PDA, Mobil, Tablet

Itt vannak a Huawei Mate 20 és Mate 20 Pro specifikációi

 ( trey | 2018. október 16., kedd - 18:52 )

Cikk, videó itt.

A OnePlus vezérigazgatója a 6T-ről

 ( trey | 2018. október 3., szerda - 8:21 )

3,5" Jack:

This has been one of the most difficult decisions for us to make [...] One of the reasons OnePlus cut the headphone jack was to make room for the in-screen fingerprint sensor, which the company brands as Screen Unlock. By replacing the physical sensor on the back of the phone to under the screen, the fingerprint reader takes up essential space inside, near the bottom of the phone.

Vezetéknélküli töltés:

In order for OnePlus to release a phone with wireless charging, the device would have to charge as quickly as what users are accustomed to with Dash Charging. That means the phone would have to be thicker and it would conduct a lot of heat. We're working hard on this,

Vízállóság:

The number of users that are taking their phone to go swimming are few and far between," said Lau. To have everyone else pay, say, $30 more, "for the sake of an IP rating" in order to accommodate the one user who goes off and swims with their phone is "unreasonable,"

Hivatalos: érkezik a OnePlus 6T

 ( trey | 2018. szeptember 29., szombat - 12:33 )

Akinek kétségei lettek volna azzal kapcsolatban, hogy jön-e hamarosan a OnePlus 6 folytatása, az most megnyugodhat. Jön.

Okostelefon akkuidő körkép - 2018. szeptember

 ( trey | 2018. szeptember 25., kedd - 9:24 )

A Tom's Guide ránézett az okostelefonok akkuidejére, hol is tartanak 2018 szeptemberében... Részletek itt.

OnePlus: A 4. prémium okostelefon brand vagyunk Nyugat-Európában

 ( trey | 2018. szeptember 20., csütörtök - 8:36 )

A CounterPoint elemzésére hivatkozva a OnePlus Inc. azt állítja, hogy Nyugat-Európában a negyedik erővé léptek elő a prémium okostelefon szegmensben.

OnePlus: "viszlát Jack!"

 ( trey | 2018. szeptember 14., péntek - 9:01 )

A OnePlus tegnap bejelentette Type-C Bullets nevű fülhallgatóit, valamint megerősítette, hogy a OnePlus 6T-vel búcsút intenek a 3,5 mm-es fülhallgató Jack-aljzatnak. A válasz a miértre: felméréseik szerint mára a felhasználóik több mint fele vezetéknélküli fülhallgatót használ. Pár évvel ezelőtt korai lett volna dobni a jack-aljzatot, nagyszámú felhasználót érintett volna negatívan. Mostanra viszont eljött az ideje.

Type-C Bullets bejelentés itt. További részletek itt.

Megérkezett az /e/ smartphone ROM első bétája

 ( trey | 2018. szeptember 14., péntek - 8:19 )

Gaël Duval, a Mandrake Linux (napjainkban Mandriva) megalkotója azoknak indította el /e/ nevű, okostelefon ROM-ját, akik meg akarnak szabadulni a Google-től (Android) és az Apple-től (iOS). Az /e/ LineageOS fork, a mostani béta a LineageOS 14.1-re épül. A cél egy privátszféra-orientált okostelefon disztribúció felépítése. Az első béta által támogatott eszközök listája itt található.

A projekt weboldala itt.

Itt a Purism tizenhatodik Librem 5 helyzetjelentése

 ( trey | 2018. augusztus 5., vasárnap - 9:46 )

A mostaniban a hívások kezeléséért felelős "Call" és az üzenetek küldéséért és fogadásáért felelős "Messages" alkalmazás tervezéséről esik szó. A Purism vezető dizájnere a GNOME dizájn csapattal együttműködve dolgozik...

Részletek itt.

A Huawei megelőzte az Apple-t az okostelefonok piacán, feljött a második helyre

 ( trey | 2018. augusztus 1., szerda - 8:01 )

Az IDC friss, előzetes adatokra alapuló jelentése (ami még változhat) szerint az első a Samsung, a második a Huawei, a harmadik az Apple. A leszállított darabszámok alapján a Samsung bukott (-10,4%), a Huawei óriásit lépett előre (40,9%), az Apple pedig gyakorlatilag stagnált (0,7%). Az IDC megjegyezte, hogy az 2018 második negyedévében a teljes okostelefon piac 1,8%-kal gyengébben áll a 2017 második negyedévéhez képest.

Részletek itt.

Pocketnow: OnePlus 6 vs. iPhone X

 ( trey | 2018. július 25., szerda - 8:52 )

A Pocketnow szerint OnePlus 6 és az iPhone X összehasonlítása meglehetősen érdekes feladat. Nem csak az operációs rendszerek különbségei szempontjából. Jelentős különbségek vannak az árcédulákban is. A tesztelt iPhone X kétszer többe kerül a OnePlus 6-nál. A kérdés az, hogy a vásárló kap-e többet a dupla pénzért? Erre keresi a választ a következő videó:

A Purism véglegesítette a Librem 5 hw specifikációját, ház dizájnját és az ütemterv szerint halad

 ( trey | 2018. június 6., szerda - 22:05 )

Újabb lépéssel került közelebb a valósághoz a Purism privát szféra védelmét maximálisan szem előtt tartó, Linux-alapú telefonja, a Librem 5. A Purism szerint tartják az ütemtervet a 2019 év eleji debütáláshoz. A cég véglegesítette a Librem 5 hardverplatformjának specifikációját és megrendelte a gyártóitól a fejlesztői kiteket, amelyek hasonló specifikációval rendelkeznek.

Részletek a bejelentésben.

Itt a OnePlus 6!

 ( trey | 2018. május 16., szerda - 21:07 )

Részletek itt. Ára 519 eurótól indul.

Trump segítene a ZTE-nek visszatérni

 ( trey | 2018. május 14., hétfő - 17:04 )

A ZTE nemrég leállította tevékenységét az Egyesült Államok exportkorlátozása nyomán. Most Trump elnök a Twitteren jelentette be, hogy segítene a ZTE-nek visszatérni az üzlethez...

A Porsche Design nem adta a nevét a notch-hoz

 ( trey | 2018. május 13., vasárnap - 7:46 )

A Huawei Mate RS nevű luxustelefon a Huawei és a Porsche Design szerelemgyereke. Ára borsos: 1880 amerikai dollár. A prémium árnak köze van ahhoz, hogy a telefont a Huawei a Porsche Design-nal karöltve tervezte. A hírek szerint egy dolog teljesen tiszta volt a telefon tervezésének első lépéseitől kezdve: ezen a telefonon nem lesz notch. A Porsche Design tervezőigazgatója, Christian Schwamkrug szerint a notch zavaró. A notch száműzése mellett a tervezőcég ragaszkodott még néhány dologhoz, például ahhoz, hogy a kameracsoport a telefon hátuljának közepére és ne szélére kerüljön, illetve a kamerák ne dudorodjanak ki a telefon hátuljából.

Részletek itt.

Itt a Purism tizenegyedik Librem 5 helyzetjelentése

 ( trey | 2018. május 11., péntek - 20:38 )

Ezúttal a dizájnról van benne szó. Elolvasható itt.

Május 16-án rajtol a OnePlus 6

 ( trey | 2018. április 25., szerda - 10:37 )

... jelentette be az imént a Twitter-en a vállalat. A hivatalos rendezvény Londonban kerül megrendezésre a nevezett napon, ottani idő szerint délután 5 órakor.

A Purism és az UBports együttműködése révén elérhető lesz az Ubuntu Touch a Librem 5 telefonra

 ( trey | 2018. április 25., szerda - 8:05 )

Miután a Canonical bejelentette az Ubuntu Phone projektje végét, az Ubuntu Touch mobil operációs rendszert az UBports közösség karolta fel. Jó hír az Ubuntu Touch felhasználóinak, hogy a Purism és az UBports bejelentette, hogy az Ubuntu Touch hivatalosan támogatott operációs rendszer lesz a Librem 5 telefonon.

A hivatalos bejelentés itt olvasható.

Üveg lesz a OnePlus 6 hátlapja

 ( trey | 2018. április 23., hétfő - 16:08 )

A részletek itt olvashatók.

Szállingóznak a hírek a OnePlus 6-ról

 ( trey | 2018. április 3., kedd - 20:13 )

To create this higher standard, we start with the best hardware: the Qualcomm® Snapdragon™ 845 paired with up to 8GB of RAM and 256GB of storage. Choosing the best hardware is the easy part, the real challenge is in making the best hardware perform in ways that adds value to the experience of the user.

Részletek itt.

A The Verge szerint lesz notch a OnePlus 6-on

 ( trey | 2018. március 28., szerda - 15:54 )

Carl Pei - a OnePlus társalapítója - kacsintós mosollyal osztotta meg a Twitter-en a The Verge "The OnePlus 6 will have a notch, and here’s why" című cikkét, amiben az online tech. oldal kifejti, hogy miért lesz notch a OnePlus Inc. következő zászlóshajóján. A hozzászólásokban megy a találgatás, hogy a OnePlus felszáll-e, és ha igen, miért, a sokak által rossz szemmel nézett és rossz iránynak tartott notch-vonatra.

Egyes Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek érintőképernyőjén "halott" területeket fedeztek fel

 ( trey | 2018. március 25., vasárnap - 11:56 )

A Samsung vizsgálja a problémát és együttműködik az érintett készülékek tulajdonosaival a problémájuk megoldásában. Részletek itt.

Itt a Purism kilencedik Librem 5 helyzetjelentése

 ( trey | 2018. március 14., szerda - 11:56 )

Elolvasható itt.

Trump nemzetbiztonsági okokra hivatkozva, rendelettel akadályozta meg a Qualcomm és a Broadcom egyesülését

 ( trey | 2018. március 13., kedd - 9:11 )

Donald Trump tegnap rendeletet adott ki, amely megakadályozza a két telekommunikációs chipgyártó, a Broadcom és a Qualcomm egyesülését. Az elnök szerint hihető bizonyítékok állnak rendelkezésükre, amelyek szerint, hogy ha a szingapúri központú Broadcom felvásárolná az amerikai Qualcomm-ot, az nemzetbiztonsági kockázatot jelentene az Egyesült Államok számára.

Részletek itt.

[Video] Samsung Galaxy S9 vs. iPhone X

 ( trey | 2018. március 10., szombat - 10:22 )

A MacRumors összehasonlította az Apple és Samsung legújabb zászlóshajóját. Az első benyomások a fenti videón láthatók. Részletek itt.

Fura megoldást tervezett az Essential a "notch"-szerű problémák elkerülésére

 ( trey | 2018. március 6., kedd - 13:48 )

A full kijelzős okostelefonok korában a tervezőknek több kihívással is meg kell küzdeniük. Az egyik, hogy hova teszik az előlapi kamerát. Mivel a készülék előlapját teljes egészében igyekszenek kitölteni a kijelzővel, ezt eddig csak valamiféle kijelzőbe lógó bemélyedéssel (az iPhone X után "notch") tudták megoldani. Hogy ne kelljen egy ilyen, a kijelző rovására elkövetett kényszermegoldásokat alkalmazni, az Andy Rubin nevével fémjelzett Essential egy szabadalmat jegyeztet(ett) be. A szabadalom lényege, hogy az előlapi kamera a készülék tetejéből ugrik elő, ha éppen szükség van rá, így maximalizálva a mobileszköz kijelzőterületét (Apparatus and method to maximize the display area of a mobile device).

Részletek itt.