Instant Programozás Kezdőknek

Címkék

Sziasztok, tavaly már indítottam egy kezdőknek szánt youtube sorozatot de csúfosan elbuktam vele mert tényleg túl nehéz volt még középhaladóknak is, ezért újragondoltam a dolgokat és csak a böngésző javascript konzolát használva vezetek be minden érdeklődőt a programozásba.

Remélem hogy ez már érthető és elérhető lesz mindenki számára.

[ YouTube lejátszási lista ]

Hozzászólások

Ma csak az nem tud megtanulni programozni aki nem akar, vagy antitalentum. Ezeket pedig ne erõltesd hogy mégis megtegyék, mert elõbb-utóbb a fõnökeid lesznek.

Böngésző konzolt sztem elég idegesítő használni. Ha meg nem szokják meg az elején a normális identálást akkor mikor ?

Ne haragudj, én ennek sem jósolok nagy sikert! Most nem a vm telepítésen és linux nem-ismereten fogsz elcsúszni, az igaz.

Minden esetre táltott szájjal rohansz a ... Na de te tudod!

Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_

Nem az elcsúszás a lényeg, hanem hogy ez a fajta tech téma kevés embert érdekel. A legtöbb ember elvan a Faszbukon meg ha youtube-ozik is, akkor meg macskás, fingós videókat néz. Illetve ennek a programozásnak az még a csapdája, hogy akit érdekel, van hozzá érzéke, az általában már más forrásból megtanulta, műveli valamilyen szinten. Akit meg nem érdekel, az meg általában informatikai antitalentum, és nagyon nehéz berántani az ilyenbe, mindegy milyen jól magyaráz az ember, hiszen ez a réteg eleve utál mindent, ami tech, műszaki dolog, reáltudomány (matek, fizika, informatika, stb.), ezeket kockaságnak, lúzerségnek, stb. tartja.

Ennek ellenére szerintem nem baj, ha próbálkozik ilyen oktatással valaki. Amit én hibának látok a videókon: nagyon improvizáltak, emiatt sok benne a félreszólás, pl. gépeli az idézőjeleket, de a szóbeli kommentárban aposztrófnak hívja őket. Ezek egy kicsit zavarók, de amúgy rendben van. Ajánlott lenne, hogy a részeket egyfajta előre megírt forgatóköny, szövegkönyv alapján forgassa, úgy eleve összeszedettebb, pontosabb nyelvezetű lesz az egész.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Hello! Csak egy megjegyzés: szerintem a kamerát rakd oda ahova nézel (vagy más szóval a kamerának beszélj, ne másnak), mert ez a perspektíva nem az igazi. Sok sikert!

Üdv. 

a js vidik jók voltak.

GPLv3-as hozzászólás.