugyanez fog lejatszani Angliaban is, ugyanis nem felzaklatott unatkozo tizenevesek ramoltak ki es gyujtottak fel Londont, hanem afrikai bevandorlok tudatosan kihasznalva az angol rendorseg gyengeseget. Csak ezt a hirekben megemliteni nem pol.korrekt dolog, ahogy ezt a parizsi lazadasnal is jol elhallgattak.

Ha mindenki ehhez tartana magat...

Mindig lesznek "barbar hordak" akik magasrol tesznek az egyutteles szabalyaira es masszivan kapargatni fogjak a sajat gesztenyejuk akar a te rovasodra is, es mindig lesznek olyan idiotak akik ezeket a hordakat elkezdik babusgatni amiutan szimplan verszemet kapnak. Aztan meg csodalkoznak mikor beut a mennyko.

---
pontscho / fresh!mindworkz

nem tudom, hogy egy taxis affernak mi koze a multukultihoz/liberalizmushoz/whateverhoz... gyanitom, semmi az egvilagon. Itt ugyanis nem kulturak utkozeserol van szo (legalabbis nem elso korben), hanem kvazi szomszedok mindennapos perpatvararol.

Amit leirtal, az amugy mind szep, csak arra vagyok kivancsi, hogy amikor fasultsagodban valami boszmeseget csinalsz (mert definicio szerint csinalsz), akkor elfogadhatonak tartod-e, (mi tobb, egyetertesz-e vele) ha erovel bosszut allnak erte rajtad?

Csak azert kerdezem, mert en jobban szeretnem, ha eloszor finoman szolnanak, es ha meg azutan is taho vagyok, csak azutan lepnenek (egyebkent jogosan) az arcomba...

A kolcsonos tisztelet pedig nem a liberalizmus (egyaltalan mi ez?) mukodesehez kell, hanem ugy altalaban az egyutt/egymas mellett eleshez. Ez nem zarja ki azt, hogy ama kisebbseg ellen, amelyik latvanyosan nem tud beilleszkedni az uj hazajaban, azok ellen gyorsitott utemben eljarjanak.

Tisztaban vagyok azzal, hogy "barbar hordak" mindig is lesznek, de akiknek bizony a kezere csapok, ha az en rovasomra probalnak meg ugyeskedni. Azonba amig ez ki nem derul, hogy xy most eppen egy barbar horda tagja, addig mindenki jobban jar, ha egy problemat nem erovel probalunk megoldani, hanem elso lepeskent szep szoval, aztan ha nem hasznal, akkor lehet erelyesebbre venni a figurat. Mert mi van, ha erovel valaszolok, pedig nem is kellett volna? Vagy mi van akkor, ha eppen te vagy a tuloldalon, es ugy osztozunk meg a pofonokon, hogy en adom, es te allod?

Szoval az a baj, hogy az ero/rend/es mas boszmesegparti felszolalok azt szoktak kihagyni (nem tudom, minek a - tan a pol. korrektseg - jegyeben), hogy ok maguk is erzekenyek/sertodekenyek/sot felhaborodnak, ha rogton eloszor erovel valaszolnak a boszmesegeikre. Egy zsido rabbi mondta (regen), hogy az egesz torveny lenyege az, hogy ne tedd azt massal, amit te sem szeretnel, ha veled tennenek. Ennyit akartam mondani.

Viktor az eletrol es a halalrol

nem tudom, hogy egy taxis affernak mi koze a multukultihoz/liberalizmushoz/whateverhoz... gyanitom, semmi az egvilagon. Itt ugyanis nem kulturak utkozeserol van szo (legalabbis nem elso korben), hanem kvazi szomszedok mindennapos perpatvararol.

Epp az elobb fejtetted ki, h ez a thread mar boven elkanyarodott a taxis tematol.

Amit leirtal, az amugy mind szep, csak arra vagyok kivancsi, hogy amikor fasultsagodban valami boszmeseget csinalsz (mert definicio szerint csinalsz), akkor elfogadhatonak tartod-e, (mi tobb, egyetertesz-e vele) ha erovel bosszut allnak erte rajtad?

Nem szokasom boszmeseget csinalni, alapvetoen hiszek a bekes egymas mellett elesben. Masok viszont boven, eleg csak atfutni a hireket, akik viszont nyilvan rinyalnanak ha az arcukba lepnek erte. Ergo ez egy hulye kerdes, leven mindenki hangosan ajvekol ha epp bantjak.

A kolcsonos tisztelet pedig nem a liberalizmus (egyaltalan mi ez?) mukodesehez kell, hanem ugy altalaban az egyutt/egymas mellett eleshez. Ez nem zarja ki azt, hogy ama kisebbseg ellen, amelyik latvanyosan nem tud beilleszkedni az uj hazajaban, azok ellen gyorsitott utemben eljarjanak.

Ehhez kepest a gyakorlat az, h a liberalizmus jegyeben jol megsimogatjak a buksijukat, h "ugyanmar, nem kellene ezt csinalni, olyan jol ertjuk egymast, nem?". Es ez nem csak kishazankra jellemzo.

Tisztaban vagyok azzal, hogy "barbar hordak" mindig is lesznek, de akiknek bizony a kezere csapok, ha az en rovasomra probalnak meg ugyeskedni. Azonba amig ez ki nem derul, hogy xy most eppen egy barbar horda tagja, addig mindenki jobban jar, ha egy problemat nem erovel probalunk megoldani, hanem elso lepeskent szep szoval, aztan ha nem hasznal, akkor lehet erelyesebbre venni a figurat. Mert mi van, ha erovel valaszolok, pedig nem is kellett volna? Vagy mi van akkor, ha eppen te vagy a tuloldalon, es ugy osztozunk meg a pofonokon, hogy en adom, es te allod?

Azt hiszem sehol sem zartam ki azt, h szepen megkerd a masikat, vagy hasznald a torvenyt, de rengeteg peldat lehet latni nap mint nap, h ezek nem mukodnek, vagy mert valamelyik fel tesz ra, vagy a torveny rossz, vagy... satobbi. Es te meg csendben szivsz amig ki nem borul a bili nalad is mert amig at nem hajtasz a kretenen egy funyiroval addig senki sem figyel oda rad.

Alapvetoen nem az egymas mellett eles elmeletevel van bajom, hanem a gyakorlattal.

Szoval az a baj, hogy az ero/rend/es mas boszmesegparti felszolalok azt szoktak kihagyni (nem tudom, minek a - tan a pol. korrektseg - jegyeben), hogy ok maguk is erzekenyek/sertodekenyek/sot felhaborodnak, ha rogton eloszor erovel valaszolnak a boszmesegeikre. Egy zsido rabbi mondta (regen), hogy az egesz torveny lenyege az, hogy ne tedd azt massal, amit te sem szeretnel, ha veled tennenek. Ennyit akartam mondani.

Es visszakanyarodtunk oda, h ez az egesz csak akkor mukodik ha minden fel onalloan betartja a szabalyokat...

---
pontscho / fresh!mindworkz

Epp az elobb fejtetted ki, h ez a thread mar boven elkanyarodott a taxis tematol.

valoban? Valaki azt vetette fel, hogy nem biztos, hogy jo a szemelyes konfliktusokat aljsaggal elintezni, es erre jott a te hsz-ed, amire irtam en azt, hogy miert nem jo a szemet szemert elv hasznalata. Szoval ha te el is kanyarodtal, en meg mindig a taxis resznel jarok...

Nem szokasom boszmeseget csinalni,

Engedj meg egy LOL-t. Errol sosem az egyent, hanem a kornyezetet kell kerdezni, es hidd el, csinalsz te is, legfeljebb nem vagy tudataban.

Ergo ez egy hulye kerdes, leven mindenki hangosan ajvekol ha epp bantjak.

Mivel ebben a halmazban te is benne vagy, pont ezert nem hulye kerdes. De miert is ajvekolsz hangosan, ha azt a kezelest kapod, amit te masoknak, es csak masoknak ajanlsz?

Ehhez kepest a gyakorlat az, h a liberalizmus jegyeben jol megsimogatjak a buksijukat, h "ugyanmar, nem kellene ezt csinalni, olyan jol ertjuk egymast, nem?". Es ez nem csak kishazankra jellemzo.

Hat ezek valoban nagyon buta emberek, de meg mindig nem ertem, hogy egy alapvetoen szemelyes local konfliktust miert kell egy teljesen mas dimenzioba emelni, ahol mar egeszen mas problemarol van szo?

Azt hiszem sehol sem zartam ki azt, h

Nem? Pedig nekem nagyon ugy tunt, de ezek szerint felreertettelek...

de rengeteg peldat lehet latni nap mint nap, h ezek nem mukodnek

Ez igaz. Meg az is, hogy sok esetben viszont mukodik. Lehet, hogy nalad nem, de nalam jellemzoen igen.

amig at nem hajtasz a kretenen egy funyiroval addig senki sem figyel oda rad.

nem vitatom, valoban letezik a jelenseg.

Alapvetoen nem az egymas mellett eles elmeletevel van bajom, hanem a gyakorlattal.

pedig ez olyan jatek, hogy a gyakorlatodat az hatarozza meg, mit gondolsz a dologrol fejben...

Es visszakanyarodtunk oda, h ez az egesz csak akkor mukodik ha minden fel onalloan betartja a szabalyokat...

valoban ez lenne idealis, de realistakent tisztaban vagyok vele, hogy ugysem fogja mindenki betartani. Viszont amikor torvenyszeruen eljon a konfliktus ideje, nem mindegy, hogy milyen kimenetele lesz, a vesztesegekrol nem is beszelve. Es pont ezert nem mindegy, hogy mit lepsz eloszor...

Viktor az eletrol es a halalrol

Hívtad már a diszpécsert? Ha nem, akkor egy próbát megér. Ha nem mennek el, akkor rendelj taxit...
A zavarás technikai oldalához: szerintem a taxisokon kívül senkit sem zavarna, ha a vivőt ki-be kapcsolgatod mondjuk 5 másodpercenként, 10mW kimenő teljesítménnyel. (A zajzár reagál rá.)

--
http://blog.htmm.hu/

Szerinted mennyi idő alatt lehet egy ilyen zavaró adót megtalálni? Megsúgom, nem túl sok...

Najó de ki keresné? Az illegálisan parkoló taxis az érettségi elégséges + jogsi kombójával?

Megeshet, hogy ők, de az is, hogy a rádióforgalmazást zavaró okok ügyében tett bejelentést követően a megfelelő hatóság mérőkocsija. Láttam már diplomás taxist is - jobban megélt belőle, mint a mat-fiz tanári fizetéséből. Egyébként ő "mellékesen" rádióamatőr is volt anno...

És paraszt is, ha már ennyire svájcibicska? Amúgy mérjenek be, legalább valaki végre foglalkozik a problémával!

Nem. Viszont a zavaróadó üzemeltetőjénél elég hamar kopogtatnának, az biztosra vehető.

Nade minden elektronikai berendezés (lehet) zavaró valamilyen frekvenciában, ahogy láttuk feljebb egy motor vagy egy mikrohullámú sütő is.
Szóval a kalózrádió üzemeltetőket nyilván lekapcsolják de a itt a X frkvencián nagyon recseg a rádió bejelentéseket szerintem nem.
(Máshogy recseg ha zavarják mintha csak rossz a vétel?)

A rossz vétel -- többnyire -- azt jelenti, hogy a vételi helyen lecsökken a térerő. Ez általában nem recsegést, hanem az érthetőség csökkenését eredményezi. Amennyiben a vevőben van AGC áramkör, akkor ez a hallgató számára a zajszínt emelkedésében nyilvánul meg (nem recsegés!). Illetve egy bizonyos szint alatt bekapcsol a zajzár, és ilyenkor síri csend honol.
Ezzel szemben, zavaró jel esetén megjelenik egy újabb jelforrás. A vételi helyen, a vett jel spektrumának egyszerű megtekintésével megállapítható, hogy egy keskenysávú zavaró jelről (pl. egy másik rádióadó) van-e szó, vagy egy szélesszávú zavarásról (pl. a ráspoly + izzó, vagy a „rossz” villanymotor, …). Ezek már akár recsegést is eredményezhetnek, de azért itt sem biztos, hogy recsegni fog a vevő. Azonban a zavarforrás bemérése szempontjából nincs túl nagy különbség a kettő között. Ha részletesebben érdekel egy (zavaró) jel forrásának a megkeresése, akkor a rádió-iránymérésre keress rá.

A rádióamatőr taxisok eleve jobban ismerik a terjedési sajátosságokat. Épp ezért állnak oda ahol jobb/nagyobb a térerő. :-))
Épp ezért ha be kell mérni egy zavaró adót, nekik nem probléma.
Én is ismerek jó párat közülük...

Szerintem kezdheted biztosra venni hogy a felvetett kérdésedre itt az égvilágon senki se fog érdemben válaszolni.( És sajnálatosan köztük vagyok én is mert én sem értek a rádiózáshoz. )

A kivánt jelzavarást csak akkor fogod tudni megvalósítani ha megtanulod saját magad hogyan kell egy ilyet kivitelezni vagy valamilyen véletlenségből kifogsz egy egyént aki kihívásnak tekinti a problémát és épít neked egy jelzavarót vagy felveted egy elektronikai fórumon és ugyancsak véletlenül jön valaki aki megmondja a varázsszót vagy ismét véletlenségből, találsz egy ilyet egy boltban és megveszed.

---
Nem kenyerem a rosszkeltés, de az annak eltiprása.

Ha mindenképp öszze akarsz dobni egy egyszerű jelzavarót, akkor próbálj ki egy ilyet :
http://www.afrotechmods.com/cheap/jammer/jammer.htm
Csak egy 27Mhz-es kristályt kell hozzá beszerezni.

fail, taxi 140-170 Mhz sávban dolgozik.

HA sikerül szerezned egy CB adó-vevőt, azzal szépen rájuk tudsz zavarni, persze ki kell tapasztalni, lehallgatni, melyik frekvenciasávot használják, de utána ezen keresztül remekül bezavarhatod őket.

Arpi / kando
(vasgyu"jto")

ide is: fail, taxi 140-170 Mhz sávban dolgozik.
A CB meg 27 megán, szóval nulla esélye van vele.

Nem biztos az, de a taxis CB sem megoldhatatlan.

Arpi / kando
(vasgyu"jto")

évekkel ezelőtt kötelezővé tették a taxisoktól a cb kidobását, minden társaság kapott egy-egy frekit, illetve ezek legtöbbje kódoltan forgalmaz. r-go hiába "vásárolsz" valahonnét akármilyen rádiót, amivel pásztázod a frekvencia-tartományt, ha rá is találsz, hablatyot hallasz, nem tiszta beszédet.

taxis cimborám is van, mesélt erről is.

--
Aspire_3690 & bP_10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

Szerezz taxisrádiót, keresd meg a sávot amin beszélnek. Vágj be hangos vérfagyasztó sikításokat néha. Szerintem elegük lesz :D

Egy közönséges relé is megteszi, mondjuk 60W izzó kapcsolgatva, amilyen sűrűn csak tudod. Szép nagy szikrákat és jókora zavarokat tud termelni. Esetleg valami elektromotor, ami megfelelő szikraközzel rendelkezik a tengelyén. A szikrákból eredő jelek jó széles spektrumban megszórják a környéket, de a hatótávolság 10-20m legfeljebb.
A zavaróadók készítése nem gyerekjáték, ráadásul ha a hatóság kiszúrja még jól meg is büntetnek. Amit én javasoltam az nem nagy hatótávolságú, de pár méterre tőle bajos lesz venni. Rossz háztartási készülék is tud ilyet - fogd rá a kisnyúlra :)

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Rádióamatőr voltam, míg volt rá időm. Nem javaslom a zavarást. Vaterán ugyan simán kapsz 14éer olyan rádiót, amivel az ő frekijükön is adhatsz, de annyi pénzt nem fog megérni ez az egész, főleg, hogy illegális olyan készüléket birtokolni, amire nincs rádióengedélyed. S még ha lenne is ilyened, hogy találod meg őket? 140 megától 170-ig simán bárhol lehetnek 25 kiloherzenként. Számold ki, hány csatorna az. Baromi sok. Ebben a sávban rengeteg futár és taxi van, simán benézheted, hogy nem is azokat fogod zavarni, akit akarsz, az meg ugye nem túl buli, hogy neked nem ártók munkavégzését akadályozod.
Szóval szerintem próbálj meg a legális módszereknél maradni, hamarabb megleszel vele.

Nem kötekedésképp de a dxezés pont ezért volt szép :)
Szal kihajol az ablakon, másik fülén a rádió, és max pár óra és meg is van a freki.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Hát na ja, viszont ennyi idő alatt simán felhívom 10 percenként a rendőrséget, hagy szokják. 4. hívás után már már csak azért is kijönnek, hogy lássák, ki ez a marha, aki hívogatja őket :D

diszpécser felhív, nagyon halkan fogok kiejteni egy kromofágos zacskót az ablakomból éccaka...
hangtalan és sokatmondó...
Van Taxi droszt, ott lehet rádiózni.
Ti nem tudjátok, hogy mitől döglik a légy.

Taxis frekilista publikus (google).
Vegigporgettem par frekit de 10-15 utan meguntam, azok nem voltak kodoltak.

komolyan ennyire turelmetlen es intolerans mindenki magyarorszagon, hogy naponta nyilnak ezek a temak?
"zavar engem xy hangja, mit tehetek ellene?"

a kornyezet megvaltoztatasat magunkban kellene kezdeni, mivel mindenki olyannak es ugy latja a vilagot, ahogy elkepzeli. a problema jelentos resze egyaltalan nem maga az ami okozza, sokkal inkabb a felfogas amit magatokeva tesztek vele kapcsolatban.
(nem pont a topikinditonak, inkabb nehany kommentelonek szanom.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

azert jopofa vagy: nem a topikinditonak mondod, de a hasonlo topikok ellen agalsz... :-)

Ugy latszik, csak nekem eleg jo a fantaziam ahhoz, hogy elkepzeljem, mar hetek ota nem tud normalisan aludni, mert par idiota pont ott hupakol az ablaka alatt...

Viktor az eletrol es a halalrol

termeszetesen nem merheteo rendszeres, egy evig tarto ugyhoz, de en is laktam lakotelepen, engem is ebresztettek mar fel, engem is zavart mar mas lako zaja, sorolhatnam. megsem allok igy a dolgokhoz, mert egyszeruen nem vezet sehova. oda lehet menni es eroszakkal megoldani, termeszetesen. sot, valoban meg is oldja, ezt az egy ugyet, de hosszutavon ha vissza vagy elore tekintesz az eletedben, azt fogod latni, hogy "uristen mennyi hulye hangos zavaro ember van a vilagon, hogy mindig engem baszogatnak" es valojaban nem oldottal meg semmit, hiszen majd jon egy masik hangos ember, jon egy masfele zavaro problema, te pedig mindegyik alkalommal ugyanolyan ideges vagy tole.

mivel kollektivan szol a hup userekhez, de legalabbis nem szemelyesen valasz valamelyik hozzaszolasra, jobbnak lattam nem threadbe szurni.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

ez kiindulásnak jó, ha magad akarsz bütykölni. nem sokat kell módosítanod rajta.
illetve a DXen van egy csomó kész jammer, bár az első két oldalon inkább csak mobil zavarókat láttam. talán érdemes végignézni.