SunOS 5.x remote adminisztrááció

 ( nooy | 2011. július 21., csütörtök - 9:25 )

Sziasztok,

Van egy Sun V490-es szerver egy soros porttal és hálózattal.
Sikerült életre lehelni a java web console-t rajta, de bejelentkezés után teljesen üres a felület, és azt írja nincs regisztrálva egy alkalmazás sem benne. Egyáltalán milyen alkalmazásokat lehet ide regisztrálni?
Azért kezdtem foglalkozni vele, mert nincs semmilyen felülete ahol hardverstátusz, felhasználókezelés, ilyesmit lehetne nézegetni, állítgatni.
Láttam az Oracle oldalán egy Sun Remote System Control 2.2.3 alkalmazást is hozzá, csak nem tudom letölteni mert a regisztráláshoz Customer Support Identifier számot kér, amit persze nincs. Ebből két fajta létezik, a rsc2.2.3_packages_s8.zip nevűre lenne szükségem a régi OS miatt.
Tudnátok segíteni ebben?

Köszi,,

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Grafikus feluleten nem fogsz solarist adminolni azt megsugom. Ssh a te baratod, es ne mond hogy nem ertesz hozza mert akkor nincs is miert probalkoznod.
Java web konzolon csak komolyabb management cuccokat talalsz meg, ugymint storage managementjet, communication suite managementjet, etc.

+1

A grafikus b.szásokat érdemes elfelejteni, a processzüket meg jól letiltani, hogy a memóriát se egyék feleslegesen...

Jó lenne kicsit többet tudni, mert a SunOS 5.x az tulajdonképpen a teljes Solaris ciklus, mindegyik ilyen volt. A Solaris 8 az a SunOS 5.8 a 9 az 5.9 s.í.t.
Valószínűleg Sol8-asod van (legalábbis a rsc2.2.3_packages_s8.zip-ből tippelem), és igazából nem lesz szükséged ilyen remote bizbaszra, legalábbis én nem láttam benne semmi olyat, amit jó lett volna vele kezelni. Egyszer talán összeraktam benne kísérletképp egy raid1-et, meg addoltam két usert, de nem volt se kényelmes, se jó.
Valószínűleg az smc az, amibe belefutottál.

Ezaz, köszi a rávezetést, tényleg az smc-be futottam bele aminek talán a része a smcwebserver és a java web console, legalábbis úgy gondoltam.
A verzió: SunOS 5.10 Generic_118822-11 sun4u sparc SUNW,Sun-Fire-V490
Jól sejtem a java web console-ból nem lehet elérni a Solaris Management Console-t?

Putty-Xming párossal viszont indul a Solaris Management Console, ennek nagyon ürülök :))

Szia!

Az rsc software arra valo, hogy a remote system controller kartyat solaris alol is tudjad configolni, illetve bizonyos parametereket lekerdezni. Ha siman betelnetelsz az RSC-re, akkor help paranccsal meglatod, hogy mire vagy kepes. A console paranccsal kapsz pl. system console-t,... Solaris alatt az rscadm parancsot tudod hasznalni a /usr/platform/SunFire-v490/rsc directorybol, ha jol emlekszem a nevere.

Toni

Solaris Management Console címszó alatt nézelődj.

Röviden: /usr/sadm/bin/smc
Bővebben: http://download.oracle.com/docs/cd/E19082-01/819-2379/index.html