20 éves lett a Wordpress!

Hamarosan amerikai mércével is felnőttkorúvá válik az internet egyik legnépszerűbb tartalomkezelő rendszere, a Wordpress. Boldog születésnapot! #WP20

Hozzászólások

A világ leggyakrabban feltört szoftvere. HBD!

És csaknem 20 éve, hogy ebből élek! Imádom!

I❤️WP

Igazság szerint bénítóan egyszerű WP-ből statikus lapot generálni(*). Anno még azt is megcsináltam, hogy a reverse proxy az "élőre" dobta őket, ha be voltak jelentkezve.

Tény, hogy vannak hátrányai, sok plugin nem működik megfelelően, pl. amik feszt beszélgetni akarnak, de tippre legalább az oldalak felét nyugodtan lehetne így kiszolgálni (és ugyancsak tipp, ezek az oldalak azok, amiket egyszer megcsináltak, évekkel korábban, és azóta egy betűt nem változtattak se a tartalmon, se "a rendszeren": db, php, os, semmi.

Az viszont gyilkos, hogy minden laphoz mindent is betölt (bár ugye sárkány ellen sárkányfű, erre is van plugin), de ettől eltekintve nincs vele problémám.

 

*) Nem, nem a SEO miatt, hanem azt egy fokkal nehezebb megtöri, pláne ha egy scriptkiddie áll neki.

Valamikor még az elején kipróbáltam, de nem fogott meg. Drupált meg Joomlát használtam inkább, ahol feltétlenül CMS kellett.

De látom, hogy mások meg WordPressel boldogulnak, szóval virágozzon minden virág!

mert asoval akarnak szoget beverni. abbol a keves hasznalatbol amire en hasznaltam, a wp tokeletes: szog egyszeru oldal, amit az 1.0-as user is tud kezelni. tud cikkeket (nevezhetjuk blog bejegyzeseknek, ha olyan az oldal), lehet par "statikus" oldalt letrehozni, es a design is egyszeru (user konnyen tudja modositani, ha valamit nem jobbra fenn, hanem balra akar latni). es ennyi. de hogy ezek utan egy webshopot meg egy csillagrombolot kodolnak bele, az mar nem a wp hibaja.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!