A Xiaomi Leica bajonettes objektívet fogadni tudó mobiltelefont villantott

A Xiaomi 12S Ultra Concep egyelőre csak koncepció, nem kereskedelmi termék.

Kéne!
36% (149 szavazat)
Értelmetlen.
18% (74 szavazat)
Baromság!
25% (102 szavazat)
🤷‍♂️
21% (89 szavazat)
Összes szavazat: 414

Hozzászólások

Már csak egy rendes váz kéne neki, hogy stabilan meg tudd tartani, meg rendes mechanikus kezelőszervek, hogy hatékonyan lehessen használni... nahát, így már pont olyan lenne, mint egy igazi fényképezőgép... :-D

Nem kellene kicsinek lennie. Az egyik fontos funkciója, hogy jó fogást biztosítson. Egy mobiltelefon legfeljebb arra lenne jó, hogy egy vázba betolja az ember kijelzőnek. De arra egy 300k+ telefon elég nagy pazarlás. Nomeg több lenne a technikai szívás az egésszel mint amennyit megspórolnak egy pár colos lcd-n.

Egy csomó dolog van ami nem jó ha kisebb mint megszokott. Ide tartozik az összes dolog aminél előnyös az ergonómia. Kifejezetten kellemetlen ha egy talicska karja nem megfelelő vastagságú, vagy csak kisebb mint kellene. Nagyon csúnya nyomot hagy, vagy használhatatlanná teszi az eszközt. Egy mankónál is tök kellemetlen ha kisebb mint kellene. A fényképező grip-je is hasonló. Sőt lehet, hogy 2 markolat is van, megfelelő csúszásmentes anyagból, hogy fekvő, és álló módban is stabil tartása legyen.

Sportórákon nem véletlenül vannak gombok érintés helyett. Nem lenne jó kisebb gomb, vagy kisebb távolság a gombok között. A fényképező vázára se viccből pakolják a gombokat.

Az objektív ugyan tök jó lenne ha kisebb és könnyebb lenne, csak az a fránya fizika. Ha kisebb és könnyebb egy objektív akkor jellemzően nem ugyanazt tudja amit egy nagyobb, vagy nehezebb.

Legközelebb majd az lesz a módi, hogy nem kell billentyűzet a PC-khez, mert a kijelzőn is be lehet pötyögni a kódot? Sőt 27"-os tabletet mindenkinek, mert minek a nagy gépház. Olyanra senkinek nincs szüksége csak parasztvakítás sznoboknak.

Nemrég hiking-eltem, de nem málhazsákkal, hanem egy darab kisebb táskával. A hegy tetején jó lett volna elővenni azt a pöcsnyi objektívet, lőni 10 darab távoli képet, majd elfelejteni a picsába, mert kb. ennyire érdekel a fényképezés. Nekem teljesen megfelelt volna a farzsebből előhúzott telefonra felcsatolt objektív, ha az valóban használható. Ebből ez nem derült ki.

trey @ gépház

Arra, hogy lőj 10db távoli képet egy mai középkategóriás telefon is tökéletes főleg ha zoom is van benne. Objektívnek eleve védelem kell. Nem lehet csak úgy "bebaszni" egy hátizsákba. Főleg nem azt ami a cikk tárgyát képezi. A legolcsóbb M objektív 150k HUF. Egy zoom-os ennek minimum duplája. És akkor még csak a legalapabb modellekről van szó.

Egy leica-m nem a farzsebből előhúzom fajta. Nem hiszem, hogy létezik olyan cserélhető objektív amit farzsebbe tennék (már méretei miatt).

Azt a teniszlabda meretu helyet is teljesen felesleges az objektivre pazarolni, annyit nem fog hozzadni a minoseghez, hogy megerje vele veszodni. Egy mai csucs telefon boven hozza azt a szintet, ami az ilyen use-case-hez elegendo. Ha ennel tobb kell, ahhoz pedig keves lesz a farzsebbol elokapott obi, oda komolyabb vaz is fog kelleni, esetleg stativ, szurok, stb.

Volt olyan ügyfel aki kisméretű gépet keresett amihez kisméretű táskat, kisméretű állványt...stb akart vásárolni, ami elfér egy kisméretű hátizsákba(!) Mert neki minden olyan kicsi, nem szereti a nagyméretú dolgokat. Kolléganőm enyhe folytott röhögesbe törtki. 

Kérdezte, hogy ez vajon miért vicces? Majd benyúlt a nadrágzsebébe, -kolléganő arcán enyhe riadalom- és elővett egy ezűst pici Nokiát (⁠•⁠‿⁠•⁠)

Viccesek ezek a kínaiak, csak az ő naptáruk szerint sincs közel/távol az április 1. Szép elképzelés/tech demó, de ugye az 1" szenzor az nem FF, és láttunk már hasonló koncepciókat korábban amik mind elbuktak. 

egy átlagember fél-1 évre vesz telefont, utána kuka, használtpiac. ( harmadik éve nyúzom az enyémet).

Egy rendes fényképezőgépet meg kb 5-10 évre veszel (otthoni felhasználásra, nem munkára)

A samsungnak volt ilyen telefonja, ami igazából fényképezőgép volt, nem?

A lányom két éve vett telója megmakkant, így új telót vettem. Magamnak. 😀 Amúgy is akartam már újat venni, mert pénzügyi dolgokat is intéznék rajta, de a Huawei még Trump atomcsapása előtt is meglehetősen furán kezelte a frissítéseket, mostanra pedig a Google-hez kötötteknek halott a rendszer. Lányom persze megkapta négy éve vett P20 Pro-t, ami még így is elég jó teló.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ki lenne ennek a terméknek a célcsoportja? Az átlag felhasználót aligha érdekli. Nagyon vékony az a réteg, aki egy felső kategóriás készüléknél jobb minőségű fotót akar, és hajlandó az optikát magával hordani, de egy tükör reflexes gépet nem akar. Szerintem.

Egyelőre senki, ez egy koncepció. Azt jelenti, hogy kíváncsiak, hogy meg tudnák-e csinálni. Ha egy koncepció technikailag életképes, utána jön a piackutatás, majd az üzleti terv készítése, hogy van-e értelme abból terméket csinálni.

Mármint rendes cégeknél.

trey @ gépház

Egy F-mountot egy tokkal Cura-ban összegányolok bármikor.
Nap fele fordítva megmutassa mit tud a technika. :)

Annak idején a Samsung Galaxy sorozatban volt hasonló "telefon" (Camera GC100 és Camera 2 GC200), de a Samsung is felhagyott ezekkel 2014-ben. Pedig azok masszívabbnak néztek ki, mint ez a Xiaomi.

Motorolának a Moto Z sorozathoz van/volt fényképező előtét (MotoMod), mégpedig a Hasselblad-tól. Nekem tetszett a koncepció, de a fényképezőre azért nem ruháztam be (extra akksi meg hangfal előlapom viszont volt, jól szolgáltak). Két iterációt ért meg a sorozat, nem lett átütő siker. 

Csaba

Én itt csak bajonettzárat láttam, bajonettet nem. Pedig lehet, hogy az utóbbira gyakrabban lenne szükség. :D

Szerkesztve: 2022. 11. 04., p – 12:25

Ez akkor lehetne érdekes, ha ettől a nép egyszerű fiai nem függőleges videókat készítenének vele.

Szerkesztve: 2022. 11. 04., p – 12:30

Off topic, de mokas az a munkakornyezet amit a promovideoban bemutatnak, nyilvan nyomokban sem tartalmaz valosagot ;-) Futurisztikus, minimalista dizajn, de aki latott mar fejleszto kozpontot az azert elmosolyodik a marketingesek otletein - kulonosen tetszett az a szerszamtarto raszteres tabla, amibol egyetlen szerszam sem alkalmas ehhez a fajta munkahoz :-) :-) :-) De a vilagito falra tapasztott papir alapu tervrajzok is jok.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Már megint ezek az átlapolós szavazások. A 'Baromság' és a 'Kéne' nem feltétlenül zárja ki egymást :)

Ha lesz ilyen, akkor meg is van a következő telefonom. :)

Azt boktem hogy kene, mert par ev mulva - remelhetoleg - arany (vagy cukor) - arban lehet majd eladni :)

Ezen a teren nem ok az elsok, van olyan ceg ahol mar a Mark II is kijott a ternekbol:

https://petapixel.com/2020/07/13/hands-on-with-the-yongnuo-yn450m-andro…

https://petapixel.com/2021/07/10/yongnuo-yn455-a-new-android-powered-m4…

Ezek elvileg jok lehetnenek masod gepnek a rendes melle, egy bodycap vagy egy pancake objektivvel meg vallalhato lenne, ha valamiert ultra konnyu szetre lenne szuksegem.

De a Panasonic GX9 gepvazam csak ket terjedelmesebb almanyi plusz tomeget kepvisel, ami nem para, viszont rendes fogasa van, egy nagyobb objektiv nem forditja ki a kezembol.

Ez a cucc olyan mint a svajci bicska, mindenre jo, ha nem kell nagyon hasznalni. De jatekra meg miert fizessek ilyen sokat?

Nemsokára lehal a mobiltelefon vonal, és maradnak a kompakt fényképezőgépek mobil funkciókkal... :)

Szerintem teszi a dolgát: ebben a videóban a hardveres kb ugyanannyit kaphatott mint a videós, meg a 3d artist és a marketinges vitte haza a legtöbbet.

Annyi a dolga, hogy online szavazások és kommentáradatok alakuljanak ki róla, aminek elolvasásával és rendszerezésével meg lehet állapítani, van-e értelme egy ilyen telefonnak és mit kell tudnia ahhoz, hogy legyen értelme.

Szóval a csapatnak pirospont, aztán majd az itteni (és máshonnani) kommentekből a XiaoMi eldönti, lesz-e olyan ami működik is (ez valszeg csak egy műanyagdarab).

Szerkesztve: 2022. 11. 05., szo – 14:11

Ha 600m ekvivalens m43 kozep ketegerias body/lens -t meg tudna verni/kozeliteni akkor erdekes volna.

150mm alatti -ban mer most is egesz jok a ultra premiumok.

Ha mer lencset is cipelni kell akkor legyen igazi madar foto kepes ;-)

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

[X] Jó ez, csak nekem nincs rá szükségem

 

Gyakran van az, hogy a lehetoseg, hogy valamit bovithetsz, mar eleg meggyozo, hogy megvedd. Aztan a vegen a felhasznalok 99%-a nem veszi meg az extrakat, de a cuccot mar eladtak, szoval win-win.

1. reakcióm: legyen BÁRMI, ami nem egy érintőképernyős téglatest. Igazán hiányzik a mai okostelefon piacról az a sokszínűség, ami a hagyományos mobilpiacot jellemezte régen.

2. reakcióm: ez annak tökéletes, akinek kell egy telefon, és időnként fotózna kicsit komolyabban. Nincs ezzel baj szerintem.

Amikor a Leica kijött a digitális távmérős kameráival, a hírekben, leírásokban volt arról szó, hogy a FF érzékelő elé optikailag homorú (a szélek és a sarkok felé megfelelő mértékben „befordítottan” öntött [csiszolt?]) „lencsét” raktak, hogy a nagy érzékelő+kis távolság miatt ne legyenek sötétek a sarkok. A mobilgyártók egyre nagyobb érzékelőket tesznek a telókba, a „problémákat” pedig (úgy tűnik) inkább szoftveresen „oldják meg”. Az ilyen extra lencsék az általános képminőségen már a lencsék mérete miatt is valószínűleg sokat dobnak, de mindenen még ezek sem segítenek.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ilyen megoldások már  f é n y k é p z ő g é p e k b e n is  volt. Vettél pl egy  gagyitális  DSLR-t akár belépőszintű kategóriában is  egy  épphogy fényt áteresztő kit objektívvel és a csoda képződik a memóriakártyára.  A kromatikus aberrációtól kezdve az összes objektívhibát korrigálja a szoftver. Zseniális. Kár, hogy az étteremben  a szarul sikerült kaját nem lehet szoftveresen módosítani :)       

Tudom, hogy volt (van) a DSLR-ekben (meg az utómunka szoftverekben), máig használok Pentax K200d-t. De semmilyen utómunka nem javítja, legfeljebb elmaszatolja a hibákat. Nyilván igénytől függ, mi fogadható el és mi nem.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

nem tudom, minek kéne történnie, hogy újból androidot használjak. de a minőségi optikáktól nem zárkózom el!

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Adnak majd hozzá megerősített selfiebotot is, hogy elbírja?