Horizon Light - ügyesen megoldotta a OnePlus az értesítések jelzését a Pro-n

 ( trey | 2019. május 15., szerda - 12:45 )

Az éltől élig tartó kijelzők kritikusai gyakran emlegetik a Notification LED hiányát. A OnePlus ötletesen megoldotta ezt a problémát a Horizon Light nevű megoldásával (hasonlóan a Galaxy Edge lighting-jéhez).

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Itt most mivel a kijelző éltől élig tart, gyakorlatilag a bal és jobb oldalt oda rakja ezt az effektet, és középre meg kiírja, hogy jött x üzenet?

Mert ha igen, akkor a Notification LED-et hiányolóknak igaza van, mert így feleslegesen a teljes kijelző kopik, az akku merül, ami garantáltan többet fogyaszt (hiszen a GPU + CPU is dolgozik ezzel valamit, a kijelzőn kívül), mintha egy alig fogyasztó LED világítana csak.
Továbbá a Notif. LED sokkal diszkrétebben jelzi: nem világítja be a sötét szobát, de látod. Ez meg jelentős fényt adhat ki, bár biztos lehet majd állítani.

Mindentől függetlenül ez egy szép workaround a Notif. LED hiányára, de nem tud versenyezni annak a fogyasztásával.

Sakk-matt,
KaTT :)

+ Pofával lefele letett készüléken is látszik

Az akkuidős aggódás pedig tesztek hiányában csak vad feltételezés egyelőre. A Samsung hivatalos mondás szerint az Always on Display óránként kb. 1%-nyi akkuidőt fogyaszt. Viszont, használata mellett kevesebbszer kapcsolod be a kijelzőt, hogy megnézz valamit (pl. az időt), így akár még jobban is kijöhetsz a használatával.

--
trey @ gépház

Csak legyen estére kikapcsolható rajta ez. Én pont direkt mindig lefelé rakom, hogy ne világítson és főképp ne villogjon rajta semmi.

Én egy másik szobában hagyom éjjelre.

--
trey @ gépház

Az AOD-nél van auto brightness, emiatt nem is szoktam pofával lefelé rakni, mert számomra nem zavaró a legalacsonyabb fényerőnél a kijelzett infó.
Ami viszont érdekes, hogy S10-nél eléggé ad-hoc működik az Edge lighting, kvázi nekem Viberen kívül semmi más nem támogatja :/

"Az AOD-nél van auto brightness, emiatt nem is szoktam pofával lefelé rakni, mert számomra nem zavaró a legalacsonyabb fényerőnél a kijelzett infó."

Ja, én nem a fények miatt nem alszom egy légtérben a telefonnal. Engem a fényei nem zavarnak. Különben sem tenném a fejem mellé, hogy zavarjon és nem alszom full besötétített szobában sem. Nem vagyok kriptalakó. Mondjuk ennek ellenére (vagy pont ezért) lekopogom, tök jól alszom.

"Ami viszont érdekes, hogy S10-nél eléggé ad-hoc működik az Edge lighting, kvázi nekem Viberen kívül semmi más nem támogatja :/"

Kollégám S9-én néztük meg éppen tegnap e cikkből kifolyólag az Edge lighting funkciót. Bejövő hívásra teszteltük és működött. Mondjuk ennél tovább nem mentünk.

--
trey @ gépház

Én meg éjjelre fullra kikapcsolom. Aludjon az is! :-)

Nagyon innovatív fícsőr, végül is nem tudott már 2013-ban ilyet a Sony Xperia L. Jó, ott nem oldalt volt a sáv, hanem a telefon alján.

Ja, meg a '80-as években K.I.T.T.-en is volt már futófény!

--
trey @ gépház

úgy látszik a oneplust is eléri az agyatlan fika áradat hamarosan. :D

Nem kell sokat dolgozniuk erte :D Van hova fejlodniuk (mondom ezt oneplus tulajkent)

Szerintem a faltól falig kijelző egy tökéletesen öncélú marhaság (egyébként egy oneplust használok megelégedéssel).
Gyakorlati hasznát nem látom, viszont hátrányát sokat pl.
- mikor fogod egy kézben szükségszerűen kitakarsz belőle
- nem lehet rá valódi védelmet nyújtó tokot/fóliát rakni ( max flip)
- erre hivatkozva tüntetnek el hasznos dolgokat, mint pl. a led,
- kényszeredett szelfikamera megoldások

tokot amúgy is a hülyék raknak egy telefonra trey megmonTTa. ne legyen rá igenyed!

Ezzel én is egyetértek.

Sajnos a OnePlus 5 olyan mint a szappanos hal. Kell ra a tok kulonben tuti elejtenem.

Abszolút egyetértel veled. Idióta divat hóbort, aminek alárendelnek mindent.

A divatnál azért több érv lehet a háta mögött... A korábbi megoldással, - tokkal, - tartósabbak voltak a telefonok. A faltól-falig kijelzővel többet törnek, az meg az eladások szempomtjából jobb üzlet. Sajnos ennek átgondolását (mármint a törések kivédésének bevételekre gyakorolt negatív hatását,) inkább feltételezem mint pusztán a divatét.