ma ssd

elvileg mára ígérték az ssd-t a boltban. esti programom az ezzel való szórakozás lesz.
a terv az, hogy csinálok rá egy partíciót, ami az 1024. szektornál kezdődik. erre átmásolom 1:1-ben a raid0-ról a win7-et (nem telepítek újra). raidet egy időre kikötöm ezután, amíg az ssd-t beállítom. kell majd win7 dvd-ről indítási helyreállítás.
mire kell még figyelni? defrag már ki van kapcsolva most is, mert third party programot használok. indexelés szintén kikapcsolva. rendszer-visszaállítás is. sata driver is fenn van elvileg. swap file majd megy egy másik hdd-re (illetve majd a raid0-ra, ha azt később visszakötöm).
egyéb teendő van még?

update: nem csalódtam, természetesen nem érkezik meg az ssd ma, talán péntek, de az se biztos. imádom ezt a várost! :(
update 2: a boltos utánam szólt telefonon, hogy leb...dorongolta a nagykert, aki összeszeppente magát és leküldte gyorsfutárral a meghajtót, úgyhogy mégis megjött mára.

Hozzászólások

Esetleg a temp könyvtárat átrakni valahova máshova?

most vettel egy ssd-t es minden sebessegkritikus io-t atszervezel egy lassu diskre? most mit foglalkozol vele? majd megoldja a firmware a wear levelinget...

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

korai még tapasztalatról beszélni, de így elsőre:
hanyatt nem vagyok esve. tényleg igaza volt annak, aki szerint egy jó raid0 után azért nem akkora flash az ssd. mivel nagyon nagy random olvasást igénylő alkalmazásokat nem használok, így nem nagyon veszek észre semmi gyorsulást.
a boot nem gyorsult, mert nálam a sok hardver inicializáslása viszi az időt, nem a disk i/o. alkalmazások elsőre kicsit gyorsabban indulnak - de csak azok, amik tényleg csak a lemezre várnak. pl. window intéző és hasonló ablakok azonnal nyílnak (de hát én olyat nem használok), de egy firefox már azért nem. második indításra meg úgfyis már memóriából indul minden.
amit észrevettem, hogy gyorsabb lett, azpl. egy lemezkarbantartó. az elszöszmötölt eddig a lemezekkel, de most szinte azonnal reagál. vagy pl. vezérlőpultban az add/remove programs-nál a telepített programok listája is sokkal gyorsabban jelenik meg.
hát ennyi így elsőre. nem rossz, de azért nem vagyok elkápráztatva sem.
innentől a megbízhatóság lesz az érdekes.

Mondjuk ennek az írási sebessége lassú, de amúgy ezzel is érezni kellene a sebességnövekedést. Nálam pl az volt, hogy a win7 cirka 5 sec alatt loginnal van, photoshop es netbeans drasztikusan gyorsabban indul, firefox, postbox szintén. Mondjuk én mikor átálltam ssd-re, újrahúztam mindent, tiszta lappal, és már a windows telepítésénél brutális sebességkülönbséget tapasztaltam.

és raid0 volt előtte?
nem azt mondtam, hogy nem lett gyorsabb, hanem hogy nem hanyattvágós. de ez függ alkalmazástól is. a win7 boot meg hardverfüggő. nem mindegy, hogy egy minimál gép hardvereit kell inicializálni, vagy egy bővítőkártyákka, usb-vel és minden szarral teletömött vasat. nekem az idő nagy részében nem is dolgozik a hdd, úgyhogy hiába lett az gyorsabb, maga a boot nem gyorsult tőle.

Afaik amikor telepíted a windowst, az megvizsgálja, hogy milyen típusú hdd-re telepíted, és ha ssd-t lát, akkor másmilyen paraméterekkel hozza létre a partíció(ka)t. Ha jól értettem, te dd-vel migráltál, így nem tartom kizártnak, hogy azért is lassabb, mert nem az ssd-re optimalizált módon van létrehozva rajta a rendszerpartíció.

--
Don't be an Ubuntard!