PDA, Mobil, Tablet

Előrendelhető PinePhone postmarketOS Community Edition 149 dollártól

Előrendelhető PinePhone postmarketOS Community Edition telefon 149 dollártól. Előrendelhető a PinePhone Convergence Package is, amiben egy 3GB RAM-mal rendelkező PinePhone, egy 32GB-os eMMC flash storage és egy PinePhone-hoz használható USB-C dock található. A csomag ára 199 dollár.  Részletek a bejelentésben.

Július 10-én érkezhet a OnePlus "megfizethető" kategóriájú készüléke

Rég nem állt elő a OnePlus készülékkel az árérzékeny vásárlók számára. A hírek szerint most újra megfizethető készüléket készül a vállalat piacra dobni, elsőként Indiában. A OnePlus Z eddig még meg nem erősített specifikációja a várakozások szerint:

Ideiglenesen letiltja a OnePlus a OnePlus 8 Pro színfilter kamerafunkcióját Kínában

A OnePlus 8 Pro színfilter kamerafunkciója olyan jól sikerült, hogy bizonyos mértékben "átlát" egyes műanyag tárgyakon. Felmerült a gyanú, hogy akár egyes ruhadarabokon is és ez felvethet mindenféle jogi és privacy kérdéseket. Éppen ezért, a OnePlus úgy döntött, hogy amíg a vizsgálatai le nem zárulnak, szoftveresen, ideiglenesen letiltja a készülék eme szolgáltatását Kínában. A tiltás a HydrogenOS-be (az OxygenOS kínai piacra szánt verziója) fog megérkezni OTA formájában, az OxygenOS-ben egyelőre nem tervezik tiltani a funkciót.

Részletek itt, a OnePlus bejelentése itt.

Szivárognak a részletek a Microsoft androidos, dupla kijelzős telefonjáról, a Surface Duo-ról

A Microsoft várakozásai szerint a 2020-as karácsonyi szezonnál korábban érkezhet a vásárlókhoz a dupla kijelzős, androidos okostelefonja, a Surface Duo. A hírek szerint Android 10-zel kerül a boltok polcaira, de "relatíve hamar" megkaphatja majd a 11-es verziót.

Meg nem erősített specifikációk:

"OnePlus 8 Pro vs. iPhone 11 Pro Max"

Néhány jó szó a OnePlus legújabb zászlóshajójáról egy Mac oldalról:

If you're someone without a strong operating system preference, the OnePlus 8 Pro is a solid ‌iPhone‌ competitor that has a lot to offer at a lower price.

Részletek itt.