Az új magyar 1 eurós

Mint köztudott, hazánk egy napon az euróövezet tagja kíván lenni. Már meg is jelent az új magyar 1 eurós grafikai tervezete, íme:

Hozzászólások

Hello redditor!

[új] - No rainbow, no sugar - [új]

[off]

Mindeközbe nem minden napi személyes ajándékot küld körlevél formájában a Magyar Posta Zrt Valentin napra :)

...
To: "{\"name\":\"0\",\"pont\":\"Last and Firstname\"}" <email@adre.ss>

..

Tisztelt 0!
Az Ön aktuális hűségpont egyenlege: Last and Firstname pont.

[/off]

Pluszegyet ide attól, aki már unalomig ismeri ezt a poént, és a linkre rákattintva, majd az URL-ben az mnb.hu-t észrevéve elkezdte keresni a trükköt, hogy miként is kerülhetett oda ez a hack. :)

Mint köztudott, hazánk kormánya egyáltalán  nem akarja, hogy az euroövezet tagja legyünk.

Görögország nem elég jó példa? Mi a jó a pénzügyi függésben? Egyáltalán bármilyen függésben, kiszolgáltatottságban mi a jó? Mitől jó az, hogy lemondunk a szuverenitásról, arról a képességről, hogy érdekeink, szükségleteink szerint alakítsuk az életünket?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egy importfüggő országban ez elég nagy öntökönlövés azért. Milyen szuverenitás? Az nem zavar, hogy a német gyáraknak olcsóbb a magyar droidot kihasználni, és mogyorókért dolgozik a fél ország euroban számolva?

Na ez az igazi pénzügyi függés.

"Everything fails, all the time."

Ez akkor érdekes, ha import terméket vásárolsz vagy külföldre utazol, különben nem. Jó, tudom, közvetve, mert kőolaj... Viszont megvan a forint leértékelhetőségének mozgástere, ezzel csökkentendő az importot, s támogatva az exportot.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A "kisemmized" kicsit tulzo ide. Kibaszol veluk. "Nem igazan nyernek vele". De nem "kisemmized".

Ha en azt mondom, hogy adj 10 millio eurot, jovore csinalok belole 10.5 milliot 90% esellyel, es visszaadok jovore 9.8 millio eurot, akkor en kibasztam veled. De nem semmiztelek ki.

Ha nem tuloznatok allandoan ilyen nyilvanvaloan, neha meg komolyan is lehetne venni titeket.

mi a szart adsz vissza?

elinflálod a pénzem, emelkednek az árak mert mindent drágábban importálsz, a műtrágyátol a gázon át a kőolajig. a magyar áru többe kerül itthon, mer ha nem emeled az árát forintban inkább euróért adod külföldön hiszen ezzel több eurót kapsz érte. különben veszteséges.

ezzel asztán végeredményben nő az infláció, te meg leghazudod, az egyébént 4-5% inflációt 2,8-3%nak állítod be.

szóval mi a szart adsz te vissza? mit elhazudtál, a bankkamatot pedig 0.1% tartod aminek a fele bankadó.

menj a jó kurta...

minden k. adócsökkentés ellenére a magya pó'gár fizeti a legmmagasabb adót %osan. sz'al mi a szart adsz te vissza?

Kirángatták. Úgy, hogy átmenetileg felfüggesztették a demokráciát, nem volt népszavazás a megszorításokról. Úgy lehet gazdasági csodát művelni, hogy még kétségbeejtőbb helyzetbe kerüljenek sokan, senkit sem érdekel, mi lesz velük, oldják meg vagy dögöljenek rakásra, csak a tőkés érzékeny lelke ne sérüljön, legyen a pénzénél.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ha nem teszik, akkor valószínűleg csődbe mennek. és akkor nem hogy demokrácia részleges felfüggesztése az eredmény, hanem sok bank teljes vagyonvesztése, beleértve magánemberek cégek meg mindenki betéti számláit, meg hiteleit, és elszabadult inflációt, és pénzügyi fizetésképtelenséget.

lehet válogatni.

sok bank teljes vagyonvesztése

Hüpp-hüpp, majd elmorzsolok néhány könnycseppet. A bank egy vállalkozás, s mint ilyen, bátran csődbe is mehet. A magánemberek pénzére éppen ezért szokott garancia lenni adott összegig. Ezen felül észre kellene venni, hogy ez nem egyéb, csak egy zsarolás. Ennek ugyanis nem kellene így lennie. Pusztán azért van így, mert a bankok több hitelt helyeznek ki, mint amennyi saját pénzük van. Arra az esetre egész egyszerűen tudatosan nem készülnek fel, hogy mi van, ha minden betétes egyszerre kiveszi az összes pénzét. Pontosabban de: egész egyszerűen nem adják oda, s ez bizony lopás. Tehát a bankok by design lopásra alapozzák működésüket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha úgy beszélsz Magyarországról, mint „ks sz.r orszag”, akkor értem az érvelésed. Én nyilván a magyarok szemszögéből néztem ezt, akik otthonuknak, hazájuknak érzik az országot. Akinek kis sz.r ország, annak érthető, hogy betagozódás az érdeke, de ez nem ennek az országnak az érdeke.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem kell egyetertenunk, hiszen pontosan azt irtam, nem az az erdeke. Nem tudom mire fel kene olyan hatalmas nemzeti ontudatunknak lennie, amikor mara gyakorlatilag semmit nem tudunk felmutatni, es, hogy ez mitol valtozna meg attol, hogy ‘csakazertse’ vezetjuk be az eurot. Pontosan errol a dacrol beszeltem, ami tagadhatatlanul jelen van, csak alapja nincsen. Mo olyan, mint egy toporzekolo kisgyerek, csak nem veszi eszre, hogy a felnottek mar reg nevetnek rajta, vagy ha eszre is veszi, csak meg jobban hisztizik tole. Disclaimer: Mo-n elek, mielott megkapnam, hogy nem.

"...amikor mara gyakorlatilag semmit nem tudunk felmutatni..."

Szerencsére ez már nem sokáig lesz így, mert a hun és szittya eredetünk feltárására fordított erőfeszítések hamarosan meghozzák gyümölcsüket. És akkor ... kolbászból lesz még a stadion kerítése is.

Mit értesz azon, hogy semmit nem tudunk felmutatni? Innovatív cégnél dolgozom hardware fejlesztőként, teljesen egyedi fejlesztésű berendezéseink vannak, nem kész modulokból összelapátolt vackaink, sok szakterület együttese kell a gépek megalkotásához, azaz ne csak elektronikában és software-ben gondolkodj, továbbá exportra dolgozunk.

Nem túl meglepő számomra, hogy vannak olyanok, akiknek csak egy elfoglalandó terület ez az ország, nem a hazájuk, hanem a globális világrendbe tagozandó terület és egy kicsiny piac. Maradjunk annyiban, mást gondolunk erről.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Maradjunk. Egyebkent pedig leirtam, ott van fent, nincs semmink, amitol olyan nagyon ontudatosnak kene lennunk. Se potens mezogazdasag, se ipar, szolgaltatasokban is gyengek vagyunk, mire fel legyunk olyan szuverenek, az osszeszerelouzemekre? Marginalis a nagy hozzaadott erteku munkavegzes merteke az orszagban, egy-egy kivetelre, mint a te munkahelyed is, nem lehet epiteni.

Attol, hogy valakinek a hazaja egy orszag, meg boven lehet (es kellene is, hogy legyen) a vilagrendbe tagozodo terulet, ezek nem ellentetes dolgok. Nem attol lesz egy orszag eros, hogy mindenkit az ellensegenek tart es csak o tudja jobban, hanem ha alkalmazkodik es egy tagabban vett kozosseg reszeve is valik. Mindenki marhara szuverenne szeretne valni nemzetgazdasagi szinten is, amikor pont, hogy jobban ossze kellene fogni. De ez mar messzebb vezet.

Pusztán elméleti, ördög ügyvédje típusú kérdés: ha már be akarunk tagozódni, miért éppen a nyugati világba? Van egy erősen fejlődő Kína, van egy gazdaságilag méretéhez képest ugyan gyenge, de katonailag erős Oroszország, s arra a piacra szerényebb fejlettségű termékekkel is simán be lehet törni. Nem biztos, hogy nekünk mindig mindenben az USA-val, Németországgal, Franciaországgal, vagy monjuk UK-vel kell versenyeznünk.

Ugyanakkor még mindig nem látom, hogy a szabadság mit vesz el tőlünk. Ha az érdekünk úgy kívánja, önként egy adott kérdésben szuverén államként is hozhatunk azonos döntést, mint más államok. A lényeg az, hogy ez nincs ránk erőszakolva, hanem önkéntes döntés. Más esetekben, más kérdésekben meg majd hozunk számunkra kedvezőbb, eltérő döntéseket.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

És esetleg termelőkapacitás megalkotására (gyárak építésére vagy a minőségi oktatás megteremtésére) kellett volna elkölteni azt a rengeteg pénzt amit mégse loptak el a politikusok. Azaz arra gondolok, nem stadionokat kellett volna építeni (pláne külföldön is), nem az egyházak zsebét kellett volna tömni vele, nem templomokat kellett volna rekonstruálni (külföldön is), ésatöbbi.

Mert nekem még nem is az a legnagyobb bajom a fidesszel hogy tolvaj. Ezt még elnézném nekik. na nem mintha egyetértenék ezzel... de már úgy vagyok vele hogy „minden politikus egy rohadt tolvaj, egy korrupt szemét, ez náluk szakmai ártalom”.

Tehát oké, lopjanak, belefásultam, a másik banda se lenne jobb... de a fenébe is, legalább a MARADÉKOT, amit nem lopnak el, legalább AZT költsék ÉRTELMES célokra!

Obsessed commandline-maniac.

Szerencséd van, de egy-két fecske nem csinál nyarat. Az a baj, hogy az oligarcháinknak csak autópályát, stadiont  meg várbazárt éri meg építeni. Elkelne nálunk néhány "kicsi" Elon Musk. De ehhez kiemelt  megbecsülésben kellene részesíteni a természet- és mérnöki tudományokat, és különösen az alapkutatást.

hogy matolcsi lenyúlhassa az árfolyamnyereséget. különben kongana az ürességtől az alapítványainak a számlái, nem beszélve az offshore számláiról.

végül is a matolcsi bankokat nem konszolidálhatja minden nap, pedig igény lenne rá.

ezek ugye tények. a matolcsi alapítványok, és azok beruházásai, képvásárlásai luxusapartmanjai, elit irodaházai legendásak.

a matolcsi aranyköpések mint 'elvesztette közpénz jellegét'  meg egyszerűen zseniális.
aljas, és a maffia igazi nemzetközi jelszava lehetne..

..de zseniális.

na meg a csiki-csuki a bankokkal, hol állami tulajdonban konszolidáció és tőkeemelés után pedig, valamelyik matolcsi rokon birtokában vannak. és v.hogy senki sem szól egy szót sem. talán nem veszik észre?

Trey egy másik topikban azt hozta fel az euró ellen, hogy negatív kamatot vezettek be a német bankok. Ez most jobb, hogy így elszáll a forint? Neki jobb, mert a rolexei egyre többet érnek :)

Egy euróval szemben egyre több forint áll, erősödünk!

arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

Az MTI tényleg így hozta le:

Történelmi csúcsra erősödött az euró a forinttal szemben pénteken 10 órakor: az eurót ekkor 339,23 forinton jegyezték – az euró soha nem volt ilyen erős a forinttal szemben.

https://www.vg.hu/penzugy/penzugyi-hirek/csucson-az-euro-a-forinttal-sz…

Ja, gyerekek. Be kellett volna vásárolni tavaly, amikor 320-ról leesett 312-re. Nem akkor kell óbégatni, amikor felfelé megy, hanem akkor kell zsákolni, ha esik. Az itteni balfékeknek persze ez nem megy, nem mernek akkor sem, mert "mi van, ha tovább esik".  Amit azért nem értek, mert itt mindig tudják a tutit :D

trey @ gépház

csakhogy sajnálatos módon a felső tízezer sosem fizeti ki az árat.

mindig a középosztály, ás az attól lejjebb lévők fizetik a szálát.
a 2 oldal közül mindig a szarabbik fele néz felfelé. a matolcsi meg az orbán aláírásával :Đ

Az ellenzéki pártvezető szerint a kormány az elmúlt időszakban a forintot mesterségesen erős állapotban tartotta, ha viszont az árfolyam a reális áron 250 és 260 forint között mozgott volna, akkor a jelenlegi 274 forintos euróárfolyam nem keltené az összeomlás érzését, és nem alakult volna ki egy rossz pszichózis.

Úgy látom, hogy akkor sem a mesterségesen erősen tartott forint mellett érvelt és akkor is az emberekben levő rossz pszichózisról volt szó. 

trey @ gépház