Mimalloc - kompakt, álatalános célú allokátor, nagyszerű teljesítménnyel

 ( trey | 2019. június 24., hétfő - 9:24 )

It is a drop-in replacement for malloc and can be used in other programs without code changes, for example, on Unix [...]

Részletek a GitHub-on.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mi az a "telesítmény"?

Az üresítmény ellentéte.

allokálás idő- és járulékos memóriaigénye

egész szép számok amúgy

Azért azt a "nagyszerű teljesítményt" nem kell azonnal készpénznek venni.

A Yandex egyik fejlesztőjének tesztjei szerint, ha sok, nagy méretű területet allokálnak vele, akkor belassul. A mimalloc projekt vezetője szerint ennek oka, hogy nem ez az use-case, amire ezt az allokátort kitalálták, hanem az, hogy apró és rövid életű allokációkat csináljanak vele. Ez azt jelenti, hogy bár az allokátor lehet ugyan generikus, de a kiemelkedő eredményeket csak specifikus feladatoknál lehet vele elérni.

...es nagyon sokszor epp a kisebb, rovid ideig tarto allokaciokkal vannak a problemak, foleg ha sok van beloluk es gyakran fordulnak elo.

És ez hol mond ellent annak, amit én leírtam?

Egy hozzaszolasnak csak ellentmondasnak szabad lennie... ?

Persze, hogy nem. Csak én az általánosított "nagyszerű teljesítményt", mint állítást kritizáltam, hogy ez csak specifikus esetekben gyors és te erre írtad, hogy de pont azokkal a specifikus esetekkel van a legtöbb baj és ebből nekem az jött le, hogy cáfolni akarod a kritikát, holott az nem magára az allokátorra vonatkozott, hanem a microsoftos marketingdumára; az allokátor létjogosultságát egy pillanatig nem kérdőjeleztem meg. Ezek szerint félreértettelek.

(Ertem, miert volt felreertheto volt a megjegyzesem.)

"nagyszeru teljesitmeny", no igen. Attol fugg ki meri es hogyan meri(es persze mit is mer pontosan).
Oszinten szolva, inkabb a kodot nezem, es ha erdekel, megmerem magamnak a teljesitmenyt, ott, ahol hasznalni akarom, mintsem elfogadjam ezeket a nagy mondasokat.