Greg Kroah-Hartman: Linux 4.19-rc7

 ( trey | 2018. október 8., hétfő - 13:18 )

Linust még mindig helyettesítő Greg K-H bejelentette a 4.19-es kernel hetedik prepatchét. Normál esetben a 7. prepatch után a végleges kiadás jönne, de most tekintettel a változások ütemére, illetve az ehavi soron következő konferenciák időpontjaira, erősen valószínű, hogy lesz nyolcadik -rc kiadás is.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Lazán a 4.19-es Kernel CoC-hoz:

James Bottomley két módosítást küldött be: http://lkml.iu.edu/hypermail/linux/kernel/1810.0/05606.html

Egyik az email problémát hivatott javítani, ugyanis a git-en email cím alapján azonosítják a személyeket és a jelenlegi CoC tiltja a személyes adatokkal együtt az email cím kiadását is, tehát önmagában a Linux projekt nem felel meg a saját CoC-jának. A javítás az email-t kiveszi ebből a listából.

A másik a végrehajtó szerv szerepkörének meghatározása, ugyanis még mindig sokan nem értik, hogy akkor most mégis a TAB miért is felelős.

Geert Uytterhoeven egy javítást eszközölt, ami sokkal jobb megfogalmazást ad a CoC azon részének amely részletezi, hogy zaklatás mentes környezetet biztosítanak mindenkinek, nemre, fajra etc. etc. etc -re vonatkozólag. Ezt egyszerűsítette le annyira, hogy zaklatás mentes környezetet biztosítanak mindenkinek. Pont és kész. Az új CoC bevezetése előtt is ily módon szerepelt és sokkal jobb a megfogalmazása, mert a felsorolást napestig lehetne folytatni, de ezzel az egyszerűsítéssel egyértelmű, hogy mindenkire vonatkozik.

Szerintem Hartman csak óvatos. Először helyettesíti Linust, rajta a világ szeme, hogy meg tud-e felelni a szerepnek, nem akar túl korán végleges verziót kiadni, meg kapkodni, inkább ad magának 1-2 extra hetet, inkább lassan, de biztosan alapon.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

FYI, GKH már sok éve stable branch maintainer (meg USB subsystem és még ki tudja mi). Nem úgy kell elképzelni, hogy reszket a keze amikor beírja a git push.-t. :)