Firefox 62

 ( trey | 2018. szeptember 6., csütörtök - 10:25 )

A Mozilla bejelentette, hogy elérhető népszerű webböngészője legfrissebb verziója. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

>Removed the description field for bookmarks. Users who have stored descriptions using the field may wish to export these descriptions as html or json files, as they will be removed in a future release.

Lol, ez vajon kinek és miért fájhatott annyira, hogy ezért képesek a felhasználók (valszeg szűk, de akkor is) körét megszopatni, potenciális bugokat okozni a rendszerben, ökoszisztémában (pölö bookmark kezelő pluginek)? :D

Ez is csak Chrome majmolás, mint oly sok "fejlesztés" a Mozillánál az utóbbi időkben.

Lásd: https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1402890. Itt azt írják hogy ez egy automatikusan töltött mező volt, amelyet ugyan a felhasználók szerkeszthettek, de ezt kevesen tették. Ráadásul keresni sem lehetett rá, többnyire csak szemét volt az adatbázisban, ami lassulást okozott sok könyvjelző esetén.

hat akkor kereshetove kellett volna tenni, es alapbol uresen hagyni...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A leírás talán nem fog hiányozni senkine, de a kulcsszó az jó dolog, s egy könyvjelző felvételekor inkább azt raknám ki szerkeszthetővé, rögtön beírhatóvá, mint a cimkéket vagy leírást. Amúgy a mai ESR frissítés (60.x) miatt ráncigálhattam vissza mindent. Biztos rosszul teszem, de én meg szeretnék ragani az 52.8.0-ás vonalnál!

én is ellenálltam sokáig és maradtam az 56-osnál. De egyre több addon szaródott el. Meg tv nézéshez is kell az új quantum.
Ez van, ma meg már hozzá is szoktam ehhez az új szarhoz.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Én nem adom fel. Fejlesztéshez még mindig kézhezállóbb a régi.
Csinálni fogok két profilt, s így két verzió lesz a gépen egyszerre. A régit nem engedem frissíteni, jól bele ragasztom a rendszerbe! :) Mellette lesz egy vadi új, de ESR.

Cím (name) mezőbe továbbra is be lehet írni a kereséshez való kulcsszavakat, nem?


Normális HUP-ot használok!

A névbe azt írsz be amit akarsz, a címkék pedig továbbra is ott vannak.

Elég jól sikerült gentoo linuxon legalábbis...

kép

Kösz, ez valóban működik is.

Végre működik a mozilla által kiadott csoportházirendből beállított alapértelmezett kezdőlap :)
Eddig azt használta, amit az IE/Edge-ből importált.