"Ismét kénytelen hozzányúlni az iOS fejlesztéséhez az Apple"

Címkék

Az iOS 13 kínos problémáit látva újból átalakítja operációs rendszerének fejlesztési modelljét az Apple - derül ki Mark Gurman múlt heti cikkéből. Az Apple-specialista újságíró nem hivatalos információi szerint az iOS legújabb főverziójának fejlesztése kőrül hatalmas volt a fejetlenség Cupertinóban, amelyet alátámaszt, hogy bő 2 hónap alatt összesen 8 alverzió jelent meg belőle. Az egyhangú elégedetlenséget látva az Apple ismét visszafogja a tempót, így az iOS 14 elsősorban optimalizációkról fog szólni, a korábban tervezett új funkciók egy része pedig majd csak az iOS 15-ben jelenik meg, 2021-ben. [...] A szeptember 19-én megjelent iOS 13.0 számos hibával nehezítette a felhasználók mindennapjait. Az alkalmazások egy része rendkívül lassan indult, vagy rosszabb esetben összeomlott. Ennél kínosabb volt, hogy a készülékek nagy részénél alapvető vételi problémák jelentkeztek, vagyis sem hívást, sem pedig adatkapcsolatot nem lehetett felépíteni. Ugyancsak irritáló hibák voltak a Messages és Mail alkalmazásokban, tovább nehezítve az alapvető kommunikációs szolgáltatások használatát. [...] Veterán iOS fejlesztők szerint ez több mint kínos. A Gurman által idézett Steve Troughton-Smith állítja, a 2014-ben megjelent iOS 8 óta nem látott ilyen gyenge minőséget.

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 11. 25., h - 14:38

Ennél kínosabb volt, hogy a készülékek nagy részénél alapvető vételi problémák jelentkeztek, vagyis sem hívást, sem pedig adatkapcsolatot nem lehetett felépíteni.

Ilyennel azóta nem találkoztam, amióta Andridra váltottam. iPhone-nal rendszeres volt, hogy lementem a mélygarázsba, majd feljövetel után se telefon, se net. Vagy csak random, magától esett le a hálózatról. Meg "nem látom a SIM-et". Nem beszélve az állandó WiFi problémákról. Oké, viszlát. Azóta nem találkoztam ilyen hibákkal. 

trey @ gépház

> iPhone-nal rendszeres volt, hogy lementem a mélygarázsba, majd feljövetel után se telefon, se net.

Pedig android alatt is elofordul, hogyha huzamosabb ideig vagy terero nelkuli helyen, akkor utana mar nem fog visszacsatlakozni a halora.

Csak igenyelj egy digi mobil kartyat, azzal egyszeru tesztelni (csomo helyen nincs terereje).

Reboot megoldja.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szeretném felhívni a te és a többi szövegértési problémával küzdő figyelmét arra a nyitó postban olvasható tényre, hogy jelen esetben ismét az Apple jött rá, hogy amit csinál fejlesztés címszó alatt, az szar. Éppen ezért, újra át kell szerveznie a káoszba fulladt fejlesztését.

Tehát, jelen esetben az Apple mondta a saját termékéről, hogy szar, én csak megerősítettem.

Köszi a figyelmet!

trey @ gépház

nálam egyetlen hiba se jelentkezett a fent leírtak közül. sőt, nem ismerek senkit akinél előfordult volna. ebből kiindulva, nem hiszem hogy teljesen SZAR lenne. mondjuk nem is látom, hogy az Apple bárhol leírta volna a szar szót.

és így ilyen hup frissítés után én nem is dobálóznék ilyenekkel egy ideig.

Te hírtől függetlenül mindig elmondod kedves trey. :) Az meg a másik tészta, hogy itt azért több szapuló cikk van Apple fronton mint nem szapuló... például sosem látom, hogy lenne hír az A chip-ekről.. Pedig szivesen látnék itt is erről hírt, hogy tényleg olyan jók-e, vagy azokat is könnyű leszólni. Tudom, tudom.. küldjek be... de én nem értek a HW-hez tulságosan, amihez meg nem értek, arról csak akkor írok, ha muszáj.

Te hírtől függetlenül mindig elmondod kedves trey. :)

A te példádból is láthatóan, teljesen feleslegesen. Be is fejezem lassan, hogy számodra bármiféle tanácsot fogalmazzak meg.

Az meg a másik tészta, hogy itt azért több szapuló cikk van Apple fronton mint nem szapuló...

Tegyél panaszt az Apple-védelmi és rajongói sóhivatalban!

például sosem látom, hogy lenne hír az A chip-ekről.. Pedig szivesen látnék itt is erről hírt, hogy tényleg olyan jók-e, vagy azokat is könnyű leszólni.

Arról írok, ami szórakoztat, érdekel vagy amit éppen kedvem tartja. Ha szeretnél olyan tartalmakat is olvasni, amik kifejezetten neked tetszenek, arra is van lehetőség. Ezeket a tartalmakat úgy hívják,  hogy hirdetések.

Tudom, tudom.. küldjek be... de én nem értek a HW-hez tulságosan, amihez meg nem értek, arról csak akkor írok, ha muszáj.

Ó, nem. Ne fáradj. Rég volt, amikor én arra biztattam valakit, hogy tegyen magának szívességet! Helyette: tegyen nekem szívességet! Lásd: előbbi pont.

trey @ gépház

Tőled tanácsot nem is kaptam, és ebben a témában nem is várok. Köszi.

Arról írok, ami szórakoztat, érdekel vagy amit éppen kedvem tartja. Ha szeretnél olyan tartalmakat is olvasni, amik kifejezetten neked tetszenek, arra is van lehetőség. Ezeket a tartalmakat úgy hívják,  hogy hirdetések.

Oké... :) Nincs több kérdésem. Tehát ez egy játék oldal. Azt hittem szakmaiság van azért benne.

A hirdetés az kicsit más kategória.. ezért írtam, hogy várom, azokon a chip-eken milyen csomókat találsz/talál más ezen a fórumon.

Ha hirdetést akarnék látni, akkor elég lenne megnézni a keynote-t.

Jobban belegondolva nem is a tartalommal van gondom, hanem a te gyerekes hozzászólásaiddal, hogy mindig elmondjuk, hogy az apple szar, bezzeg a droid. Holott aztán nem tudom mennyire ismered ezeket a rendszereket.. Nem hinném hogy túl mélyen.

Én is csak akkor reagálok rád, amikor érzek magamban felesleges energiát.. és valóban jobban tenném, ha ezt a pluszt hasznosabb dolgokra költeném, mint ezen a toy-forumon válaszolgatnék a hozzászólásaidra... Te is jobban örülnél valószinüleg.. :)

Mintha lenne egy konzisztens Droid. Illetve van, de valószinüleg te sem a vanilla Androidot használod, mint ahogy a felhasználók 99%-a sem..

A sok bla-bla-bla mellett egyetlen dolog, amire érdemes talán válaszolni:

Holott aztán nem tudom mennyire ismered ezeket a rendszereket.. Nem hinném hogy túl mélyen.

Végül is, 5 Apple eszközöm volt (3 iPhone, 2 iPad). Ezek közül 3 iPhone kuka (ha eljössz értük, ingyen elviheted), a két iPad még használatban van. 6 évig használtam iPhone-t elsődleges telefonként. Mondhatjuk azt, hogy felhasználóként éppen eleget tapasztaltam.

Te egyébként mennyire ismered mondjuk az Android-ot? Milyen összehasonlítási alapod van?

trey @ gépház

"Mondhatjuk azt, hogy felhasználóként éppen eleget tapasztaltam."

Én is. 

Fejlesztőként is van tapasztalatom, jogosultságkezelés, háttérben működés.. Nem hiába kell egy androidba több ram és Wh. 
Nem azt mondom, hogy bármelyik is tökéletes, de bizonyos szempontból az iOS takarékosabb.. De gondolom te leszarod.

> de bizonyos szempontból az iOS takarékosabb.. De gondolom te leszarod.

 

Meg úgy az egész világ. Egy mostani *atlagmobil* pariban van egy atlag laptoppal.

Par ev es komolyan mondom egy csucstelefon lesz olyan eros mint egy laptop.

 

Egy kozepkategorias mobilt vettem a minap (nokia 6.2), 4gb memoriaja van mint egy laptopnak az auchanban, a kepernyofelbontasa a ketszerese, hattertar majdnem (64gb vs. 128gb), es olcsobb volt a laptopnal. A webkamera vs mobil kamerajat nem is emlitem, annyira silany a laptope.

Az ujjlenyomatolvasoja nincs is ezeknek a laptopoknak de pl. az en fel millas laptopomban (thinkpad) levo ujjlenyomatolvaso is egy vicc *barmelyik* mobilhoz kepest.

Ki nem ejt ra magasrol hogy mennyire eroforraszabalo a hatterben az android vagy ios.

Lehet, hogy a mobil inkabb alsokategoriasnak szamit es a kozep kezdodik a nokia 7.2-nel.

Szoval nem, a mobilok eroforraskerdese par eve mar nem szempont.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Amennyit refaktoralgathatnak a hatterben, nem csodalom, ha par hiba belekerul egy vegleges frissitesbe. Inkabb legyen nehany bug, minthogy gorgessek maguk elott a legacy szemetet.

Ha hozza vesszuk, hogy nem csak a jelenlegi, hanem a meg keszulo termekeket is supportalni kell, nem is beszelve a MacBookok Intelrol ARM platformra migralasanak elokesziteserol, akkor csoda, hogy csak ennyi problema van vele.

Hosszu tavon az ilyen huzd-meg-ereszd-meg tipusu fejlesztes szukseges a megfelelo tempo mellett a megfelelo minoseg eleresehez.

Ha hozza vesszuk, hogy nem csak a jelenlegi, hanem a meg keszulo termekeket is supportalni kell, nem is beszelve a MacBookok Intelrol ARM platformra migralasanak elokesziteserol, akkor csoda, hogy csak ennyi problema van vele.

Hát ezt mind Kim Kardashian, átlag iPhone felhasználó kérte gondolom az Apple ötletládájába írva. 

trey @ gépház

Úgy értettem, hogy random iPhone felhasználó kérte a világ leggazdagabb IT cégét, hogy vállalja úgy túl magát, hogy a legújabb op. rendszere egy rakás szar legyen. Biztosan így volt. Majd mindjárt besajnálom az Apple-t, mert nincs elég pénze arra, hogy a saját termékei supportját, az R&D-t és a többit megfelelő mennyiségű és minőségű szakembergárdával lássa el.

trey @ gépház

Azért programozóként nehezen tudok olyat elképzelni, hogy folyamatos fejlesztés mellett sose kerüljön egy rendszerbe hiba. És minél nagyobb a rendszer és minél több programozó dolgozik rajta, annál több lesz. Semelyikünk sem superman. És tapasztalatból tudom, hogy teljesen mindegy, mennyit költesz tesztelésre meg supportra meg minőségbiztosításra, mindenképp lesznek olyan hibák egy folyamatosan fejlesztett rendszerben, amit csak a felhasználók fognak megtalálni. Viszont ezeket addig nem tudod javítani, míg oda nem adod nekik, hogy használják élesben. Gond akkor van, mikor ezeket a kiderült hibákat nem javítják. Apple-nél úgy vettem észre, nagyon gyorsan javítják ezeket.

Sose vs. rendszeresen. Ráadásul, az Apple-nél vannak olyan hibák, amik 4-5-ször tértek vissza. Pont ugyanazok. Ezt mivel magyarázod, hacsak nem hanyagsággal?

Egyébként, nem nagyon kell őket mentegetni, másodszor jöttek rá, hogy amit csinálnak az szar (legalább önkritika van) és újra kell tervezni a folyamatokat. A probléma az, hogy már 2 éve is fűt-fát ígértek. Hát, ez is visszatért. Immár, másodszor.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2019. 11. 25., h - 15:22

nekem Xs-en szerencsére nem jelentkezett egyik bug sem. (telekom) a legnagyobb bajom az volt (amit már javítottak), hogy a screenshot szerkesztőben cropoltam a képet majd mentés után ebből semmi nem látszott. 

azt nem tudom trey milyen csicska helyeken járkál, de nekem ahol nincs térerő, ott a többi androidos foson sincs térerő

Köszönjük. Nagy igazságot mondtál és ügyesen leszűrted hogy egy 10x (vagy többször) annyiba kerülő telefon jobb.

Még ebben a mondatban magasztaltad azt a márkát mely kizárólag csak szuper drága készülékeket forgalmaz. Mondjuk pont emiatt fogy egyre kevesebb a termékből, pedig "olyan jó!!!".

Mondjuk pont emiatt fogy egyre kevesebb a termékből, pedig "olyan jó!!!".

Kozelitsd meg onnan a kerdest, hogy megveszel egy eszkozt, 5 evig jon ra OS upgrade, tamogatjak az appok, stb., es igazabol ha 3 ev utan cserelsz benne egyszer aksit, akkor gond nelkul teszi a dolgat. Minek vennel ujat?

Nem veletlenul tolja az Apple a trade-in programokat, mert kulonben 5+ ev lenne egy eszkoz eletciklusa. Ha nem a te kezedben, akkor megy a jofogasra, esmajd valaki mas hasznalja meg evekig.

addig engedelyezhetnek az ios 12 telepiteset, amig a 13-at megcsinaljak hasznalhatora

Miota van digi, kb. azota van kartyam. Sosem kellett ujrainditanom a telefont. Nezze meg az ember, a hulye samsung a bloatware fos gyari os-sel!

"Sose a gép a hülye."

Szerkesztve: 2019. 11. 29., p - 23:12

Akkor neked nem volt LG Optimus 3D telefonod. Azzal, ha feljöttem a metróból, nem biztos hogy rajta voltam a hálózaton. De a Galaxy S8+ /kopp-kopp/ hibátlan.