LibreOffice 6.2.6

A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólások

Jól sikerült verzió. Már a cella formázáson is összeomlik valami locale nyöszörgéssel.
Tud valaki valami értelmes alternatívát?

Milyen a kompatibilitása az MS Office meg LibreOffice formátumokkal? Mennyire hozza azok funkcionalitását?
Nekem a LibreOffice-szal az a bajom, hogy a használata elég nyűgös tud lenni, és időnként maradnak benne release critical bugok. Ami azért igazán zavaró mert tényleg nem sok mindenre és nem is túl sűrűn használom, néhány nyilvántartást vezetek Calc-ban és a legritkábban kell valamit készítenem Write-ban, aztán itt ki is fújt. Tehát havonta max. 5x nyitok meg relatíve egyszerűbb táblázatokat vagy dokumentumokat. Na most ennek során már kiderülnek bosszantó dolgok, akkor nem tudom, hogy vállalati környezetben hogy lehet napi szinten használni.

Szóval a kérdés az, hogy mennyire stabil és problémamentes a SoftMaker.

Kapok sok érdekes doc és xls fájlokat eddig még mindet vitte. A funkcionalitást nem nagyon tudom hasonlítani, mert általában írok egy-két árajánlatot és ennyi, meg néha excel szerkesztek, de nem volt vele problémám még. Mondjuk az is igaz, hogy az önkorik elég sok elbaszott dokumentumot tudnak küldeni, de nem szokott probléma lenni. Mivel Linux alatt használom a fontokkal van néha problémám, hogy kis méretnél nagyon idiótán néznek ki, de ha nagyítom a doksit akkor már szép, folyamatos a frissítése és a frissítéskezelő is felugrik ha van újabb verzió. Mondjuk Slackware alatt ez teljes újratelepítést hoz maga után de 1-5 percen belül meg van, ebből a legtöbb az ikonok frissítése.

Eddig teljesen problémamentesen használom.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Kicsit kipróbáltam a 2018-as verziót, és tényleg szép kis csomag. A rövid teszt alatt néhány apróságba botlottam, a legnagyobb hiányosság számomra, hogy sajnos ODF-be nem tud menteni.
Microsoft formátumokba tudna menteni, de ott nem próbáltam ki a kompatibilitást, mert itthon nincs MsOffice.