Autonóm módon zeneszerzésre képes szuperszámítógép

 ( eCaffee | 2018. július 7., szombat - 6:23 )

Mindig is irigykedve olvastam az autonóm módon zeneszerzésre képes szuperszámítógép-projektekről. Európában kettőről tudok mindössze, ezek az IAMUS és a MELOMICS, Spanyolországban, a Malagai Egyetemen üzemelnek. Hosszas töprengés után arra a döntésre jutottam, hogy kalandra fel, megépítem a harmadikat, itt, Európa keleti felén, teljesen hobby-projektként. Persze, ehhez nem jár uniós támogatás, a saját költségvetésemből pedig nem lesz benne sem 352 CPU, sem pedig terabájtnyi RAM, de ígérem, a lehetőségeimhez mérten - főleg szoftver oldalról - a gép állni fogja a versenyt!

A tervezett kezdeti specifikáció: 7 node, 7 CPU, néhány giga RAM, és egy rakás hangkártya meg DSP... még GUS Classic is lesz benne, és olyan, ritka SB16, ami fizikai szimulációs szintézisre képes chipet tartalmaz.

A szoftver: Linux (Little Susie feat. KDE3, 3.3-as kernelen, egy rakás OpenSuse, Debian, és Scientific Linux frissítéssel), egy csomó autonóm zenegenerátor program, virtuális hangszerek, effektek, és egy köteg saját ötlet, programocska és script, ami az egészet életre kelti.

Jelenleg két doboz már működőképes a helyszínre talicskázott jelentős hardver-kupacból (a projektnek Kemence községben a Granada Kávézó aprócska szalonja biztosít állandó helyet, itt a gép bárki által megtekinthető, és a tervek szerint a későbbiekben bizonyos fokú interakcióba is lehet majd lépni vele), és teszt-üzemben már öt napja szolgáltatja reggeltől-estig a háttérzenét valós körülmények között, eddig 18-féle zenei stílusban (természetesen, ez is bővülni fog). Az építgetés kalandjairól megpróbálok majd rendszeresen blogot vezetni, beszámolni.

A gép eddigi munkásságából két synthwave-szerű számot feltöltöttem ízelítőként: 1 | 2

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ó, ez nagyon érdekes! Képet, ha kész lesz!

--
trey @ gépház

Lőttem képet az épülő masináról! (kevés a fény, de legalább jótékonyan takarja a félkész állapotot)

https://drive.google.com/open?id=1opu7Yef28r0iKPGDp5X_LkT1wPnhuGmz
https://drive.google.com/open?id=11YcK62QFFf9WMme2Hx39C4NY9Xwd8pdI

-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Mindig elcsodálkozom azon, hogy egyesek úgy gondolják, hogy mások biztosan rendelkeznek google (vagy facebook) accounttal.

Facebook-om sosem volt, a képeket a kisebbik lányom töltötte fel a Google Drive tárhelyére, nyilvános megosztásként, szóval nem kell a megtekintéshez semmilyen account, csak böngésző. (ha időm lesz, majd csinálok egy saját weblapot is a gépnek...)
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Mindig elcsodálkozom azon, hogy egyesek a linkre való kattintás nélkül már beszólnak. (Kipróbáltam incognito ablakban, megnyílt gond nélkül.)

+1

egyes

Ez már a Google-fóbia kóros esete :-)


Normális HUP-ot használok!

Mindig csodálkozom, hogy egyesek úgy gondolják, hogy körülöttük forog a világ.

Ez a két szám nem rosszabb, mint a mai zenék általam hallott jelentős része. Nyilván érdekes lenne a több 17 stílusból is hallani valamit.

Amúgy hogy oldod meg az artis jussát?

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

„Amúgy hogy oldod meg az artis jussát?”

Szerintem az egyszerű. A kávézóban van zeneszolgáltatás, tehát a kávézó fizet az Artisjusnak. Mint egy másik topikban írtam, ha akarod, ha nem, megvédik az szerző érdekeit. Még akkor is, ha nem ismerik a szerzőt.

Az érdekesebb kérdés az, hogy kinek jár a jogdíj a zeneszámok után? A számítógép készítőjének? A számítógépnek? Hint: https://twitter.com/CICSaudi/status/923212096552218624/photo/1. Ha állampolgárságot kaphat, akkor szerzői jogdíjat is. :-)

Több kérdésre válaszolva:

-a többi zenei stílusból is lesz felvétel (valószínűleg a HUP blogra viszem a további infókat, mert ez hosszú építgetés lesz)

-szerzői jog: beszéltem az SZTNH egyik jogi munkatársával, hazánkban szerző csak személy lehet, gép vagy robot semmiképpen...nem hivatalosan nagyon drukkol a projektnek, mert érdekesnek találta. Az ARTISJUS területileg illetékes munkatársával is egyeztettem, nagyon konstruktív a párbeszédünk, valószínűleg menni fog a dolog, csak körültekintően biztosítani kell, hogy a gépet ne is lehessen jogvédett tartalom lejátszására használni. A projekt idejére a kávézó teljesen megszünteti a jogdíjas tartalmak szolgáltatását, a háttérzenei feladatokat kizárólagosan a gép fogja ellátni, a látogatók részére ez egy érdekes emberkísérlet is lesz egyben...
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Drukkolok, hogy sikeres legyen a projekt. Viszont én mindenképpen írásban kérnék véleményt az Artisjustól. Nem azért, mert akivel beszéltél az esetleg félre akar vezetni, hanem azért, mert a főnökei gondolhatják másként is.

Köszönöm a drukkot! Az Artisjus képviselője személyesen fogja rövidesen megtekinteni a gépet, és mindketten bízunk abban, hogy meggyőzzük a főnökeit arról, hogy nem áll szándékomban szerzői jogokat sérteni, a gép üzemeltetése során maximálisan tiszteletben fogjuk tartani a törvényt. Az én véleményem egyébként az, hogy Artisjusra szükség van. Az érték, az igazi, ihletett szerzők jogainak védelme vitán felüli kell hogy legyen, de nagyon ideje volna külön jogi kategóriát alkotni a zenei iparművészet, a zenei műanyag tömegcikk, vagy az alkalmazott zene és zaj számára. Erről a blogon szeretnék majd a napokban bővebben is írni.
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

nem ugy volt hogyha en felveszem a _sajat_ zeneszamomat, es azt jatsza le a hely mint zene akkor is ugyanugy kell fizetni artisjus-nak?

vagy ez csak termeszetes szemelyekre vonatkozik, es mivel itt a gep a szerzo es eloado is, ezert ra mar nem vonatkozik a ez a fajta jogvedes?

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Igen, a saját szerzemény után fizetni kellene. Itt a gép a szerző és az előadó, és a gép nem személy. A magyar jog által védett szerző(k) csak személy(ek) lehet(nek).
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Azért az Artistjews-képviselőkével vigyázzatok, az SF2 hangbankokba pl. beleköthet.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Vigyázunk, minden free, open, public domain, stb., vagy gép által generált lesz. Egyébként, ez is megérne egy misét: ha én veszek vagy kapok egy hangszert, a szerzeményeim után nem jár semmi a hangszer készítőjének, furcsa is lenne. Pl. van egy szintetizátorom, felveszek vele egy saját számot, akkor a szinti gyártója és a benne lévő gyári hangszínek készítője nem állhat sorba pénzért. Ha az SF2 problémás lesz jogilag, akkor építek, vagy veszek egy rack szintit a gépbe helyette. Slussz.
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

szerzői jog érdekes. hogyan biztosítod, hogy a géped ne találja ki, komponálja magától mondjuk a smoke on the watert? mert ha megteszi és lejátssza, akkor szerzői jogot sért, vagy a lejátszásánál jogdíjat kell fizetni az eredeti szerzőnek. de mivel igazából a gép is szerezte önállóan, így inkább talán plágium.

amúgy tetszik az ötlet, hajrá!


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Vajon a robotnőknek több joguk van a szaúdiaknál mint az emberi nőknek?


Normális HUP-ot használok!

Do Androids Dream of Electric Sheep?

És mikor esik ki belőle Mozart, Vivaldi vagy Ray Charles?

Amikor egy csimpánz véletlen legépel egy Shakespeare szonnettet.

határeset. a csimpánz véletlenszerűen csapkod billentyűket, ebben azért van valamilyen algoritmus, ami alapján összerakja a zenét.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

ezt a teoriat a facebook letezese ota cafoltnak tekinthetjuk, nem?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mert van bennünk egyfajta vonzódás a széphez, azért kérdeztem. Ha már zenei szoftver, akkor biztosan nem csak random hangok egymásutánja, ezért nem értem a csimpánzos hasonlatot.

Persze, ahogy érezhető a zenéken, ez egyfajta zenei ízlés és hagyomány algoritmizált változata, ami miatt túl sok eredetiséget nem igazán érdemes várni.

Nem lesz belőle sztár. Valószínűleg...
Alkalmazott zenei célokra készül, elsősorban.
(komolyabb célt nem tudok megvalósíthatóan kitűzni, szerintem egyelőre nem is lehet...idővel persze többé válhat a dolog)
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

"idővel persze többé válhat a dolog"

majd lesz a gépeknek is x faktor... a válogatás alatti részt már most is tudják.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Ez így rendben is van, csak a zeneszerzés nekem ehhez kicsit fellengzősnek hangzik. Ebben a kategóriában a humán játékosok is inkább "mixelik" a zenéket. :)

Amit a másik szálon írtál a minőségről, az nagyon tetszett, de ott nem értették miről beszélsz.

Némi disszonancia van mind2ben, de emészthetők.
Kérdés, hogy összességében mennyi humán munka van ezekben. Gondolom a címeket sem gép találta ki.

Részben a számok címét is szótáras véletlengenerátor hozza létre. (csak a "First try" saját keresztelés, egyrészt, mert első jobban sikerült kísérlet volt, másrészt a generátor borzasztó címet adott neki eredetileg...a "The affectionate woman" szám címét önállóan a gép adta)

A gép zenekarneve, a "Stony Creek Supercomputing Cluster" poénból keletkezett, a Stony Creek a település nevének eredetéből, jelentéséből fordult angolra, a Supercomputing Cluster pedig magyar humor, bár adja az ég, hogy évek alatt akkorára nőjön a gép...

A belefektetett humán munkáról és a gépi képességek érdekes aspektusairól blogolni fogok!
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Igaza van Zahy-nak. Sőt, hozott egy kis nosztalgiát abból az időszakból, amikor még MOD fájlokat hallgattunk. :-)

A lehetőség még a is adott. Mobilra is írtak számtalan lejátszót.
Xmp Mod Player
Amiga Mod Player
Video Player All Format


Normális HUP-ot használok!

Plusz ugye VLC is gond nélkül lejátsza a MOD-okat :)
--
openSUSE - KDE user

Mi köze az artisjusnak egy szoftverhez?


Normális HUP-ot használok!

Nem a szoftverhez van köze, hanem a szórakozóhely zeneszolgáltatásához. Győzd meg őket, hogy nem fogja magától kitalálni a legújabb slágert.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Egy pert azért megérne a dolog. Kezdetnek mehetne valami game nagy képernyőről, az a fajta ami alatt állandóan szól a zene.


Normális HUP-ot használok!

Mivel Magyarországon nincs precedensjog, így semmire sem mégy azzal, ha egy bíróság egy ilyen ügyben már döntött valahogy. Egy másik bíróságot ez semmire nem kötelez.

Ez csak reszben igaz. Magyarorszagon valoban nincs precedensjog - legalabbis az angolszasz ertelemben. Viszont az elso es masodfok figyelembe szokta venni a kuria iteleteit, az EU-s elozetes donteshozatali eljarasokat, meg egy par hasonlot. (plusz az elsofok a masodfoku iteleteket, vagy akar masik hasonlo elsofokuaket)
Szoval van egyfajta hierarchia, amitol nagyon komoly indoklassal lehet csak elterni, kulonben a kovetkezo fokon megvaltoztatjak, es ha ez rendszeres, az az adott biro szemelyes elomenetele szempontjabol elegge negativ tenyezo.

Ha egy ilyen eset eljutna a kuriaig, es ott kedvezo dontes szuletne, annak lenne hatasa a kesobbi iteletekre.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

”kulonben a kovetkezo fokon megvaltoztatjak, es ha ez rendszeres,”

Igen ez rendszeres. Legalábbis azokban az ügyekben, amik nagyobb sajtónyilvánosságot kapnak. A kiemelt ügyekben az a ritka, ha a másodfok ítélete nem tér el jelentősen az elsőfokon hozott ítélettől.

A Kúria jogegységi határozata (tehát nem az itéletei) kötelező a bíróságokra nézve. Ha az adott ügyben ilyen nincs, akkor úgy dönt a bíróság, ahogy azt törvényesnek gondolja.

A nagy sajtonyilvanossag mas eset.
A kuria jogegysegibe nem mentem bele ennyire, de igazad van.
Ettol fuggetlenul ha nem szamitananak a korabbi iteletek hasonlo ugyekben, akkor nem csatolnak be. De be szoktak.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ez teljes tévedés. Hivatalosan egy bírónak nem is lenne szabad sajtótermékeket olvasni az általa tárgyalt ügyekről.


Normális HUP-ot használok!

Még szerencse, hogy akkor legalább Index-et olvashat. Ott is szokták ekézni az aktuális politikai felhangú tárgyalásokat.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Hogy mit szabad olvasni a bírónak, és mit nem (Magyarországon), azt nem tudom. Amerikai filmekben van ilyen, de az a magyar törvények szempontjából nem mérvadó.

Viszont részletesen kifejthetnéd, hogy a bíró olvasási szokásai milyen módon befolyásolják az ügy sajtónyilvánosságának mértékét.

Működéséről konyhanyelvtől induló bemutatót irhatnál, érdekelne.

Ahogy errefelé mondani szokás: subs!

Minden további információ érdekel!

---
Science for fun...

Lesz információ, lesz leírás, ahogy a szabadidőm engedi, szépen lassan mindent dokumentálni fogok.
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

+1

GUS Classic is lesz benne, és olyan, ritka SB16, ami fizikai szimulációs szintézisre képes chipet tartalmaz.

AWE32? Nekem is van még egy valahol, 16MB EDO RAM társaságában.

AWE is van a tarsolyban! Ha neked is van, majd kezdj el te is építgetni! :)
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Lehetne egy live stream a youtube-on, es akkor egy picit be lehetne reklamozni, es mas kavezok is feliratkozhatnanak... :)

Meg anyagi potencial is van benne. imho.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Egyelőre nem szeretnék ennyire elszaladni a dolgokkal. Lehet, hogy mindörökre megmarad hobby-projektnek. Ha annyira jól sikerülne, lesz youtube csati vagy live stream, és persze lehet belőle akár termék is a távolabbi jövőben. Most a még hiányzó hardver összeszedésén és a szerelésen dolgozom, közben reszelem a programokat is. Teljesen más megközelítésre törekszem, mint a korábbi zeneíró gépek építői, ezt is részletesen ki fogom blogolni, érdekes tézisek lesznek benne.
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Lassan eIbiza nő ki itt.

Smooth Jazz lesz?

Egyébként nem értem, hogy itt miért nem az ember a zeneszerző. Egy gépzongorához képest annyi a különbség, hogy a henger másképp készül.

> Sol omnibus lucet.

Igen, tervben van smooth jazz is! :) (meg minden egyéb jazz irányzat, meg flamenco, és NatGeo természetfilm-szerű háttérzene is)

"Enya-emulátor" (kelta népzene feldolgozó-hangszerelő) például már most is van, gyerekcipőben jár még, de már hallgatható.
Beköltözöm a HUP blogomra, és szépen leírom ezeket is.
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Nekem lenne ötletem, hogy hogyan lehetne fúga-szerű zenét csiholni úgy, hogy valamilyen, a természetben lejátszódó sokparaméteres folyamat adja a vezérlést.

> Sol omnibus lucet.

Szívesen rendelkezésre bocsátom a gépemet, írd meg, kísérletezz. Meg tudom oldani, hogy leválasztom a kijátszó node-ot a háttérzenéhez, az összes többi cuccot közben használhatod fejhallgatóval, külön monitoron a fúga-program írásához, teszteléséhez. (távoli elérést még nem tudok biztosítani, talán majd egyszer az is lesz)
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Köszi, végiggondolom.

> Sol omnibus lucet.

Újabb hír a blogon, pont témába vág.
https://hup.hu/node/160057

-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

A zene komponálásához használt szoftverek, algoritmusok publikusak?

Igen, publikusak. Sokan vannak, listát fogok írni a blogra.
A saját cuccokat is nagyrészt közzé fogom tenni, amint elérik azt az állapotot, ahol már életképes inkubátor-szökevénynek számítanak majd. :)

UPDATE: A blogon már kint van az első rövid ismertető a szoftverről. (ígérem, szépen sorban nagyobb mélységben is kifejtem a dolgokat)

https://hup.hu/node/160023

-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Thx!

Zseniális, nagyon tetszik!

A Granada Kávézónak mi a címe?

Az alábbi konfig segítség lenne? Ha igen, szívesen kölcsön adom amíg szükséges:
DL160 G6 L5640 proc (+1 valahol), 24GB RAM, 2x1 TB HDD

Köszönöm!

A címet elküldöm privátban az érdeklődőknek, nem szeretnék nyílt reklámozás gyanújába keveredni. :)
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

sub

+1

+1

sub

sub

Sok sikert a projekthez, várjuk a beszámolókat. Gondolom a nagy CPU power ahhoz kell, hogy valós időben éjjel-nappal nyomassa a zenét. Már 5 éve is láttam olyan videókat YT-on, ahol ilyen ambient/electro zenéket kreáltattak sima asztali PC-vel, gondolom ott nem volt követelmény, hogy valós időben menjen non stop.

Egyébként a mai könnyűzenei scene-nek lassan égő lesz, hogy még egy gép is jobb zenét ír, mint ők.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Nem kell sok CPU...a több node itt inkább ahhoz kell, hogy igény esetén skálázható legyen, meg ahhoz, hogy rengeteg féle virtuális és fizikai eszköz vehessen részt a kísérletek megszólaltatásában.

Egyébként a mai könnyűzenei scene-nek lassan égő lesz, hogy még egy gép is jobb zenét ír, mint ők.

A kísérlet sok célja közül az egyik ennek bizonyítása. Ha ez a dolog jól sikerül és elszabadul, az rövid úton szét fogja válogatni az értékes igazit az értéktelen kamutól a jelenlegi zeneiparban. :) Erről is fogok írni a blogon, már vártam, hogy mikor veti fel valaki!

-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Grat, nem semmi

Helló, itt egy Zeneakadémiát végzett zeneszerző beszél. Gratulálok a projekthez! Egyszerre érdekes és érdektelen ez az ügy :) Ehhez mérten vagyok kíváncsi és nemkíváncsi a folytatásra. (sub)

Ez igazán király lett, és meg is lepődtem, hogy itt tart már a tudomány. Felveszem a listára a kávézót is, hogy egyszer benézünk.

Grat a projecthez!
Az biztos hogy a jövőben a zenék nagy részét számítógépek fogják komponálni teljes egészében. Elég megnézni az elmúlt pár évtizedben mennyi új lehetőségeket hozott. Persze ehhez is kell az ember, hiszen ő írja a programot és a meglévő zenei elemekből fog felépülni, amit szintén ember alkotott.
Jo-jo mindig lesznek olyankok akik azt mondják hogy bezzeg klasszikus zeneszerzők meg a jazz korszak meg a klasszikus rock stb stb. mindig is lesz kedvence mindenkinek, de a zene állandóan változik és ez a folyamat megállíthatlan. Főleg ha egy computer teszi ;)

Az elsőbe bele tudtam hallgatni, a másodikba már nem, mert nem volt elérhető. Számomra élvezetes zene volt, szeretem ezt a stílust.

A blogra tettem ki ismertetőket, van benne egy újabb zenei link is. (az első kettő is működik, átmeneti elmezavar lehetett csak a Google Drive-on)

https://hup.hu/node/160039

-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Nekem a topik címét olvasva az Elektrubadúr jutott az eszembe... :D:D:D
http://gatling.ikk.sztaki.hu/~kissg/arts/lem.html

Hát, ez kvantum-összefonódás...egy ideje tervezési fázisban van már a szuperszámítógép éneklő mechanizmusa, ami számos közös vonást mutat az Elektrubadúr első szösszeneteivel...A terv az, hogy tök természetes hatással, szép hangon, árnyaltan fog énekelni, a bemenet csak egy midi track (kotta) kell hogy legyen, alig fogyaszt majd CPU-t és RAM-ot, cserébe egy szinte mindenki által ismeretlen nyelven (első kísérletre pszeudo-minószi vagy pszeudo-mükénéi görög lesz belőle) fogja megszólaltatni az éneksávokat...de ez még csak pletyka, ezzel kapcsolatban kérdésekre még nem szeretnék és nem is nagyon tudok válaszolni.
Ha az ötlet kiállja a próbát, akkor lesz belőle cikk és demó.
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Új ismertető és egy újabb demó zene a blogon! :)

https://hup.hu/node/160039

-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Érdekes lenne emberi beszéddel trenírozni a rendszert különféle nyelveken, azt megnézni, hogy mit dob egy
"próbálj meg magyarul beszélni"-re.

> Sol omnibus lucet.

Gratula a projekthez, sok sikert hozzá és le a kalappal! Kitartást!

Nekem a példa zenék bejöttek, jöhet még! :)

Köszönöm!

Bőven lesz még példa zene, a gép eddig nagyjából 3-4000 saját zenét komponált, egy csomó hangszerelést és feldolgozást is készített klasszikusokból és népdalokból, szóval lesz hallgatható anyag, csak válogatnom és rögzítenem kell. (szabadidő kérdése)
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Nekem a példa zenék bejöttek, jöhet még! :)

Jön a zene! Feltettem vágatlanul 7 számot, ahogyan kiestek a gépből, van közte dallamosabb is, gyengébb is, ahogy jött.
Soundhelix-et treníroztam arra, hogy teljesen minimál rádiós house-szerű zenéket hozzon össze, szinte csak dob, basszus, padok, és némi dallam. A csavar az egészben, hogy egy ideje már megpróbáltam arra is programozni, hogy 3/4-es szekvenciákat generáljon és építgessen a 4/4-es ütemekre (a hiányzó részt általában a hangok kitartásával pótolja). Érdekes lett. (nagyon nincs kidolgozva, még csak próbálkozás)

Meghallgatható az alábbi linken:
https://drive.google.com/open?id=1hv7YsttcF-vjEmNE9PIgc7JU0hG9n5hN

-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Gratula, ezek jobbak mint sok mai ember által alkotott zenének nevezett valami :-)

Köszönöm!

Nemsokára jön az újabb blog bejegyzés, benne a kedvenc cuccom, a gép ötfokú zenére tervezett motorjának (pentaton engine) produktumaival, na ott jönnek majd az igazán érdekes demó zenék! :)
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"