Fallout2 3D-ben

Fórumok

Számtalan próbálkozást történt az elmúlt másfél évtizedben a klasszikus fallout 1 és 2 játékok 3D remakejeinek elkészítésére. A többségük az időközben 3D stílusra váltott Bethesda-féle folytatások mod-jaként próbálta újra létrehozni az eredeti fallout játékokat, inkább kevesebb mint több sikerrel. 

Majd jött ez a lengyel srác, Jonasz Osmenda és megcsinálta. Nem mod-ként, az eredeti fallout grafikákat felhasználva. Az eredmény: 

https://www.youtube.com/watch?v=3obvEz5BjIE

https://www.youtube.com/watch?v=jpCdtyir8yo

Fallout 2 remake 3D weboldala

Hozzászólások

Szép teljesítmény, de számomra élvezhetőbb a 2d-s verzió, legalábis ha ezt a verziót nézzük mellé.

Hááát én az f1-2 remake-et úgy tudnám elképzelni, hogy egy wasteland3 szintű motor alá berakni külső nézetesen továbbra is. Szerintem az bőven frankó lenne. Persze új textúrákkal.

-42-

Nem a kedvenc játékaim közé tartozik a Fallout sorozat, de jó, hogy valaki megmenti ezeket a régi játékokat, hogy natívan fussanak modern platformokon is.

Legutóbb én a DOS-os Sopwith játék modern implementációjába futottam bele. Ezen az oldalon van egy csomó újraimplementált játék, érdemes időről-időre újra átnézni, mert folyamatosan bővül, lényegében pár hetente.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

A gog.com-on rengeteg régi játék elérhető, és megoldották, hogy fussanak mai modern rendszereken. Pl. a régi DOS-os játékok pl. általában DOSBox-al vannak összecsomagolva, a next-next-finish telepítő után csak katt az ikonjára, és már fut is. A régi Fallout 1 és 2 is fenn vannak (most épp 75% árengedménnyel), és futnak gond nélkül.

Igen, az egy másik irány, de az meg emulációs overhead-et igényel, és egy-egy adott játék nem biztos, hogy futni fog emulátorban. Ha újraimlementálják, akkor tuti fog menni, sőt, akkor extrákkat is bővítheted, skinek, modok, új játékmódok, új nézet (mint itt, az fps nézet), stb.. Ez az irány sokkal hasznosabb, igaz sokkal nagyobb munka is lefejleszteni.

El kell ismerni, hogy nagy átlagban valóban jól működik a Wine, Proton/DXVK, DosBox, PCem, stb., de azért nem mindenhatók, nem fognak soha mindent lefedni.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)