Skype for business használata linux alól

Fórumok

Sziasztok!

Egyetemi online oktatás zajlik a fent nevezett eszközzel. 

Csak Linux operációs rendszert használunk itthon. Van valami megoldás, hogy Linux alól tudjunk csatlakozni egy ezen zajló konferenciához.

Eddig 2 lehetőséget találtam:

- androidos kliens, de itt nem látszanak a prezentációk amit közvetítenek

- VirtualBox-ban egy Windows, de csak ezért nem tartanék fenn egy 50 GB-os virtuális gép imaget ha van rá valami egyszerűbb megoldás.

Esetleg a Teams Linux-os kliensével lehet ezekhez csatlakozni?

Hozzászólások

Az utolsó kérdésedből érzékelem, hogy most nem fogok segíteni. Mi céhesen MS Teams-t használunk. Az látszik, hogy a Skype-ból fejlesztették a Teams-t, mert egyes függvényei még mindig Skype-nak hiszik magukat. :) Értem ez alatt azt, hogy a linuxos Teams kliens a hangszerverhez Skype névvel csatlakozik, de Windows-on is, amikor engedélyeztem a mikrofonhoz való hozzáférését, a Skype-ot kellett engedélyeznem, hogy a Teams működjön. Mert az a Teams volt, csak nem írták át, mit mondjon magáról.

Szóval a rokonság nyilvánvaló, bár ettől még a protokoll, vagy az azonosítás lehet nagyon más. Inkább az a kérdés, ha már Microsoft terméket használtok, miért nem használjátok a Teams-t? A probléma egycsapásra megszűnne, az megy Linuxon is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Lehet nem volt jó a megfogalmazásom. Hallgatói szerepkörben veszünk részt ebben a láncolatban, Tehát az egyetem kiadta, hogy ők ezen tartják az előadásokat, így sok választási lehetőségünk nincs. Ezt kell használni. Az itthoni 3 épen csak Linux van,

Először az Adroidos klienst használtuk, de azon csak egy fekete téglalapot látunk ott, ahol a prezentációnak kellene megjelennie. Viszont azt jó lenne látni.

Most jelenleg egy VirtualBox-ba telepített Win10-en próbáljuk majd meg a ma 13 órakor kezdődő előadást megtekinteni.

Szóval ha úgy nézzük akkor most van egy 13 GB tárhelyet elfoglaló VoIP alkalmazásom. :(

Ezért lenne jó valami kliens Linuxra. Az előadáshoz való csatlakozáshoz egy URL-t küld az előadó és azzal lehet becsatlakozni a skype for business-ben, nem kell semmilyen fiókot regisztrálni hozzá.

Letöltöttem a Teams klienst Linuxra, de fiók nélkül el sem indul az alkalmazás, így meg sem tudtam nézni, tudnék e csatlakozni.

A megkapott meeting URL-t másold be webböngészőbe pl. chrome, és a végére tedd be ezt folytatólagosan: ?sl=1

pl így:

https://join.microsoft.com/meet/bobsmith/FCZMMC7?sl=1

Ekkor fel kellene ajánlania a web kliens-en keresztüli csatlakozás lehetőségét. Próbáld ki azon keresztül kapsz-e hangot, videót, és screenshare-t is.

Bocsi, nem siklottam el felette, csak ahhoz, hogy kipróbáljam, kellene legyen mihez csatlakoznom. De csak ezekhez az egyetemi előadásokhoz tudok, más lehetőségem nincs a kipróbálására, így kénytelen vagyok megvárni a következőt. Nem nappali képzés, szóval hétvégén lesz a következő teszt lehetőségem.

A Teams az Teams, a Skype for business pedig Skype for business. "Keresztbe" nem működnek.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Valami ceges Windows kellokeppen szetkonfiguralva... Nem gondolkodtam, csak kattintottam a Teams naptarjaban a join gombra.

Viszont, ami nagyon erdekes, hogy a mai napon egy meetingre meg a Skypet hozta fel. Elso ranezesre nem latok kulonbseget a ket meghivo kozott.

Az elmult evekben megtanultam nem erdeklodni. Kattintok, mukodik. Ha meg nem, akkor a meeting ugyse nekem fontos :)

Böngészőből nem megy?

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Úgy rémlik, hogy volt webes kliens ehhez. Vagy rosszul emlékszem?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

btw: A céges felületekről vmi olyasmi rémlik, hogy 1,5 év múlva lelövik a skype4business-t(vagy legalábbis elkezdik kivezetni, a kettő között még bármekkora időtáv lehet) és a teams lesz helyette. Legalábbis ez az elképzelés..

Attól még senki nem fogja megnyomni a shutdown gombot az extended support lejáratának másnapján a saját rendszeredben, hacsak te magad nem akarod ezt cselekdni. Míg ha az Online-t használod, ott kb. ez fog történni. Szimplán, mert nincs semmi ráhatásod mit művel a Microsoft azon a platformon, amin te csak 1 senki kis bérlő vagy. Az lesz amit a főbérlő kinyilatkozik, te meg vagy elfogadod, vagy viszlát. (Az angol fogalom is elég cinikus, mert ún. TENANT-ot hozol létre. Akit bármikor ki lehet rakni, ha a főbérlőnek valami nem tetszik rajta. De ez a fejtegetés már messzire visz az eredeti topic-tól.)

Haha, magára valamit ado enteprise addig huzza halasztja a migrálást, amíg már épp ki nem futott az extended support-ból is. Aztan meg kapkodnak h. gyorsan legyen meg határidő napjára, (így lesz amilyen lesz) v. ha elég nagyok, és az anyaországban vannak ők is, mennek sírni a MSFT-hoz redmondba h. halasszák már a deadline-t, mert ők még nem állnak készen.

Skype-ra nagyon nem epitenek a helyedben semmit mert jovore meg fogsz lepodni...

Szerkesztve: 2020. 04. 18., szo – 20:00

Hali,

$50-ért van egy sky nevű linuxos kliens (http://tel.red). kicsit bugos, de a semminél jobb... bár ha sikerül rávenni a teams-t a kapcsolódásra, azzal lehet, hogy jobban jársz (hétfőn én is teszek egy próbát vele).

Edit: hát, én nem találtam módot rá, hogy a teams-ből csatlakozzak a skype meetinghez.  Az internet népe szerint ehhez valamit szerver oldalon engedélyezni kell, de akkor is csak a webes skype kliens futna a teams-en belül, nekem meg nem megy a webes kliens, mindenáron valami .msi-t szeretne installálni előbb...).