8 évnyi fejlesztés után megjelent az Elive 3.0 Stable

 ( trey | 2018. szeptember 10., hétfő - 12:04 )

Bejelentés itt, letölthető innen.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Oldalon lévő video alapján inkább tűnik compiz demónak mint forradalmi Linux disztrónak. Szóval azzal szerintem mellé lőtt.

pedig ő azt írja: "the result is simply amazing and the integration is gorgeous, it is not even possible to describe every inside feature and the new website only contains a small portion of its characteristics". úgyhogy biztos nagyon jó disztro, ha ő írja.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Hol van az az új videó?

Én mindig szerettem az Elive-ot, live-ként sokat használtam mert kellemes, de felrakva nem jött be. Ennyire mint ti azért nem írnám le, plusz tényleg vannak mástól eltérő, mondhatni forradalmi megoldásaik. Az mellékes, hogy a forradalom egy kis zárt dobozban zajlik.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@

Mennyire stabil? Mert ha jól látom ez egy 1 emberes projekt.


Normális HUP-ot használok!

Ezt a mostanit nem néztem még, de a live napokig ment. Felrakva néha problémázott, illetve kissé szétesett néhány csomag telepítése után. De ez évekkel ezelőtti tapasztalat.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@

Hogy csinálja valaki, hogy 8 évig tudja tartani a fókuszt egy projekten? Komolyan ha ezt demozná, akkor azzal többet tenne mint magával a disztróval.

Ez olyasmi, hogy elkezdesz valamit, mert az osszes cucc gagyi. Aztan abbahagyod egy-ket ev mulva, mert valaki csak megcsinalja, annyira *egyertelmu*...

Majd a hetedik ev vegen korbenezel es meg mindig sehol semmi. Igy atirod az evszamot a Readme.md-ben, es bejelented nagy csinadrattaval.

Csak egy annyira magatol ertetodo pelda: zoldutat tervezo app bankrablashoz. Barkinek jol johet (senkit se zarjunk ki az itt annyira nepszeru nemi identitastol, elmeallapottol vagy eletkortol fuggetlenul)
Nem nehez megirni, de meg nem talaltam egy igazan jot...
Meg varok 2 evet mielott atirnam a readmet...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ez a design már vagy 10 éve volt menő :D

Aki a designra megy, használjon Windowst vagy Mac-et. Elolvastad egyáltalán a honlapon az infókat róla? A hozzászólásod szerint nem. Nem azért így néz ki, hogy neked vagy nekem tetsszen, hanem azért, hogy régi gépeken is fusson! A fejlődő országokban régi vasakon is futhat amik pl. marmonkannába vannak építve vagy éppen műanyag hordóba vagy akármibe.
Ajánlom figyelmedbe

---
Amíg a test renyhe, az elme dolgozik...

Ha igazán régi gépekre akarta volna szánni, akkor nem lenne tele compiz effektekkel, amiknek még HW gyorsítás is kell, hanem egy egyszerű, pl. blackbox ablakozót használna.

De ha valami minimal UI lenne rajta, akkor még kevésbé lenne erőforrás igényes mint így és még modern kinézete is lenne.

Az előbb néztem Vboxban. Ki lehet választani a régi gépre való telepítést így nincs Compiz. Elég gyors 32 biten

---
Amíg a test renyhe, az elme dolgozik...

En tok orulnek, ha hakkeles nelkul elfutna valami minimal WM macOS-en.

Nagyon nem panaszkodom azert, de az latszik az Amethyst hasznalataval, hogy az Aqua-t nem tiling vm-ekre terveztek.

Leírást átfutva hiperszuper debian alapú optimalizált rendszer ami low end vason is elvan. Mit kell még tudni róla?
Érdemes lehet egy ősi netbookon (HDD, Atom N455 proci, 2G RAM) lecserélni egy mint 18 mate-t?
Amit most tud: médiacenter (zene/videó egy 720p TV-n + 2.1-es hangfalon), letöltő, backup többi gépről, illetve SSH-n keresztül scriptelést tanulgatok vele, meg unokaöcsémék szoktak rajta minecraftozni (15-20 FPS-el eldöcög mindenféle butított grafikás modokkal).

Szerintetek érdemes megbolygatni a békét vagy ami működik azt ne akarjuk megjavítani alapon inkább engedjem el? :)

Windows XP Media Center Edition kell arra a gépre, nem Linux-alapú bloatware.

XP-t? Támogatás nélkül netre kiengedve? Normálé? Amúgy XP alatt 720p videók esélytelenek, linux alatt minitube-al elviszi a 720p youtube-ot is, smplayerrel pedig a hálózaton lévő 720p x264-eket is.

XP alá lehet hekkelni valami coreAVC cuccot amivel ugyanezt tudja, viszont az fizetős de legalább az OS nem támogatott és a képminőség is butítva van. Ja és csak lokális fájlokkal működik, yt-al nem. Próbáltam SMplayer/smtube-ot is, de XP alatt nem támogatott már az SMtube (errort dob ha videót akarok nyitni vele), mint alatt pöccre megy.

Gyárilag XP-ről indultunk de már évekkel ezelőtt is sokkal sz.rabb volt a helyzet mint most, ezért van rajta a linux alapú bloatware.

Hagyd, teljesen fogalmatlan. Nem is latott meg mast, mint egy szaros winxp-t amire otthon recskazik. Es azt hiszi ez a szerelem. :D
Nem latott ez meg semmit az inofrmatikabol. Megjelent vagy ket eve es azota sem igyekszik, hogy legalabb utana olvasson mi is az a szamitogep, hogy mukodik egy operacios rendszer. A business oldalarol meg aztan tenyleg fogalma sincs. Olyan sotetseg van a fejeben, hogy ahhoz kepest egy fekete patkany szaros segge ejfelkor egy kut melyen vakitoan hofeher. :D

Akkor ő most vers vagy flashdesigner? Vagy egyik sem, csak hasonló széria? :D

Hagyd rá... Nem érdemes törődni vele. Gyári XP-t használ, minden frissítés kikapcsolva és arra veri magát, hogy az milyen gyors, meg ő milyen biztonságban van, mert még vírust sem kap, mert ő vigyáz arra, hogy mit csinál a neten...

Az ilyen embereket messzire el kell kerülni, főleg ha informatikában dolgoznak.

Értelmes hozzászólása nincs semmihez, csak fikázni tud minden Linux disztrót és fröcsög itt az XP-ről. Néhány blog bejegyzésében is csak röhögünk rajta, meg etetjük a trollt, hogy éhen ne haljon.

Holott az igazság meg pont az, hogy a magadfajta fősodratúak elvből utasítják el az XP-t és el se jutnak odáig, hogy összehasonlítsák a bloatware desktop Linux-okkal. Én legalább kipróbáltam a Linux-okat, amiket fikázok és jó okom van fikázni valamit, ami a működéséből is láthatóan szarabbul van megírva, mint egy XP.

Elhiheted, hogy én is kipróbáltam rengeted Linux disztribúciót, Windows-t, sőt még Unix-okat is.

Elhiheted, hogy ha akarom, akkor tudom fikázni én is az összeset, mert mindegyikben van valami olyan dolog ami személy szerint nekem nem tetszik.

Viszont abból amiket írsz sok minden nem jön le abból, hogy milyen disztribúciókat próbáltál, aminek köszönhetően temeted az egész Linux közösséget.

Hidd el, hogy az általad szeretett hardveren, ami XP idejében tényleg jónak számított, azon egy frissen megjelent operációs rendszer nem fog fényéveket verni sebességben. Már több helyen is lettek mondva olyan disztribúciók amik kifejezetten régi vasra van fejlesztve (AntiX,Puppy,VectorLinux,TinyCore), ezekkel kell próbálkozni és nem Ubuntu és társain, amik azt feltételezik, hogy az átlag felhasználó nem 20+ éves hardverrel próbálja használni őket, ezért megengedhetik maguknak, hogy kicsit terebélyesebb legyen a lábnyomuk (amik még így is kisebbek tudnak néha lenni, mint egy normálisan karbantartott Windows).

Igen, Linux disztribúciókban is van bloatware, de Windows-ban is. Olyan Linux-ot kell választani, ami neked szimpatikus, sőt akár magadnak kialakítani mindent. Nem vagy kötelező a valakik által elfogadott sémákat követni, hogy mi hogy néz ki és milyen programok vannak benne. Nem tetszik a DE, lecseréled. Nem tetszik az egyik program, lecseréled. Minimális GUI-t akarsz, ott az i3. Nem vagy kötelezve a Linux bloat irányba haladásra. Windows-on hol van ekkora szabadságod? Telepítesz más programot és nem használod a beépítettet? De attól még ott marad és csak foglalja a helyet, meg talán még erőforrásokat is a háttérben, mi a bloat ha nem ez?

Ha OOB megoldást akarsz akkor is ott vannak azon disztribúciók amik pöccintésre mennek, akár Live-ról, tehát telepíteni sem kell, de még itt sem vagy megkötve és azt módosítasz amit akarsz.

Én személy szerint inkább választom azt, hogy időt és energiát szánjak egy Linux/Unix rendszer személyre szabására, mint hogy a Windows által meghatározott úton legyek.

Az XP-re visszatérve: Mikor használtam, már akkor is hátrányban volt több funkciót tekintve, mint egy normális Linux disztribúció. Azóta az új Windows kiadások meg javítottak sok dolgot és rengeteg hasznos funkciót hoztak be, amiket ha akar az ember használ vagy sem. XP-nél is van sok funkció, amit szerintem nem használsz, mégis ott van. Miért van ott? Neked nem kell. Akkor az XP is bloat. Vagy a rendszer összes funkcióját kihasználod?

Egyszerűen csak belekényelmesedtél a gépedbe, amit cserélni és fejleszteni nem vagy hajlandó és leragadtál az XP és azelőtti időkbe, mert füled-farkad behúzva nem akarod elfogadni, hogy a világ igen is fejlődött és nem csak bloat irányba.

Idézet:
Hidd el, hogy az általad szeretett hardveren, ami XP idejében tényleg jónak számított, azon egy frissen megjelent operációs rendszer nem fog fényéveket verni sebességben.

Nem ez volt az elvárás. Hanem, hogy a legfrissebb Chrome ne zabálja meg 7 tabbal a 4 giga memóriát, vagy hogy a Qt5 alapú LXQt widgetjei (pl. jobbklikk -> properties) ne 3-4 másodperc alatt töltődjenek be, mikor Windows XP-n ez < 1 mp. Vagy ne 10-15 másodperc alatt induljon el a LibreOffice, mikor a Word 2003 elindul < 1 másodperc alatt. Aztán még lehetne sorolni a Total Commander vs Double Commander (vagy akár a Windows-os Double Commander és Linux-os Double Commander) közti 2-3x-os memóriafogyasztásbeli különbségeket. Vagy a nagyszerűen szétbaszott GTK3 File Chooser szaggatását és 2 másodpercig tartó villódzós, hányadék szar indulását [1], amivel továbbra sem akar mit kezdeni a szélsőségesen idealista fejlesztőgárda, pedig régóta jelezték nekik, több helyről is.

Idézet:
hogy az átlag felhasználó nem 20+ éves hardverrel próbálja használni őket

Én sem 20+ éves hardverrel próbáltam, csak 9+ évessel. Alapvetően az volt az elvárás, hogy egy szövegszerkesztő, ami szöveget szerkeszt, az úgy fusson, mint egy hozzá hasonló, vele gyakorlatilag fícsör paritásban lévő másik. Ezek az elvárásaim nem teljesültek. Méghozzá azért nem, mert a lusta Linux-alkalmazásfejlesztők i7-es 4-magosok előtt tespednek és eszük ágában sincs optimális kódot írni, mert az ő gépükön a bloat is gyors.

Idézet:
Viszont abból amiket írsz sok minden nem jön le abból, hogy milyen disztribúciókat próbáltál, aminek köszönhetően temeted az egész Linux közösséget.

Arch Linux, Debian (Jessie, Stretch), Devuan (1.0.0), Ubloatuntu (Precise, Xenial, Yakkety), Linux Mint LMDE 2, CentOS 6 és 7, FreeBSD 11, Puppy Linux, Tiny Core Linux, PIXEL. Ezeket próbáltam a Turion 64-es laptopomon az elmúlt 2 évben, ami az itthoni fő gépem és XP-t használok rajta. Mind leszerepelt teljesítményben és használhatóságban az XP előtt. A CentOS 6 az egyetlen, ami valamivel gyorsabb és ott nincs csiligány GTK3 és bloated Qt5 sem. Talán a kellően régi csomagoknak köszönhetően lett ez a tapasztalatom. Apropó, nem kell az egész Linux közösséget ismerjem, hogy a fősodratú disztribúciók teljesítményét megsejtsem. Ahol van GTK3 és Qt5, ott van bloat. Ez mindenhol előjött eddig.

Idézet:
Windows-on hol van ekkora szabadságod? Telepítesz más programot és nem használod a beépítettet? De attól még ott marad és csak foglalja a helyet, meg talán még erőforrásokat is a háttérben, mi a bloat ha nem ez?

Egy felinstallált XP jóval kevesebb helyet foglal, mint egy ugyanolyan funkciókkal rendelkező, felinstallált desktop Linux. Egyébként meg nem fogom sajnálni azt a 100-200 megás szükségtelen dolgot az XP-ben, amit nem használok. Cserébe, vagyis emellett, gyorsabb, mint bármi. A külső appokat pedig igen, felrakom. Ebben nincs túl sok különbség. Elvégre Linux alatt a Linux csak maga a kernel. Minden mást fel kell rakni külön.

Idézet:
Én személy szerint inkább választom azt, hogy időt és energiát szánjak egy Linux/Unix rendszer személyre szabására, mint hogy a Windows által meghatározott úton legyek.

Én személy szerint inkább választom azt, hogy időt és energiát szánjak egy Windows XP rendszer személyre szabására, megfelelő alkalmazások beszerzésére, időnkénti újratelepítésére, mint hogy a Linux (csiligány GTK3, bloated Qt5, idealista systemd) által meghatározott úton legyek.

Idézet:
XP-nél is van sok funkció, amit szerintem nem használsz, mégis ott van. Miért van ott? Neked nem kell. Akkor az XP is bloat. Vagy a rendszer összes funkcióját kihasználod?

Nem, nem használom. Viszont, van egy lényeges különbség. Amíg a fősodratú, szélsőségesen idealista, fejlődésmániás, touchscreen- és animációbuzi "modern" desktop Linux alkalmazásfejlesztő azzal indokolja a felhasználói felület és úgy egyébként összességében az egész cucc lassúságát, hogy "ezt már lehet CSS-ben designolni", illetve "ezzel már lehet online kollaborálni" ígyhát "többet™ tud™, mint a régi és ezért lehet lassabb", addig a Windows XP-ben nem használt fícsörök szépen csendben pihennek anélkül, hogy bármi mást meglassítanának vagy akármennyi CPU-t vagy memóriát is szignifikánsan elpazarolnának, elvéve a többi értelmes alkalmazástól. Nekem ez egyelőre egy tökéletesen jó kompromisszum. A nem használt service-eket meg amúgy is letiltom és a Control Panel-ből szépen le is lehet szedni csomó Windows komponenst.

Idézet:
a világ igen is fejlődött és nem csak bloat irányba

Így van. Sokat fejlődött. Csak nem az, amit ma desktop Linux-nak hívunk. Mert az a bloat irányba ment.

A hozzászólásod röviden összefoglalva: A nevem pehsa. Nekem jobban bejött a Linux, mint a Windows XP.

És ez így rendben is van. Csak nekem ettől még nem fog bejönni. Mert az én nevem nem pehsa.

> A külső appokat pedig igen, felrakom. Ebben nincs túl sok különbség. Elvégre Linux alatt a Linux csak maga a kernel. Minden mást fel kell rakni külön.

Ezt gondold végig még egyszer, mert tudnod kéne, hogy nem így van, ahogy írod - ha tényleg feltettél már néhány Linux disztribúciót. Egyébként a PIXEL pont nem az, hanem csak egy asztali környezet.

Igen, az okosok szerint a Linux csak maga a kernel, de egy Linux disztribúció már egy kész operációs rendszer, ami legtöbbször mindent tartalmaz egy egyszerű telepítési folyamat végén, ami egy átlagos felhasználónak szükséges. Minden egyéb külső alkalmazás telepítése nélkül tudsz vele böngészni a neten, tudsz zenét hallgatni, filmet nézni, CD-t, DVD-t írni, továbbá a szokásos irodai feladatokat elvégzésére is alkalmas. Egy XP alapállapotban még egy koszos pdf-et sem tud megnyitni...

Hol van egy XP-ben csomagkezelés, függőségek kezelése? Mire képes az a néhány alkalmazás, amit tartalmaz? Hol vannak a driverek? Ne vicceljünk már...

Ha tényleg gyenge gépre kell valamilyen Linux, akkor van még néhány lehetőség:
- Antix
- MX Linux
- MiniNo (Alguadaira, Artabros)
- SliTaz

Ha tényleg villámgyors cuccra van szükséged, akkor ott a KolibriOS és a MenuetOS :)

Valamikor nagyon régen volt a kezemben egy QNX, egyetlen floppy elég volt hozzá, és kaptál egy működő oprendszert grafikus felülettel :)
http://toastytech.com/guis/qnxdemo.html
https://www.youtube.com/watch?v=K_VlI6IBEJ0
(Igazából két floppy volt, az egyik modemmel tudott kimenni a nagyvilágba, a másik meg hálókártyával.)

Idézet:
Egy XP alapállapotban még egy koszos pdf-et sem tud megnyitni...

De messze hatékonyabb, gyorsabb, kevesebb CPU-t és memóriát zabáló, de mégis teljes funkcionalitású PDF olvasók érhetők el rá, mint Linux-ra, ahol csak részleges funkcionalitású bloatware-ek vannak (xpdf-fel ne gyere, mert az is részleges funkcionalitású, cserébe még kezelhetetlen is).

Idézet:
Hol van egy XP-ben csomagkezelés, függőségek kezelése?

Nincs benne és nem is kell. Amire szükségem van, azt felrakom. Ez lehet, hogy egyeseknek kényelmetlenséget okoz. Nekem nem. Számomra az XP értékét a rá elérhető, bele jól integrálódó alkalmazások adják. No meg az Office 2003.

Idézet:
Ha tényleg gyenge gépre kell valamilyen Linux, akkor van még néhány lehetőség:
- Antix
- MX Linux
- MiniNo (Alguadaira, Artabros)
- SliTaz

- Bloatware.
- Bloatware.
- Bloatware.
- Bloatware.

highbaser? :)

"Stop spamming social media with exaggerated posts and start writing code and talking with developers and designers (preferably in a respectful manner and not with lazy insults)."

Latom, mar a Redditen is huzod az ivet rendesen. Csak igy tovabb! :)

Idézet:
XP-t? Támogatás nélkül netre kiengedve? Normálé?

Igen, normálé. Sőt amellett, hogy normálé, nem nyalta be a Microsoft és a tech-lakájmédia FUD kampányát, hogy mindenki cserélje le az oprendszerét frissebbre, a hozzánemértők a hardver kidobásával és az újrafeltalált kerék megvásárlásával. Én már lassan 5 éve elvagyok támogatás nélkül XP-n és semmiféle biztonsági incidens (beleértve a szokásos "néztem pornót és bekaptam egy vírust" eseteket) nem fordult elő. Nem kell minden szart megnyitni és nem leszel bevírusozva. A frissítés idealizmusa sokkal veszélyesebb abból a szempontból, hogy megadja a biztonság illúzióját (hála szoftvermultiék IT-biztonságközpontú marketinghadjáratainak), de a saját hülyeséged, egységsugarú tapicskolásod, internetfogyasztó birkaként való viselkedésed és kényelmeskedésed ellen nem véd. Ezért leszel jobb eséllyel bevírusozva a frissített Windows-odon, mint én XP-n.

Idézet:
Amúgy XP alatt 720p videók esélytelenek, linux alatt minitube-al elviszi a 720p youtube-ot is

Fordítva akartad írni. Nekem XP-n simán mennek a 720p videók, vsync is van. Linux alatt vagy van vsync kompozitorral, és cserébe lassabb, vagy nincs vsync egyáltalán. Érdekes, mert Windows XP-n meg van oldva, hogy az Overlay Surface-en legyen vsync, a többi helyen meg úgyse fontos. CoreAVC se kell hozzá, elég a MPC-HC LAV-ja. Van olyan gyors és hatékony.

Idézet:
Ja és csak lokális fájlokkal működik, yt-al nem.

Nincs olyan rendszer, ahol böngészőből értelmesen működik a hardvergyorsítás YouTube-on és kevesebbet eszik összesen, mint XP-n egy natív videó lejátszása. Tehát, a legjobban talán a minitube-bal, illetve a YouTube videók letöltésével, majd azok natív lejátszóban való lejátszásával járnál.

Egyezzünk ki annyiba hogy nem értünk egyet, illetve az én tapasztalataim mások mint a tieid.

Alapból XP-ből indultam el és azért cseréltem le mert nem fedte az igényeimet, alkalmatlan volt arra amire használni szerettem volna. Ha alkalmas lett volna nem cserélem le... Jelenleg jól működik, up-to-date OS-el, a kérdésem az volt eredetileg hogy ha van tapasztalat a topikban emlegetett disztróval kapcsolatban akkor érdemes-e arra váltani.

És szerintem itt fejezzük be a dolgot, menjél szépen és legyél boldog attól hogy milyen fasza kis oprendszered van és hagyd békén a magunk fajta tudatlan tulkokat akik nem értenek az ilyesmihez.

Thx.

Rendben.

Alpine-ről hallottál már? szerintem érdemes volna vetned rá egy pillantást...


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Igen. Bloatware.

Attól, hogy lecsupaszítasz egy disztrót, nem lesznek sem gyorsabbak, sem jobbak az eleve szarul-húgyul implementált, csiligány, végletekig erőforráspazarló GUI libraryk (GTK3, Qt5), amikre egyébként minden valamirevaló GUI alkalmazás épül.

elivecd.org írta:
Benchmarks, optimizations, strong tests, compilation flags, strips, delicate decisions and a madness for perfectionism. Without planned obsolescence never slows down over time. Made to work fast in old computers, results blazing fast in newer ones.

Na, ez lesz a következő, amit unalmas pillanataim egyikében kipróbálok. Tekintettel arra, hogy desktop Linuxra a valamirevaló szoftverek mind bloatware-ek, elég nehéz dolga lehetett a készítőknek lassú gépekre optimalizálni, hacsak nem azt a 8 évet a csomagok egyenkénti kioptimalizálásával töltötték. A GTK3-gyanús screenshozok és a csiligány, bloated, reszponzivitás- és animációbuzi honlap miatt igencsak rossz előérzetem van.

Az hogy teljesen fogalmatlan hulyegyerek vagy nem nagyon ment fel az alol, hogy olvasni sem tudsz. De meg az alol sem hogy az akarat sincs meg benned, hogy utananezz dolgoknak. A vegen meg leomlana a hagymazas elkepzeleseidre epitett kartyavarad. :D

akkor egy par segitseg kiscsiko: enlightebnment 17, EFL, embedded, openmoko, galaxy gear watch, etc.
Vagy varj, megse olvass utana a dolgoknak, hatha nem lesz kin rohogni. Te szanalom gyermeke te.

Pont azért fogom kipróbálni, hogy legyen róla fogalmam. A fogalmat én gyakorlatból szeretem megismerni, főleg egy ilyen világban, ahol túl sok a marketing bullshit az írásos anyagokban.

Az Enlightenment is egy bloat az XP-hez képest, de 4 éve próbáltam utoljára. Azóta, lehet, hogy kioptimalizálták.

Az, hogy mit írnak róla fősodratúék, nem érdekel. Ha az én gépemen gyorsabban hasít, mint az XP (ami nem igaz a fősodratúék által ajánlgatott Arch/Ubuntu Linux-okra, sem a Saxus Mérnök Úr által istenített Windows 8-ra és 10-re), akkor az én igényeimnek megfelelően is gyors. Amennyiben ez nem igaz rá, akkor megy a levesbe a többi bloatware közé. Még akkor is, ha ez neked nem tetszik.

Kedves Télapó, szeretnék kérni hájasblézernek agyat, meg egy új szinonímaszótárat. Persze lehet, hogy ha adsz neki agyat, vagy növeszt magának..ja várj azt nem fog tudni, akkor nem is kell a szinonímaszótár. :D
De ha mást nem is, akkor kérlek engedd meg, hogy kiengedjék a ketrecéből. :D

hagyd szegényt, nem tud újat tanulni, nem fér több a memóriába 32 biten ;)

Ide a rozsdás bökőt, hogy sebességre ezt is kenterbe veri az XP.

:D Nekem még új vagy.

Akkor már ketten vagyunk :D mindenesetre érdemes (lehet) rákeresni a hozzászólásaira. (sörözésnél témaindítónak simán befér):DD

--
Debian GNU/Linux

Néha nem tudom eldönteni, hogy ennyire kifinomult humorérzéked van, vagy szimplán csak trollkodsz.

Csak trollkodik, ha igazán menő akarna lenni akkor Windows2000-el menőzne. Ahhoz képes az XP bloat. :)
Amúgy meg éljen a BeOS, de nem a Haiku féle átirat, hanem az eredeti, az mindent tudott, csak épp program nem volt rá. Így viszont még nehezebb megfertőzni, mint az XP-t :D

A jó trollkodáshoz elengedhetetlen egy minimális intelligencia. De nála még a minimum sincs meg. Lehet az is fel van írva az XP-ben egy sticky note-ra, hogy "kilégzés-belégzés-kilégzés-belégzés". :D
Kezdek arra gyanakodni, hogy nem is valós személy, hanem egy itteni kevésbbé ügyes kezű fejlesztő gyatrán implementált algoritmusa. :D
De egy AI is több értelmet szokott mutatni, mint ő. Szóval ezt is elvetném.

Mindenki magából indul ki, fősodratúkám. Egyelőre a te hozzászólásaid merülnek ki random beszólogatásban. Mert többet természetesen nem tudsz felmutatni, hiszen ahhoz kevés vagy, mint pilótakekszben a katapult.

Ebben a topikban 4 hozzászólásod volt eddig. Mind a 4 az én becsmérlésemben (fogalmatlan, unintelligens, hülyegyerek stb.) merült ki. [1] [2] [3] [4]

Ezek után még neked van pofád értelemről, intelligenciáról beszélni. Én leírom az érveim és levezetem a gondolatmenetem. Te csak IQ=80 paraszt módjára beszólogatsz. Mást nem tudsz. Na, erre tényleg bőven elég egy alpha verziós AI.

Amiket te érvelnek gondolsz azok fing a szélben. Bűzlik és hamar eltűnik.

:)

Te egyszerűen fogalmatlan vagy és kész. Fogadd el, hajolj meg a tények előtt, amiket a hozzászólásaiddal folyton alátámasztasz.

Na számolni aztán azt tudsz. Csillagos ötös. Megdicserlek!!! :)

\o/