Flexibilis munkaidőben dolgozom és

Címkék

több havi bontásban kell meglennie az adott ledolgozott munkaidőnek.
11% (35 szavazat)
havi bontásban kell meglennie az adott ledolgozott munkaidőnek.
15% (46 szavazat)
heti bontásban kell meglennie az adott ledolgozott munkaidőnek.
9% (29 szavazat)
napi bontásban kell meglennie az adott ledolgozott munkaidőnek.
4% (12 szavazat)
egyéb bontásban (éves, féléves, project alapon) kell meglennie az adott ledolgozott munkaidőnek.
5% (15 szavazat)
nincs kötelezően ledolgozandó munkaidő.
34% (108 szavazat)
csak az eredmény érdekel.
22% (69 szavazat)
Összes szavazat: 314

Hozzászólások

9-től 3-ig törzsidő, fél óra ebédszünet, heti 40 munkaóra.

Van törzsidő, de tipikusan külföldiekkel dolgozom, főni is külföldiában van, és senkit nem érdekel mennyit vagyok bent, amíg kész van.

Az a mondás, ha a bentlétedről reportot generálnak, akkor már úgyis mindegy.

Mi számít flexibilisnek? Ha abból indulok ki, hogy rendes informatikus cégnél nincs olyan, mint mondjuk egy postán, hogy kőbe vésett időben kell beülni és felállni, akkor két fő lehetőség van: van törzsidő vagy nincs. És akkor a törzsidő a nem flexibilis, a hiánya flexibilis. De azt is meg lehet magyarázni, hogy egy munkahely a törzsidő ellenére (bizonyos szűk határok között) flexibilis, csak kevésbé tartom hasznosnak, mert akkor evvel az erővel minden infós munkahely flexibilis valamennyire.

+1 Nálunk elvileg irodai munkaidő van (8.30-17.00), de mi (infós csapat) hallgatólagosan lesz@rjuk (a csapatból valaki mindig elérhető az ún. törzsidőben). Hosszútávú átlagban, nagyságrendileg el kell számolni a napi munkaidővel, de nem vesszük véresen komolyan - anyagilag nem oszt, nem szoroz.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Inkább kötött, némi flexibilitással, szerintem. Ha nekem pl. 13 órakor kedvem van lemenni a kocsmába, de nem lehet, mert törzsidő van, akkor igencsak a kötött aspektust fogom érzékelni. Sőt a törzsidő +- x óráról éppen rosszat is hallottam, hogy senior kolléga korán szeretett bejárni, és akkor a csapattagoknak is korán kellett, hogy több időt legyenek együtt.

Oké, és a 4 fix, 4 eldönthető? Na és a 3-5?
Szerintem onnantól hogy van mozgástered már nem nevezhető kötöttnek. Ami nem kötött, az pedig flexibilis. Az, hogy mennyire részletkérdés.

Csak azért mondom, mert én gondolkodás nélkül flexibilisként tekintek az én 4-4-es felosztásomra.

Inkább az a nem mindegy, hogy a "flexibilis" órákat beoszthatod a törzsidő elé/után, hogy meglegyen a napi 8 ledolgozott órád, vagy a törzsidőn kívül a maradékot akkor és onnan teljesíted, ahogy épp jólesik, csak kb. le tudd igazolni (akár nem is idő alapon, csak az elvégzett munkával), hogy nem ellógtad.

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Olvasd el, mit írtam fentebb. Szerintem alap, IT-ben minimum, hogy van némi mozgástér. Különbség ott van, hogy teljesen flexibilis vagy nem. Ha van bármennyi törzsidő, vagy bárki számolja az órákat, az nem (eléggé) flexibilis. Különben nincs értelme a szavazásnak.

Interjúztam egy szoftverfejlesztő állásra, ahol 9-től 5-ig kötelezően bent kell lenni, és nincs otthoni munka. Na oda nem mentem. Olyan céghez elvből nem megyek, aki úgy gondolja, hogy a szoftverfejlesztés "9-től 5-ig" típusú munka.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Egyéb: havi bontásban meg kell lennie a munkaidőnek és három havonta elveszik az esetleges plusz órákat.

A munka mértékegysége a joule, és nem az óra. Senkit nem érdekel, mennyi idő alatt oldod meg a rád bízott feladatot, csak legyen kész határidőre, és tök mindegy, hogy a fennmaradó időben mit csinálsz.

6 evig azt hittem, hogy ez igy van. Aztan rajottem, hogy a munkavallalon mulik mihez szoktatja a munkaadot. Voltam pl egy cegben, ahol a dolgzok azt vettek eszre, hogy mar heti 6 nappal van szamolva a hatarido. Ugyanebben a cegben rendszeresen peldaloztak velem, milyen jo munkaero vagyok, pedig 1700-1730 kozott ugy becsuktam a gepet mint a huzat. Nem ertettek a tobbiek ez hogy lehet, pedig semmi magi nem volt benne. Az elso naptol kezdve igy csinlatam.

-
First impressions of the new Cloud Native programming language Ballerina

Van, akinek szüksége van arra, hogy beosszák az idejét és van,
akinek nem. Nem mindig a munkaadó a hülye.

> Sol omnibus lucet.

Én meg szoktam kérdezni, hogy adminisztratív vagy produktív munkát várnak-e el és annak megfelelően dolgozom. :)

--
https://iotguru.live

Nem nevezném kimondottan flexibilisnek de nem is kőbevésett a dolog nálunk.
Elméletileg a törzsidő az 9:00-17:00 ami lényegében a napi 8 óra meló lenne. Ellenben kb seki nem foglalkozik vele. Heti bontásra megvan a 40 óra azon kívül akár Home Office akár ide oda csúsztatgatások is játszanak.

return signResponse.getSignForUser("zeletrik").map(SignResolvable::getSign).orElse(StringUtils.EMPTY);

Ha már itt tartunk: Van olyan magyar cég, ahol képesek normálisan könyvelni, bérszámfejteni a rugalmas/flexibilis munkaidőt, vagy mindenhol igényli a bérszámfejtés a minden napra 9.00-17.00-ig aláírt, papír alapú jelenléti ívet, mert ők manapság is csak abból tudnak élni, mint ~40 éve?

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Szerintem az lehet ennek a magyarázata, hogy a munkaszerződésben meg az állam felé lejelentett foglalkoztatási viszonyban meg van mondva, hogy heti mennyi órás állásban vagy.

Akkor is, ha egyébként rugalmasság van és senkit nem érdekli, hogy napi 6, 8 vagy 12 óra alatt oldod meg a feladataidat.

A jelenléti ívbe valószínűleg ezért kell napi 8 órát írni, hogy kijöjjön ugyanaz a szám.

Köszi, igazából erre lettem volna kíváncsi, hogy tényleg akkora szívás-e olyan munkaszerződést kötni, és úgy adminisztrálni a munkáltatónak, hogy ne kelljen a fenti kamu jelenlétivel pöcsölni? De ezek szerint igen :/ Viva magyar bürokrácia!

De amúgy, miért kell egyáltalán ragaszkodni a munka szigorúan IDŐ alapú elszámolásához?

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Nem a munka mennyiségének idő alapú elszámolása a lényeg. Illetve nem csak az. Hanem az is, hogy mikor dolgozol (azaz nem a mennyit, hanem a mikor).

Például azért fontos azt tudni, hogy mikor vagy munkában, mert ha baleset ér, akkor a bekövetkezés időpontjában lehet tudni, hogy munkahelyi baleset volt-e, vagy nem. És ha munkahelyi baleset volt, akkor arra külön szabályok vonatkoznak.

Ha már itt tartunk: Van olyan magyar cég, ahol képesek normálisan könyvelni, bérszámfejteni a rugalmas/flexibilis munkaidőt,

Nekem pl a consultant poziciómhoz "flexi 40" szerződésem van, ami azt jelenti, hogy heti 40 órával kell elszámolnom. Ezen belül a honnan, mikor mennyit dolgoztam az rám, és az aktuális projekt (ügyfél) igényeire van bízva.

Ebbe benne van az utazás, home office, onsite munka, vagy épp az irodában végzett munka is.

--
zrubi.hu

Ilyenkor mi megy a bérszámfejtés felé? Jelenléti ív helyett egy tételes heti eseménylista, hogy mikor, mivel mennyi időt töltöttél?

----------------------------------^v--------------------------------------
"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

8:30-tol 17:15-ig dolgozom, 45 perc szunettel. A kezdes es a vege fix. Ja, penteken csak 16-ig.