[MEGOLDVA]konzolos video snapshot/stream

 ( tovis | 2011. március 26., szombat - 22:18 )

Próbálkozom feléleszteni egy ilyesmit:

http://notebookvideopc.unas.hu/spd/178800024/USBvideo_digitalizalo_Konig_CMPUSBVG5
USB azonosító 05e1:0408

Viszonylag gyorsan megtaláltam, a sourceforge -n a syntek drivert stk1100.
Csont nélkül lefordult az svn -ből lehúzott forrás (a makefile -ban kellett a megfelelő kernelt verziót beállítani). Drivert bemásoltam, #depmod, és amikor újra bedugtam a cuccot szépen berántotta a drivert és létrejött a /dev/video0, örül :D

Nem akarnék xwindow -t és egyé desktopokat, de kellene valami amivel kitudom próbálni, hogy működik-e. Eddig a webcam -ot találtam, de hátha van más is. Valami videó szerver szerűség kellene. Ajánljatok valamit konzolra kérlek.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Érdekes téma, engem is érdekel.

Az stk11x.ko mint driver megbukott nálam. Viszont az EasycCAP DC60 nagyjából viszi. A felbontás függvényében akár a framek egy harmada hibás, feketeség. 720x576 és az első két frame kihagyásával az arány 5% alá csökkent.
Egyenlőre csak snapshot -kat használtam. Két szoftverrel próbálkoztam webcam és fs webcam. Az utóbbi jött be, Belebiggyesztettem a parancs végére egy kis shell scriptet, amivel a teljesen fekete frame -ket szűröm (ha kisebb mint 10 KBájt eldobom).
Az eddig kitűzött célnak megfelel.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Találtam még valamit - igazi őskövületnek tűnik de...
rdev -v image {n} - ez beállítja a videó módot, mintha a lilo/grub -ban vagy parancssorból állítottuk volna be.
Kicsit zavarosan működik. Ráadásul ahhoz, hogy megnézzük mit is állítottunk be újra kell bootolni :( Valamiért az olyan értéket mint pl. 317 nem tudtam beállítani - leállt azzal, hogy nincs olyan videó mód hogy 31a vagy mi. Akkor megpróbáltam 0x317 - erre azt mondta, hogy ez 0 (azaz "normal") végül beírtam. hogy 971 (ami a 0x317 decimálisan) ezt bevette és szépen működik is :) A lilo vga= meg nem az értéket, de végül a sorszámát írtam a konfigurációnak - működött.

Nem mondom, hogy ez a legkényelmesebb és legbarátságosabb mód de ez is működik. Persze később, a boot folyamán ha jön valami más beálítás akkor az átállítja :( Az lenne még a legérdekesebb, hogy "röptében" mivel lehet beállítani.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.