Kindle

Könyvek e-bookra a DIÁ-ról

Fórumok

Szervusztok!

A Digitális Irodalmi Akadémia honlapot átalakították. Az ekönyvemmel az interneten nem tudom megnyitni az ottani könyveket.

Pedig adnak minden kiadványhoz hivatkozást. Nincsen elképzelésetek, hogy hogyan juthatnék hozzá mostanság az ebookommal (lehetőleg *.epub formátumban) az ott lelhető kiadványokra? Monitoron, és telefonkijelzőn a hosszú távú olvasás nem az igazi.

Kobo glo hd

Fórumok

Sziasztok!
Boldog tulaja lettem egy glo hd-nak.
Szeretnek minnel tobbet olvasni persze rajta, de erdekelnenek a trukkok amik konyebbe teszik az eletem.
Valamint lattam ra sakkot meg par jatekot ezekrol is jol jonne nemi info erdemes ezzel szorakozni?
Ami meg jol jonne ha mondjuk twitter app lenne ra meg mondjuk mud kliens aminek egy telnet is elmegy :)

ha van tapasztalat kernem megosztani :0

elore is koszi
szep napokat

Kindle rendelés amazon-ról

Fórumok

Sziasztok!

Próbálok amazon-ról kindle paperwhite-ot rendelni, de azt írja, hogy a törökbálinti címemre nem lehet. Magyarországra egyáltalán nem szállítanak?

Itthoni boltból kell megvennem (50000ft az Amazon 99$-jával szemben), vagy lehetséges mégis valahogy megrendelni?

Kindle 3 usb-storage formázása ext3-ra

Fórumok

Sziasztok,

FAT helyett szeretnék másik fáljrendszert használni a Kindle 3 által a számítógépre csatlakoztatva mutatott tárhelyen. A -O [^]feature[,...] opcióval megadnám neki a noatime-ot, és kb ennyi. A kérdés az, hogy ehhez mit fog szólni az OS, mert egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy, mondjuk az fstab-jában nincsen beírva a fstype-hoz, hogy vfat, aztán bootkor meg nézne nagyokat emiatt (illetve legfeljebb hardresetelni kellene).
Egyelőre (?) a legújabb gyári fw van rajta, semmilyen JB és társai megoldást nem alkalmaztam.
Azért kell, mert a git-annex nevű szoftverrel szeretném erről az eszközről is nyilvántartani, hogy mim van (és hol).

Várom a tanácsokat. :D

Magyar, DRM-mentes e-könyvesbolt

Fórumok

Ha már a külföldieknek van, akkor jó lenne nekünk is összegyűjteni az olyan lelőhelyeket, ahol magyar nyelvű, DRM-mentes könyveket árulnak.Egyelőre 2-3 online könyvesboltnál kérdeztem rá, de minden esetben azt a választ kaptam, hogy csak vízjelezett könyveik vannak (soft avagy social DRM). Nem kifejezetten ingyenes letöltésre gondolok, mint például a Magyar Elektronikus Könyvtár, hanem rendes boltra, ahol kortárs irodalmat lehet vásárolni, de - legalább részben - DRM-mentesek a könyveik. Ti tudtok ilyet?

Megoldva - Hogy lehet a könyvet a legfrissebb verzióra frissíteni?

Fórumok

^
Vettem anno egy könyvet. A szerző frissítette de nem tudom rávenni ezt a fostalicskát hogy frissített verziót töltse le.

Valakinek van valami ötlete a problémára?

Amazon nem tudja kezelni a 3mb könyv frissítését. Így amazon live supporton keresztül kellett megkérni őket hogy legyenek szívesek frissíteni a könyvet.
Mint kiderült ez egy gyakran előforduló probléma és az ürge felhívta a figyelmem hogy legközelebb is mehetek.

Aksi kérdés

Fórumok

Sziasztok.
Vásároltam egy aksit a Kindle 3 olvasómhoz, mert az eredeti már csak az élettartama felét bírja, és nem tudhatom, hogy meddig lehet még beszerezni hozzá az alkatrészeket, mivel már nincs forgalomban. Kérdés az lenne, hogy az új aksit, ami még nem volt használatban, meddig lehet tárolni?
A telefon aksiknál, azt olvastam, hogy, az aksikat hónaponként fel kell tölteni, és úgy tárolni, itt a helyzet az, hogy az új aksi, egy hónapig bírja.
Előre is köszi a hozzászólásokat.

Napi frissítés Kindle-re

Fórumok

Érdekelne, hogy tud e valaki olyan megoldásról, ami ingyenes, és általam kiválasztott RSS-ek napi frissítéseit kiküldi Kindle-re egyben. Ilyen volt a Google Reader, amíg le nem lőtték sajnos. Illetve a Google Reader és vmelyik browseres send to kindle kombinációja, de automatikusan működött.

Calibre

Fórumok

Sziasztok!
Calibrevel szeretném megoldani, hogy reggelenként a kindlen olvashassam az előző napi hírek összefoglalóit.

A Calibre linuxos, 0.9.8-as verziója a letöltések után ezt a hibaüzenetet produkálja:

http://prohardver.hu/dl/upc/2014-11/252502_calibre_1_2.jpg

A stylizer.py 23. sora kiemelve, amire hivatkozik:

http://prohardver.hu/dl/upc/2014-11/252502_calibre_2_2.jpg

Tudtok rá megoldást?
Mivel nagyon gyenge vason, egy vékony kliensen fut a linux (1GHz/1GB), örömmel venném ha valaki tudna segíteni, hogy parancssorból hogyan lehetne a hírek letöltését és email címre továbbítását megoldani Calibrevel?

Segítséget előre is köszönöm!

szabad szoftveres e-book olvasó?

Fórumok

A kérdésem a tárgyban leírt: szeretnék egy e-book olvasót venni magamnak, amin szabad szoftver fut. Létezik ilyen, vagy ezek mind zárt szoftverrel jönnek? Ki mit ismer?

Szerk.: annyi számomra a lényeg, hogy meg lehessen szabadulni minden gyártóspecifikus vacaktól és DRM-től (csak DRM mentes dolgokat fogok olvasni). Legyen lehetőségem magam által buildelt oprendszert tenni rá, és az működtessen jól minden perifériát. Már olyan régóta használok szabad szoftvereket, hogy nem érezném jól magam egy proprietary e-olvasóval.

Az openinkpot tetszene, de a "morgue" előtag nem túl bíztató. Miért lett halott a projekt vajon?