[Video] The new Windows subsystem for Linux architecture: a deep dive

 ( trey | 2019. május 8., szerda - 10:22 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

tehat az eddigi kernel emulaciot lecsereltek virtualis gepre es igazi kernelre.
kb mintha a wine uj verzioja emulacio helyett igazi windozt futtatna vm-ben.
es mindezt azert mert paran sirtak hogy nem megy a docker?

Mi a baj vele? Hogy gyorsabb vagy hogy kompatibilisebb? :D

Üdv,
Marci

" es mindezt azert mert paran sirtak hogy nem megy a docker?"

Nem elég jó érv manapság? Egyébként gondolom benne van az is, hogy úgy vannak vele, hogy így kevesebbet kell karban tartani.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

mindezt azert mert paran sirtak hogy nem megy a docker?

Ami ráadásul nem is teljesen igaz, egy ideje elég normálisan használható, persze kisebb-nagyobb kompromisszumokkal. (Napi szinten használom így.)

Inkább, mert rohadt sok issue volt vele. A docker csak az egyik, de a videóban is mutatják az open file alatt ki nem törölhető directory esetét. De mondjuk egy sima netstat-ra sem adott ki semmit, stb, stb. Mondjuk úgy, hogy eddig bohóckodni jó volt, most meg talán használható is lesz.
Amúgy inkább konténer ez, mint VM (utility-vm rulez :D).

Hat szerintem tobb is lesz az, en legalabbis remenykedem egy mukodo /proc-ban, meg system-ben
(a videot majd csak ez utan nezem meg)
en nem tudok windows alol dolgozni, egyszeruen eselytelen. nem all kezre, semmi sincs ott, ahol keresem, pokol.
Linux desktopon se az igazi, szivas van valami mindig, valami szoftverrel, ami nem mukodik.
Evekig elvoltam az OSX-szel, hasznalhato gui, mukodo zartforrasu szoftverek, de dolgozni is tudok, nyitok egy terminalt, es minden van. Cserebe az uj MacBook pro-k rettenetesek, rossz a billenytuzet, egyszeruen nem szeretem kezbevenni. Job lenne inkabb valami Thinkpad vagy XPS de ott meg nincs ugye osx
En most ezt az elmenyt keresem/varom az uj wsl-lel, nem erdekel, hogy kulon rendszer, igazabol az, amit osx-en terminalbol tolok, es amit a guin, azok sincsenek egymassal kapcsolatban (szoritok nagyon az uj terminalnak is)
Az itthoni gepem meg kulon teszta, win10, mert csak, Linux alatt nem jo, de neha jo lenne dolgozni, valami kicsiket errol is, de nem tudok. Majd most. Talan.

Tettem egy próbát... és rájöttem, hogy miért nem szeretem a Windows-t, mert fogalmam nincs, hogy mit csinál és miért nem működik.

Végigtoltam a doksit, telepítettem volna Store-ból Ubuntu LTS-s, molyol-molyol, majd közli, hogy "Couldn't install. We'll try again later.", a See details meg annyi, hogy "Something unexpected happened" és "Code: 0x80070091". Logba se ír semmi értelmezhetőt a hibáról.

--
https://iotguru.live

Szerintem a hibakod eleg ertelmezheto, Google elso talalata megmondja, hogy mit kell csinalni, hogy menjen. Egyszerubb (nekem) mint meteres hibauzeneteket copypaste-elni. :)

Ha arra gondolsz, hogy törölni kell az lxss mappát, akkor nincs olyan mappa.

A deprecated/obsoleted lxrun /install feltolja oda az Ubuntu-t, a /uninstall meg le is szedi, de a Store-ból nem sikerül.

Egyéb ötlet?

--
https://iotguru.live

/uninstall /full?

Mint írtam, az lxrun megy. Igen, a /full is ment. Nincs ott ilyen mappa, amikor nyünyög. Igen, megnéztem az eventlog-ban is, ott se tudott értelmes hibát kipréselni magából.

AppX Deployment operation failed for package 46932SUSE.openSUSELeap42.2_1.1.0.0_x64__022rs5jcyhyac with error 0x80073CF9. The specific error text for this failure is: Deployment Register operation with target volume C: on Package 46932SUSE.openSUSELeap42.2_1.1.0.0_x64__022rs5jcyhyac from: (AppxManifest.xml) failed with error 0x80070091. See http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=235160 for help diagnosing app deployment issues.

Deployment Register operation with target volume C: on Package 46932SUSE.openSUSELeap42.2_1.1.0.0_x64__022rs5jcyhyac from: (AppxManifest.xml) failed with error 0x80070091. See http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=235160 for help diagnosing app deployment issues.

--
https://iotguru.live

Akkor valoban kijar a saller a fejlesztoknek, de nem a hibakod hasznalata miatt, hanem azert, mert rossz hibakodot mutatnak.

Egyrészt mi a jó hibakód? :)

Másrészt bőven jár saller, mert a lófasznak nem lehet kiírni ugyanezt egy details ablakban a "something happened" után, harmadrészt valószínűleg lehetne ennél pontosabb is a hiba, csak szarnak rá, hogy a keletkezés helyén kapják el.

--
https://iotguru.live

Hat gondolom az, ami (kozel) 1:1 megfeleltetheto egy problemanak. :)

Oracle DB-vel pl szivbol utaltam dolgozni, de az ORA-* jellegu kodok altalaban pontosak voltak, es tenyleg kiderult, mit kell mashogy csinalni.

Én erről a hibakódról azt látom, hogy ez tényleg a catch-all hibakód, a "lövésünk nincs róla, hogy mi a lószar történt" típusú hibaág.

--
https://iotguru.live

Érdekes, mert Ubuntut telepítettél és OpenSUSE-re utaló hibaüzenetet kaptál.

Üdv,
Marci

Nincs abban semmi érdekes, egyszerűen azt is kipróbáltam, az esett kézre. Tegyem ide az Ubuntu-s pont ilyen hibaüzenetet?

--
https://iotguru.live

Bocs, de ezek szerint mást írsz, mint amit csinálsz. Úgy egy fokkal nehezebb. :D

Üdv,
Marci

Egyszerűen annyi történt, hogy kipróbáltam más disztribúciókat is, amikor meg fél nappal később bemásoltam az Event Viewer kimenetét, akkor a legutolsó sikertelent telepítést másoltam be, mert egyrészt nem találtam keresési lehetőséget azon a Windows 3.1 kinézetű felületen, másrészt pedig nem gondoltam, hogy ezen ennyire fenn lehet akadni.

De ha ennyire mattot kapsz ez miatt, akkor segítek:

AppX Deployment operation failed for package CanonicalGroupLimited.Ubuntu18.04onWindows_1804.2018.817.0_x64__79rhkp1fndgsc with error 0x80073CF9. The specific error text for this failure is: Deployment Register operation with target volume C: on Package CanonicalGroupLimited.Ubuntu18.04onWindows_1804.2018.817.0_x64__79rhkp1fndgsc from: (AppxManifest.xml) failed with error 0x80070091. See http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=235160 for help diagnosing app deployment issues.

Deployment Register operation with target volume C: on Package CanonicalGroupLimited.Ubuntu18.04onWindows_1804.2018.817.0_x64__79rhkp1fndgsc from: (AppxManifest.xml) failed with error 0x80070091. See http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=235160 for help diagnosing app deployment issues.

--
https://iotguru.live

Ha úgy látod, hogy mattot kaptam, akkor - legalábbis a sakk szabályai szerint - már nincs semmi módod a segítségre, mert a játék véget ért. ;)

Üdv,
Marci

Na, felment az eheti frissítés és csodák csodájára feltelepült hibakód nélkül.

--
https://iotguru.live

Van szerintetek arra lehetőség, hogy Windows 10 alatt üzembiztosan tudjak használni LUKS védett Ext4 partíciót? :)

--
https://iotguru.live