LG Plazma TV javítása

Fórumok

Sziasztok!

Tegnap este sikeresen megszabadítottam a földet egy újabb elektronikai hulladéktól. Az albérletemben ott hagytak egy LG tv-t, mondták, hogy dobjam ki. Ehelyett szétszedtem és a táppanelen a púpos kondikat kicseréltem tegnap este (kb 400 forint költségből). Így elindult, viszont nem teljes az öröm, mert a kijelzőn megjelent 4-5 csík függőlegesen. Ez a kijelző hibája, vagy adatkábel cserével orvosolható? Esetleg valami más?

Előre is köszönöm a segítséget. 

Hozzászólások

Nem sikerült megszabadítanod. Az ökológiai lábnyomod még mindig óriási, amint használod.

Downvote. Nem tudjuk, hogy napi 10 órát fut-e, vagy felet. Nekem egy 10+ éves plazma tévém van, és egyáltalán nem szégyellem hogy közben nem vettem két újat.

arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

A nagy francokat mindegy, hogy mennyit fut, maradjunk ennyiben :) Akinek meg van egy OT-s hobbi volgája ami 13 litert eszik azzal sincs semmi gond, HA pár havonta megy vele egy-egy tiszteletkört. Kicsit próbáljunk meg tényekkel meg számokkal operálni.

arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nokiax6_DRG_sprout

Szerkesztve: 2020. 01. 15., sze - 14:53

Sometimes, dead vertical lines on a plasma screen are caused by a malfunction of a key circuit board called the plasma control board. When the control board stops working correctly, the result can be one or several colorful or black lines running vertically down the screen.

Video leirasban talalsz nehany otletet: https://youtu.be/O-GNE96-yME