PDA, Mobil, Tablet

Még, hogy nincs innováció az okostelefonok piacán...

 ( trey | 2019. január 23., szerda - 15:16 )

Donovan Sung, a Xiaomi vezető szóvivője egy videót tett közzé, amin a Bin Lin, a Xiaomi társalapítója és elnöke egy nagyon különleges telefon prototípusával ismerkedik...

Január 31-ig "early bird" akcióban rendelhető elő a Librem 5 linuxos okostelefon

 ( trey | 2019. január 20., vasárnap - 10:59 )

A már a tervezéstől a biztonságra és a privát szféra védelmére koncentráló, Linux-alapú okostelefon, a Librem 5 akcióban előrendelhető január 31-ig. Most 599 dollárért lehet "early bird" program keretében megrendelni. Február 1-ről indul a "preorder" szakasz, ahol már 649 dollárt kérnek érte majd. A preorder egészen a piacra dobásig tart, ami várhatóan 2019. áprilisában indul.

Előrendelni itt lehet.

Sinclair POCO

 ( tomio | 2019. január 20., vasárnap - 9:33 )

A Sinclair gépek (ZX80, ZX81, Spectrum) megalkotójának unokaöccse, Grant Sinclair is jelentkezett egy masinával. A Pi Zero alapú POCO nem más mint egy kézi játékgép, csináld magad módon. Igaz ez inkább egy szereld össze magad elgondolású kit, ami semmi egyéb jártasságot nem igényel. Mindössze az elemek egymáshoz csatlakoztatása a feladat (ezzel megnyerhető az iskolapadban ülő fiatal tanulók érdeklődése és így már korán az informatika felé terelhetőek az érdeklődők).

A három színválasztékban rendelhető POCO-k már megvásárolhatóak a gyártó oldaláról. A gépről riport a HírTV Felfedező című műsorában látható, körülbelül 12:40-től.

Már iOS-es, androidos okostelefonnal is lehet autós kárt bejelenteni

 ( trey | 2019. január 15., kedd - 13:52 )

Részletek itt.

MKBHD kiosztotta a 2018 év okostelefon díjait

 ( trey | 2018. december 19., szerda - 12:41 )

Marques K. Brownlee (aka. MKBHD) - nevezték már a világ legjobb technológiai kritikusának is - kiosztotta a 2018-as okostelefon díjat az alábbi kategóriákban:

 • Top Big Phones [0:53]
 • Best Compact Phones [2:33]
 • Best Cameras [4:26]
 • Best Battery Life [5:54]
 • The Design Award [7:42]
 • Top Budget Phones [9:13]
 • Biggest Bust [10:39]
 • Most Improved [11:33]
 • MVP [12:49]

Itt a OnePlus 6T McLaren Edition!

 ( trey | 2018. december 11., kedd - 13:31 )
 • Warp Charge 30
 • 10GB RAM
 • McLaren dizájn

3 nap múlva kiderül, hogy mit sütött ki közösen a OnePlus és a McLaren

 ( trey | 2018. december 8., szombat - 12:21 )

Addig is: Salute to Speed.

A OnePlus már 2019 elején előállna 5G-képes okostelefonnal

 ( trey | 2018. december 6., csütörtök - 9:43 )

Qualcomm: 2019 végére minden androidos gyártónak lesz 5G-képes flagship készüléke

 ( trey | 2018. december 5., szerda - 8:06 )

A Qualcomm szerint jövő év végére minden androidos gyártónak lesz olyan flagship készüléke, ami 5G-t fog tudni. Az Apple állítólag csak 2020-ra tudja/fogja (talán) ezt produkálni. A Qualcomm szerint a következő cégek jelentkeztek be eddig az új technológiára: Asus, Fujitsu, Google, HMD, HTC, InSeeGo, LG, Motorola, Netgear, NetComm Wireless, OnePlus, Oppo, Samsung, Sharp, Sierra Wireless, Sony, Telit, Vivo, WingTech, WNC, Mi és ZTE.

Részletek itt.

Egyes OnePlus 6T tulajok véletlenszerűen jelentkező, fura kijelzőhibára panaszkodnak

 ( trey | 2018. december 4., kedd - 14:32 )

A OnePlus fórumon egyes OnePlus 6T felhasználók furcsa, véletlenszerűen előforduló, kijelzőn végigfutó pixeljelenségre panaszkodnak. Részletek itt és itt.

Elégedettségi felmérést készít az /e/

 ( trey | 2018. december 3., hétfő - 17:41 )

A Mandrake Linux alapítója, Gaël Duval által gründolt új okostelefon ROM projekt, az /e/ arra kíváncsi, hogy ki mit szeret, vagy szeretne termékében látni. A projekt első elégedettségi felmérése - ígéret szerint teljesen anonim - itt tölthető ki.

Újabb készülékeket támogat az /e/ smartphone ROM

 ( trey | 2018. november 23., péntek - 18:27 )

Gaël Duval bejelentette, hogy új mobiltelefon OS kezdeményezése, az /e/ immár újabb készülékeket támogat: Xiaomi Redmi Note 5 Pro, Xiaomi Mi A1, Xiaomi Mi 6, Xiaomi Pocophone F1, OnePlus 5T, Google Pixel XL.

A támogatott készülékek teljes listája itt.

Egyes Pixel 3 készülékek kamerájával gondok vannak

 ( trey | 2018. november 20., kedd - 7:49 )

Arra panaszkodnak egyes Pixel 3 tulajdonosok, hogy készülékeik kamerájával random hibák - köztük "Can’t connect to camera", "The camera driver encountered a fatal error" stb. - vannak. A Google pedig nem töri össze magát, hogy a problémát megfelelően lekezelje. Egyes felhasználók cserekészüléket szeretnének, a vállalat pedig "dolgozunk a javításon", "frissítés(sel érkező javítás) lehetséges" válaszokat kommunikál.

Részletek itt.

Újabb Androidot és Linuxot futtató, billentyűzetes mobil eszközt mutattak be a Psion tervezői

 ( martonmiklos | 2018. november 7., szerda - 18:10 )

A Planet Computers (akikről egy bő éve már volt szó a HUP-on) egy új a Gemini PDA-hoz hasonló konstrukciójú készülékkel indítottak Indiegogo kampányt.

A Cosmo Communicator Indiegogo kampánya 1 nap alatt elérte a kitűzött 200K USD-os határt.

Az alábbi táblázat foglalja össze az új és a régi készülékek közti főbb különbségeket:

Itt a OnePlus 6T!

 ( trey | 2018. október 30., kedd - 7:59 )

Specifikáció, stb. itt.

Belép az amerikai piacra is a OnePlus Inc.

 ( trey | 2018. október 29., hétfő - 12:09 )

A pár évvel ezelőtt útnak indult, leginkább technikai vénájú felhasználók körében népszerű OnePlus tovább folytatja terjeszkedését. A OnePlus 6T készülék piacra dobásával egy időben a Qualcomm és a T-Mobile támogatásával belép az USA piacára is. Részletek itt.

Az Apple-t 11,4 millió dollárra, a Samsung-ot 5,7 millió dollárra büntette az olasz felügyelőtestület

 ( trey | 2018. október 24., szerda - 19:55 )

a készülékeiket lelassító szoftverfrissítések (pl. iPhone throttle) miatt:

Italy’s anti-trust watchdog said on Wednesday it was fining Apple and Samsung five million euros ($5.7 million) each following complaints they used software updates to slow down their mobile phones.

Apple was hit with an additional five million euro fine for failing to give clients clear information about how to maintain or eventually replace handset batteries […]

The anti-trust body said in a statement that some Apple and Samsung firmware updates “had caused serious dysfunctions and reduced performance significantly, thereby accelerating the process of replacing them

Részletek itt.

Itt vannak a Huawei Mate 20 és Mate 20 Pro specifikációi

 ( trey | 2018. október 16., kedd - 17:52 )

Cikk, videó itt.

A OnePlus vezérigazgatója a 6T-ről

 ( trey | 2018. október 3., szerda - 7:21 )

3,5" Jack:

This has been one of the most difficult decisions for us to make [...] One of the reasons OnePlus cut the headphone jack was to make room for the in-screen fingerprint sensor, which the company brands as Screen Unlock. By replacing the physical sensor on the back of the phone to under the screen, the fingerprint reader takes up essential space inside, near the bottom of the phone.

Vezetéknélküli töltés:

In order for OnePlus to release a phone with wireless charging, the device would have to charge as quickly as what users are accustomed to with Dash Charging. That means the phone would have to be thicker and it would conduct a lot of heat. We're working hard on this,

Vízállóság:

The number of users that are taking their phone to go swimming are few and far between," said Lau. To have everyone else pay, say, $30 more, "for the sake of an IP rating" in order to accommodate the one user who goes off and swims with their phone is "unreasonable,"

Hivatalos: érkezik a OnePlus 6T

 ( trey | 2018. szeptember 29., szombat - 11:33 )

Akinek kétségei lettek volna azzal kapcsolatban, hogy jön-e hamarosan a OnePlus 6 folytatása, az most megnyugodhat. Jön.

Okostelefon akkuidő körkép - 2018. szeptember

 ( trey | 2018. szeptember 25., kedd - 8:24 )

A Tom's Guide ránézett az okostelefonok akkuidejére, hol is tartanak 2018 szeptemberében... Részletek itt.

OnePlus: A 4. prémium okostelefon brand vagyunk Nyugat-Európában

 ( trey | 2018. szeptember 20., csütörtök - 7:36 )

A CounterPoint elemzésére hivatkozva a OnePlus Inc. azt állítja, hogy Nyugat-Európában a negyedik erővé léptek elő a prémium okostelefon szegmensben.

OnePlus: "viszlát Jack!"

 ( trey | 2018. szeptember 14., péntek - 8:01 )

A OnePlus tegnap bejelentette Type-C Bullets nevű fülhallgatóit, valamint megerősítette, hogy a OnePlus 6T-vel búcsút intenek a 3,5 mm-es fülhallgató Jack-aljzatnak. A válasz a miértre: felméréseik szerint mára a felhasználóik több mint fele vezetéknélküli fülhallgatót használ. Pár évvel ezelőtt korai lett volna dobni a jack-aljzatot, nagyszámú felhasználót érintett volna negatívan. Mostanra viszont eljött az ideje.

Type-C Bullets bejelentés itt. További részletek itt.

Megérkezett az /e/ smartphone ROM első bétája

 ( trey | 2018. szeptember 14., péntek - 7:19 )

Gaël Duval, a Mandrake Linux (napjainkban Mandriva) megalkotója azoknak indította el /e/ nevű, okostelefon ROM-ját, akik meg akarnak szabadulni a Google-től (Android) és az Apple-től (iOS). Az /e/ LineageOS fork, a mostani béta a LineageOS 14.1-re épül. A cél egy privátszféra-orientált okostelefon disztribúció felépítése. Az első béta által támogatott eszközök listája itt található.

A projekt weboldala itt.

Itt a Purism tizenhatodik Librem 5 helyzetjelentése

 ( trey | 2018. augusztus 5., vasárnap - 8:46 )

A mostaniban a hívások kezeléséért felelős "Call" és az üzenetek küldéséért és fogadásáért felelős "Messages" alkalmazás tervezéséről esik szó. A Purism vezető dizájnere a GNOME dizájn csapattal együttműködve dolgozik...

Részletek itt.