Távoli géphasználat kutatás-fejlesztési célokra...folyamatban! (Autonóm módon zeneszerzésre képes szuperszámítógép)

 ( eCaffee | 2018. július 10., kedd - 21:01 )

Örömmel teszem közzé, hogy ez a kis projekt ma óriási ajándékot kapott. "asci" nicknevet viselő fórumtársunk ma délelőtt meglátogatta a tetthelyet, meghallgatta és megszemlélte az épülő gépezetet, és hozott magával egy HP ProLiant DL160 G6-ost, két Xeon L5630 procival, 24GB RAM-mal, és 2x1TB vinyóval, tartós használatra. Ezúton is köszönöm!

Az az ötletem született, hogy ezzel a bővítéssel már rövid időn belül lehetővé tudnám tenni, hogy egyeztetés alapján, hétköznap az éjszakai időszakban és vasárnaponként egész nap (zárvatartásunk alatt) a zenei szupergép távoli eléréssel zenei témájú kutatási-fejlesztési célokra legyen használható. (Biztosan lesznek olyan projektek, amiknek nem Tianhe-2 az igénye, és olyanok is, akik drága/erős/híres gépre nem tudnak bejutni...szóval, sokaknak jól jöhet.)

Amint csatasorba áll a DL160, elindul a fenti lehetőség tesztelése.
Türelmet kérek, dolgozom rajta.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Estere ne felejtsd majd el lekapcsolni a hangrendszert/erositot! Mar ha nem akarod, hogy a falu egesz este a Baszodjal meg KDNP!-t hallgassa. Vagy barmi hasonlot.

Egyebkent tetszetos kezdemenyezes. En is ajanlottam mar fel eroforrast regebben (egyik evfolyamtarsam irt valamit, ami sokaig futott, akkor beengedtem a gepemre, lefuttatta, es kitakaritott maga utan).

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Még az építés legelején történt egy olyan sztori, hogy a cgmusic programban a különböző kezdeti random seed értékek kézi megadása után a hangszórókból tipikus újvidéki lakodalmas rock kezdett szólni, de olyan szinten hajazott a néhai 3+2 zenekarra, hogy hirtelen azt sem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek... :)
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Szerintem streaminget kellene beüzemelni, hogy netrádión hallgathassuk a gépzenét ami a kávézóban amúgy is megy.

+1

Ez egy jó gondolat! (Lassan kezd túlnőni a dolog a rendelkezésre álló szabadidőmön, de ezt tényleg meg kellene csinálni...bakancslistára került!)
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

+1

+1
eCaffee:
A Zsuzsi projecteddel végül mi lett?
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Hosszú történet, nagyon kicsiben most is üzemel, frissítések vannak. (3.3-as kernel, java 8, openoffice 4, chromium 52, működő 32-bites (5.3.0.1 patchelt) skype alsa kimenettel, meg még sok minden...minden gépemen ez fut, gondozom, napi használatban van, atom gyors, elégedett vagyok vele...)

A kistérségi projektet, ami sok mindennel foglalkozott, és ezek között a Susie ugródeszkája, hátországa, bázisa is volt, elmeszelték.
A Novell és az OpenSuse szerintem nem igazán tudta, hogy mit kezdjen vele, mert ez kívülről jött, és egy "vissza a gyökerekhez" irányvonal volt, olyan régi vagány SuSE linuxos. Támogatták weblappal, tárhellyel, repóval, (még most is), de akkor még nem igazán értették ők sem, hogy miért mondom, hogy ebből egy ARM port elfutna telefonon, tableten, stb.
Az állami szféra egy részét (könyvtárak, teleházak, stb) intézményi szinten is érdekelte volna a Susie, de nem tudtak a megfelelő létszámú állandó, stabil fejlesztésre és terjesztésre anyagi kereteket teremteni (az egyik helyen azt mondták, ha ez egy évvel korábban jön, akkor...).
A PC-WORLD magazinban viszonylag sokáig szerepelt mellékletként, amíg a linuxos cikksorozataimat írtam.
Hazai Susie közösség jó ideig volt az OpenSuse magyar fórumán, ott gyakorlatilag mi csináltuk az életet.

Azóta divat lett szoftvereknek, disztribúcióknak, platform-verzióknak női nevet adni. :)

-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"