CrySyS Security Challenge - biztonsággal kapcsolatos tanulmányi verseny magyar főiskolások és egyetemisták számára

 ( trey | 2019. január 22., kedd - 9:12 )

A Security Challange egy tanulmányi verseny, ahol a hallgatóknak az IT biztonsággal kapcsolatos versenyfeladatokat, kihívásokat kell megoldania. Nem titkolt cél, hogy a hallgatókat megismertesse a tématerülettel, és megszerettesse azt velük, és segítse a téma iránt fogékony hallgatók kiválasztását, azok bevonását további érdekes kutatási, fejlesztési és egyéb tudományos feladatokba. [...] A verseny nyitott minden magyar egyetem és főiskola hallgatója számára. A részvétel viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a versenyt futtató avatao.com oldalon lehet, az ehhez szükséges információk az adott év CrySyS Security Challenge oldalán érhetők el. A BME diákok esetében kérjük az avatao felhasználói profilban a BME affiliációt megadni. Erre azért van szükség, mert a BME diákjait külön is értékeljük. [...] Minden versenyzőtől elvárt a magyar törvények betartása!

A verseny szabályai itt. Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

IT biztonság mi? xD xD xD
Ezek után ha ők fizetnének se mennék a közelükbe...

Én a helyedben megnézném mit talált, aztán ellenőrizném az eszközeimet, mert az oldal tiszta.

Hat pedig te rontottal el valamit, teljesen ervenyes e-Szigno cert van.

nekem is többször feldobta, nem nyomoztam miért, lehet vmit túlkonfiguráltak

Na azért! Akkor mégsem nálam van a hiba :)

Tudom, tudom, de ha használják, legalább ne lejárttal:

http://dnsviz.net/d/secchallenge.crysys.hu/dnssec/

Nem a lejártság a legnagyobb gond, hanem a DNSSec demonstrációs célokból már sok-sok éve be van nálunk állítva, hogy majd egyszer élesben is talán használni bírjuk. Hosszú évek után lett DNSSec a .hu-n, ha a regisztrátorok persze nem támogatták. Most úgy nézem, egy manuális ticket feladásával lehet, hogy meg bírjuk oldani, hogy tényleg legyen DNSSec! És akkor még értelme is lesz a rekord frissen tartásának... Mindenesetre kösz a jelzést, beindítottuk a folyamatokat,...

(btw. elég hülyén jelzi a site hogy nsec3 rekord mutat ránk, mert az azért csak nem. Ellenben a hiányzó kulcs-kapcsolat tökre nem látszik)

Én az általad mutatott "Website blocked due to Malware" Malwarebytes fals pozitív jelzésre reagáltam. A VirusTotal szerint Malwarebyte-szal sincs gond az oldallal.

--
trey @ gépház

Reloadra tisztázódni szokott, nekem is előjön ilyen hiba rendszeresen, de még nem sikerült biztonsan rájönni, hogy miért.

"BME affiliációt megadni"

Ezért járna a bünti. Hozzáadtam a certifikát, enkriptálás, performancia szörnyszülött-gyűjteményhez.

"BME-hez kötődő kapcsolatot megadni"

Nem emberibb lenne így?

--

Hivatalos levelekben BME-n szinte mindig affiliáció szerepel.