[Video] iPhone 8 - strapabírás teszt

 ( trey | 2017. szeptember 22., péntek - 8:12 )

A JerryRigEverything projekt a szokásos alapossággal vizsgálta meg az iPhone 8 strapabírását. Karcolási, hajlítási tesztek stb.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ugyanmar a sima sim tray pocokkel veletlenul ugy megkarcoltam a sim takaro nyilast mint a huzat. Egy olyan pengevel mint a videon miszlikre szabnam a telefont 3 perc alatt csak nem oldalrol kell simogatni vele ahol se nem hegyes se nem eles...

Elég egy kis homok a zsebben. Az egyik legpusztítóbb dolog a mobilokra és mindenhol ott van. Az az érzésem, hogy ezek a fajta videók már kötelező velejárói az új mobilszériák gerillamarketing kampányainak.
De egyre kevésbé hitelesek, ahogy minél több törött iPhonet lát naponta mindenki.

Hajszál pontosan ugyan azt a procedúrát követi minden durability tesztjében független a gyártótól.
Bár maguknak a teszteknek nincs túl sok értelme, de néha kibúkik ha egy teló nagyon gagyi.

nem tudom megmondani mióta nem láttam törött iPhonet... de csúcs kategóriás Droidot is pár éve láttam utóljára törött kijelzővel, az is egy Xperia Z1 volt. a hülyeség ellen nem véd semmi, senki nem mondta hogy ezek a telefonok elpusztíthatatlanok.

Megnéznék egy "leülök a klotyóra farzsebben a telefonnal" tesztet is (cenzúrázva ;) ), mert szerintem több az ilyen "baleset" mint a törött telefon.
--
TH

Ezeknek a teszteknek amúgy mi értelme? Én egy csákánnyal sokkal hamarabb tönkre tudnám tenni mint a fickó a videón, de a való életben valahogy mégsem akarnak a telefonjaim megkarcolódni, eltörni, stb.

+1
Karcolodik amugy konyyen. Plane hogy egy borotvaeles penget ha oldalrol huzigalsz valamin sosem fog negyedannyira sem megkarcolni mint egy tompa kes az elevel a feluletre merolegesen. Szoval ezek kb uuu karpitvago kessel sem lehet megkarcolni uuuuuu. Lofaszt, siman megkarcolja barmi veletlenul egy zsebben felejtett kulcs apropenz barmi.
Meg az is megkarcolja a telefont ,hogy ha a tok es a telefon koze por megy. Az olyan mintha csiszolopapirral simogatnad.

Karcolódik könnyen, de tokban kell tartani, és akkor nem fog. Meg lehetőleg nem abba a zsebbe kell tenni, ahol az apró meg a kulcs van, és homokot nem kell tartani benne (plusz én mosáskor nem csak kiürítem a zsebeket, de ki is fordítom, kiporolom, és úgy mosok ki mindent. Igaz ezt nem a telefon védelmében teszem, hanem a mosógép szűrőjét kímélem vele.

Egyébként a videó alapján egész tartósnak néz ki, és kinézetre is tetszik. Ami nem tetszett soha a szifonokban az az, hogy kicsik, és túlárazottak, emiatt én újonnan soha nem vennék magamnak. Pedig kifejezetten kicsi a kezem, de ez a 4,7 col már vicc kategória, normális telefon min. 5,5-től indul (a 8 Pro már ekkora, de az még drágább), különben olyan a képernyőjét nézni, mintha kulcslyukon át leskelődne az ember lánya. A 6,5 colos phabletet percek alatt megszoktam, egyedül zsebre tenni problémás, ha olyan a ruha, de a legtöbb nadrágom bírja azt is.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

"Ezeknek a teszteknek amúgy mi értelme?"

A csávó vesz egy iPhone-t pászáz dollárért, széttossza, levideózza. Felteszi a Youtube-ra. A reklámokból visszajön a befektetés többszöröse = profit (legalábbis jó esetben).

Te megnézed, mert a magadét nem baszod szét. Profit.

Én kiteszem, te megnézed. Ma is írtam valamit. Profit.

--
trey @ gépház

A vége jó. :)

nekem is ez villant át az agyamon, hogy mi értelme? Aztán eszembe jutott, hogy az, hogy egy pengével nekiesik egy zsír úűj iphone-nak, az garantált nézőmágnes. Valahol magyar yuotuberek kapcsán olvastam, hogy 1000 megtekintés/ 1USD alapon kapják a pénzt, USA-ban többet (cikk. Ha így nézem, a csávó jár 1.2M megtekintésnél, egy kb. ezresért vette az iphone, mondjuk elköltött 100-200-at a "kínzóeszközökre" (tegyük fel, hogy abból is vett újat). Így már most legalább 2000 USD profitnál jár. Ügyes. :)

szerintem ezeknek a "jajnem értem hogy miért karcolják össze az új iphonet" kommenteknek kevesebb értelme van, vagy inkább nincs is, mint annak a videónak amit nem értetek...

Szerintem még az is lehet, hogy az Apple küldi neki tesztelésre, vagy kedvezményesen veheti tőlük. Plusz nem teljesen barmolja szét (csak külső elemeket kell rajta cserélni), meg lehet javíttatni, így nem csak profitja lesz neki, hanem egy tartalék telefonja is, amin a szoftvert meg minden mást is tesztelhet.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

én mondjuk megnyugodtam, hogy az üveg hátlap ellenére legalább annyira ellenálló mint a 6s/7. :)

Én is végignéztem és annyi lejött belőle, hogy ez elég jól össz lett rakva.

--
trey @ gépház

így a 4. generációra elvárható volt. :)

Már csak a szoftvert kell rendbetenni hozzá :)

--
robyboy

Kicsit sokba kerülne ám a hátlap csere. 399USD a hátlap + 99USD a szerelési díj. Beárazták rendesen.

Van ertelme, gyorsitott kopas teszt. A video egyik reszen mondja is, hogy a 6-os kemenyseg felett lehet siman a por a zsebedben. Vagyis amit a 6-os "csavarhuzoval" csinal, ugy fog osszekarcolodni a telefon a zsebedben is, csak nem 3 perc alatt, hanem beletelik majd fel evbe.

Hát akkor az én zsebem nagyon tiszta lehet, mert a telefonomnak fél év alatt bőven nem sikerült még csak hasonlót sem összeszednie a portól. :)

Akkor az már egy Techrax videó lenne :).