Az Xfce 4.14 újdonságairól

Címkék

Augusztus közepén jelent meg hosszú kihagyás után az Xfce legújabb kiadása. A fenti videó a 4.14 újdonságait veszi szemügyre.

Hozzászólások

Hát így már erőforrászabáló lesz.

Remélem csak trollkodsz, az XP mint modern rendszer. Réges rég elavult. Max. csak retró játékokhoz és legacy progik offline futtatásához ajánlható bárkinek.

IceWM-mel lehet klasszik Win9x-es és XP Luna témákat használni, és a rendszer összfogyasztása is az XP szintjén lesz. De ezt sem ajánlom, a Linuxnak pont az lenne a lényege, hogy nagy rá a választék grafikus felületben, témákban is, és nem kell a windowsos kinézethez kötve lenni, mint Windowson.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

- multi monitor profiles?
WOW ez eddig még senkinek nem sikerült értelmesen... kíváncs vagyok.
A mai napig xrandr alapú scriptemet kell használnom, amiben "hardkódolva" vannak az Office, Itthon, Kivetítő, stb profilok :)

- saját screensaver?
tyű. n+1 legjobb implemetáció? :)
Erre is kíváncsi vagyok. Ez a fícsör is évek? évtizedek? óta csak egymásnak rugdusott labda...

- color management?
Ja, nem. Csak félig meddig...

- panel profiles?
eddig még azt sem sikerült nekik, hogy az erre vonatkozó beállítás ellenére ne másszon át mindig valamelyik másik kijelzőre...

No, meg ennyi év stagnálás után ezt legalább 5.0.pre-beta-experimental kiadásként kellett volna kiadni.

szerintem.
--
zrubi.hu

Valóban, a Plasma eddig a legjobb ezen a téren.
Vele "csak" az a baj, hogy ha az egyik monitor elmegy aludni, de a másik/többi nem, akkor felborul ez a kényes egyensúly és összevissza keveri a kijelzőket. Visszakapcsolás után még a háttérkép is visszaáll default-ra.

--
zrubi.hu

En openbox alatt ARandR-t hasznalok. Az el tudja menteni a profilokat xrandr scriptekbe es barmikor visszatoltod. Ugy 5+ eve hasznalom, de szerintem mar elotte is benne volt. Szoval paran mar akkor ezek szerint regen tudjak, csak az xfce meg nem tudta. Gnome az tudja? Mert ketlem. Ez tul sok beallitasi lehetoseg lenne a felhasznalok szamara :D

A rolling release disztró miatt nekem rögtön felment. Nem volt zökkenőmentes, mert elmúlt a panel, amit (plusz még egy-két dolgot) újra kellett installálni. Utána olyan lett, mint korábban. A "fejlesztéseket" nem vettem észre, és nem is érdekelnek. Nem baj, hogy stagnál a fejlesztés, mert minek bántani valamit, ha egyszer úgy jó, ahogy van.
--
ulysses.co.hu

"mert minek bántani valamit, ha egyszer úgy jó, ahogy van."

Hát pont ezért :) Viccet félretéve, a kapitalista életszemlélet lényege, hogy minden szar, de az újabb szar jobb, mint a régebbi szar.

Túl unalmas lenne az élet 10 éves GUI-kkal meg OS-ekkel? Kinek az érdeke a folyamatos "fejlödés"?.
Nem is fejlödés a fejlödés, hanem leginkább változás.
Sokszor nehéz megindokolni, hogy az új valójábban jobb, pláne, amikor nem.

Itt most nem az xfce-re gondoltam, csak megihletett.

--
robyboy

Csatlakozom az elottem szolohoz. Tudnad ezt rimbe szedve is? :D

Amugy szerintem 10 eve tok mashogy hasznaltam es mas dolgokra a rendszeremet. Nem is volt +2 monitor rajta, meg nem voltak laptopok amik erintosek igy kicsit mas tipusu felulet kellene, ha kidokkolom es viszem a kezemben, stb. stb.
En mondjuk openboxot hasznalok, szoval nem erint, de csak arra fogni a valtozast, hogy magaert a valtozasert van kicsit eros. Mondjuk konyvben elolvasnam. :D

Nem értek egyet. Fejleszteni, fejlődni mindig kell. Mindig van hová előrelépni. Ha mindig mindenki úgy gondolkodott volna, mint te, hogy jó, működik, ne nyúljunk hozzá, akkor még mindig csak a kerék, csiga feltalálásnál tartanánk és barlangban pattintgatnánk kővel a tüzet.

Ahogy írtam a fentebbi szálban, modern Linuxon is tudsz 10 éves GUI-kat használni, IceWM-ben van egy csomó ilyen téma, Win 3.x, OS/2, BeOS, Win9x, XP Luna, és még egy rakat. Gtk2-es WM, nem sok erőforrást kér, cserébe nem is nyújt sokat (kicsit primitív és fapados), kompozitor sincs benne (Compton-t kell felrakni külön kompozitálásra).

Egyébként meg a többletfunciók kezelésének is megvan a kulturált módja. Modulárisan kell a szolgáltatásokat felépíteni, és mindenki kiválasztja magának, hogy milyen feature-ökre van szüksége, mik töltődjenek be, mi ne, és csak azt használják, ami kell nekik. Minimalista használatnál (legtöbb feature ki van kapcsolva) az erőforrás-használat is minimálisan tartható, akinek meg kell a kényelem meg az eye candy, az meg megfizetné az árát az erőforrásokkal.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Kipróbáltam és jó cucc lett a 4.14. Egyelőre egy gépen álltam át a Slackware még nem szállítja.

Kérdés: valakinek lejátssza a Parole a youtube linkeket?
text/html dekóder hibára hivatkozik.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

a dockbarx-et emeljék be hivatalosan a kódba. Kár egy másik alig használt os-t majmolni. (huh ezt szar volt így leírni, fáj az igazság lol.)

--
GPLv3-as hozzászólás.

Tok jo, hogy csinalnak ilyen videot, de annyi energiat meg kellett volna fektetni bele, hogy valaki beszel is...