Mimalloc - kompakt, álatalános célú allokátor, nagyszerű teljesítménnyel

Címkék

It is a drop-in replacement for malloc and can be used in other programs without code changes, for example, on Unix [...]

Részletek a GitHub-on.

Hozzászólások

Azért azt a "nagyszerű teljesítményt" nem kell azonnal készpénznek venni.

A Yandex egyik fejlesztőjének tesztjei szerint, ha sok, nagy méretű területet allokálnak vele, akkor belassul. A mimalloc projekt vezetője szerint ennek oka, hogy nem ez az use-case, amire ezt az allokátort kitalálták, hanem az, hogy apró és rövid életű allokációkat csináljanak vele. Ez azt jelenti, hogy bár az allokátor lehet ugyan generikus, de a kiemelkedő eredményeket csak specifikus feladatoknál lehet vele elérni.

Persze, hogy nem. Csak én az általánosított "nagyszerű teljesítményt", mint állítást kritizáltam, hogy ez csak specifikus esetekben gyors és te erre írtad, hogy de pont azokkal a specifikus esetekkel van a legtöbb baj és ebből nekem az jött le, hogy cáfolni akarod a kritikát, holott az nem magára az allokátorra vonatkozott, hanem a microsoftos marketingdumára; az allokátor létjogosultságát egy pillanatig nem kérdőjeleztem meg. Ezek szerint félreértettelek.

(Ertem, miert volt felreertheto volt a megjegyzesem.)

"nagyszeru teljesitmeny", no igen. Attol fugg ki meri es hogyan meri(es persze mit is mer pontosan).
Oszinten szolva, inkabb a kodot nezem, es ha erdekel, megmerem magamnak a teljesitmenyt, ott, ahol hasznalni akarom, mintsem elfogadjam ezeket a nagy mondasokat.