Kindle 3 3G korlátozások

Fórumok

Van-e a Kindle 3G-s változatának a 3G-hez kapcsolódóan bármilyen korlátozása?

Oldalak korlátlan elérése, sávszélesség, havi méretkorlát stb.

Bármi, ami kényelmetlenné vagy feleslegessé teheti a 3G-s verzió beszerzését.

Hozzászólások

Nem vettem észre korlátozást, meg szerintem nem is lesz. Mondjuk azt remélem, hogy a mindenféle hackelt szoftok között nem lesz olyan ami torrent klienst tesz a kütyüre :) Mert akkor nem lesz korlátlan :)
Mondjuk a böngésző lassúsága miatt nem is nagyon tud kiderülni valamiféle nagy sávszélesség korlátozás... A fájlletöltés alapból tiltva van, szóval egy edge is simán elég lenne.
Halkan megjegyzem, ha van mobilneted a telefonodon(ami netezésre alkalmas), akkor nem éri meg a 3G, kivéve, ha sokat jársz külföldre és ott szeretnél fórumozni, emailezni.

ha gift-nek veszed az eszközt akkor addig nem enged fel a netre amíg nem aktiválod. Utána nincs korlátozás. Teljesen free a 3g A voda hálózatán megy ha valakinek ez szempont, de ez számodra teljesen transparensen történik. Te az amazon wispernet 3ghez csatlakozol.

--------------
Sok ember hord Superman-pizsamát. Superman Chuck Norris-pizsamát hord.

nekem itthon nem mukodik a 3G. Angliaban tokeletesen megy, itthon meg minden lap timeout. A felso cimsorban pedig ott a (3G) es a jeleroseg is jo. Engem annyira nem zavar, csak gondoltam szolok ha valaki kint akarna venni..
szerk : a lenyeg kimaradt : kint vett eszkozrol van szo.

OK, ez eddig biztató (egy kollégám gondolkodik a 3G verzión).

És IDŐBENI korlát?
:-)

Azaz a 3G meddig fog egy most megvásárolt készüléken működni?

tudtommal fizetni kell, ha 3g -n kered a konyvet, es nem a celorszagban vagy, de FIXME.

Ezt éppen most olvastam (igaz az amerikai manuálban). Ha az amazon storeban veszed a könyvet, akkor nem kell fizetni, akárhol is veszed, akár 3g-n keresztül, akár wifi-n.

Ha saját magad akarsz rárakni valamit, a kindle email szolgáltatáson keresztül, akkor esetleg fizetned kell, ha 3g-n keresztül kéred. De lehet úgy küldeni az emailt, hogy ne küldje el 3g-n keresztül, csak majd amikor wifire csatlakozol, és akkor ingyen lesz.

Az Amazonról vásárolt könyveket megkapod, benne van már eleve az árában az, hogy 3G-n leküldi neked.

Van az Amazonnak egy email gateway-e, amin keresztül tudsz küldözgetni magadnak egyet s mást 3G-n (aprópénzért) vagy Wifi-n (ingyen).

Vegyen DX-et, akkor nincs sok választása :). Ha pedig irodalomra kell, s a kicsiben gondolkozik, akkor döntse el, hogy házon/városon kívül fogja e használni.

Nagyon az Amazonos vásárlásra koncentráltok... más célra az alacsony sebesség miatt, vagy bármiféle korlátozás miatt nem tudom a 3G-t használni?

Amennyiben fizetnem kell a 3G forgalomért, azt hogyan fizetem ki? Persze kell kártyaszám az Amazonos vásárláshoz, de mi van ha azt kitörlöm, mert _nem_ akarok az Amazontól vásárolni? Akkor kapok tőlük egy csekket? :-)

A 3G-s verzioban a bongeszovel meg tudsz nyitni barmilyen oldalt, de ez a feature experimental, semmi nem garantalja, hogy mukodni fog kesobb is, jelenleg megy (pl az index mobilkent erzekeli, igy a mobil oldala jon be, de ha jol tudom webkites a bongeszo, javascript, ilyesmi megy rajta).
En az US amazontol rendeltem, minden tovabbi nelkul hasznalhato a 3G resze itthon, nem kell fizetni erte kulon havi/forgalmi dijat jelenleg.

Havi 50MB a korlát (amazon és wikipedia ezután is böngészhető). Júliusban belefutottam, amikor gyakran reloadoltam Horvátországban az olimpiai híreket.

- Brazíliában nem tudott semmilyen mobilhálózatra csatlakozni, pedig az Amazon lefedettség térképe szerint lett volna 3G. 4 állam fővárosában próbáltam.
- Spanyolországban kapcsolódott 3G-re de böngészési próbálkozásra azt írta, hogy bizonyos országokban a böngészés nem megengedett.

Eddig ezeket a korlátozásokat vettem észre.

Magyarországon, Oroszországon, Angliában biztos működik, mást nem tudok.

Az internetre garancia addig van amíg a készülékre, de nem kapcsolják le utána sem.
(Hacsak majd egyszer közösen nem lövik majd le az összeset.)

Korlátozások vannak, de babrálás nélkül nem nagyon fogsz belefutni:
- 50 Mb letöltés után csak Wikipédia és Amazon bolt érhető el.
- Eszközre küldött e-mail (eszköz@kindle.com) fogadása fizetős 3G-n
- Kifelé csak a 80-as és 443-as port nyitott (de ugye ezt elvileg nem veheted észre)
- Egy-egy szálat megszakít kb olyan 0.5-1 mb feltöltés után. (Gyakorlatilag nem lehet feltölteni vele)

A Kindle touch esetében szigorúbbak! (Biztos berezeltek a touchscreentől) Itt csak Amazon bolt és Wikipédia megy a 3G-n "idegen" országokból. (Amerikában és Angliában azt hiszem ilyen nincs, ott ugyan az a korlát mint a K3 esetében, de ezt nem próbáltam)

Összefoglalva: Ha csak a beépített experimental böngészőt használod akkor lényegében nem futsz bele korlátokba, de nem is jó túl sok mindenre. (Nekem pl. teljesen felesleges volt 3G-st venni.)

Peruban hetekig hasznaltam a 3G-t, kovettem az olimpiat is, semmi gond nem volt vele.

----------------------
while (!sleep) sheep++;