[Megoldva] IoT - eszköz nem kapcsolódik

Aqara hubot szeretnék a wifire csatlakoztatni. Ez korábban működött, de gondoltam beteszem egy külön SSID-be, itt akadtam el. Van egy Aqara Home alkalmazás, ott kitöröltem a régi hubot, és újból szeretném felvenni. A telefon rá is kapcsolódik, megadom az SSID-t és jelszót, amire a hubnak kapcsolódni kellene. De csak "Sending network configuration information. Please wait..." ezt mondja, és villog a kék LED. Korábban amikor ráment a wifire, akkor elaludt villogás, és kilátott az internetre, hazaüzent Kínába, én pedig a kínai szerveren láttam a státuszát, illetve az Aqara Home látta. De idáig most nem jutok el. Mit nem csinálok jól?

Hozzászólások

Majd' egy nap alatt még senki nem írta le az egyetlen alapötletet, ami IoT cuccoknál szinte általános?

Legalább a párosításkor állítsd 2,4GHz only-ra a WiFi-t, mert ezek a cuccok nem tudják az 5GHz-t és ha a telefonod épp azon csatlakozik ugyanarra az SSID-ra, akkor sem tudnak csatlakozni. (tippem szerint a telefonos app az általa látott, 5GHz-s BSSID-t adja át az eszköznek, amit viszont ő 2,4-en nem lát és nem tud hozzá csatlakozni)

(ha viszont ez tiszta volt és más a probléma, akkor részemről is passz)

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Köszönöm, erre én is gondoltam. Kifejezetten olyan AP-re próbáltam kapcsolni, ami csak 2.4 GHz-en működik. Másik telefonról sem megy a párosítás, mármint a telefon rákapcsolódik, de az eszköz nem megy fel a wifire. Másik 2.4 GHz-es AP-re sem megy fel. Úgy rémlik, hogy valamikor az appot is frissítettem, lehet hogy nem kellett volna? Van valami soros konzolos hack, még azt kipróbálom, aztán kuka.

Hányas csatornán van az AP? 11-es 6-os vagy 1-es csatin próbáltad?

Hasonlót játszottam többször. (egy részük itt is leíródott már):

  • 2.4-es WiFi beállít
  • a telefon erre átcsatlakozik
  • arról az SSID-ről is menjen a net
  • eszköz indít (SSID+pass megad)
  • elvileg boldog.

Azt tapasztaltam anno, hogy a beállítás akkor ért pozitív véget, ha az app megtalálja a helyi hálón a hubot. Vagyis a telefon arra a wifire menjen vissza, ahová a hubot konfigurálta vagy a két SSID átjárható legyen.

Ha ezek teljesülnek és mégsem megy, akkor a kuka előtt érdemes a hubon egy teljes gyári visszaállítást csinálni.

Szerkesztve: 2024. 05. 16., cs – 09:07

Köszönöm, ezeket megnézem.

Valóban, az 5. csatornán volt. Áttettem a 6-ra, délután próba.

Sajnos ez nem jött össze. Hard resettel csak azt értem el, hogy most már kínaiul beszél.