Kernel ASLR NetBSD/amd64-en

 ( trey | 2017. október 12., csütörtök - 14:38 )

Idézet:
Recently, I completed a Kernel ASLR implementation for NetBSD-amd64, making NetBSD the first BSD system to support such a feature. Simply said, KASLR is a feature that randomizes the location of the kernel in memory, making it harder to exploit several classes of vulnerabilities, both locally (privilege escalations) and remotely (remote code executions).

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Várjuk Hunger hozzászólását.

ez szar, a pax jobb, ezen felül ami ebben van, azt ők már évekkel korábban implementálták és ebben azt lopták el, persze silányabb minőségben. stimmel?


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

nice trolling 3/10

Jobban kellene követned a hupot és akkor tudhatnád, hogy a NetBSD-ben konkrétan azért van 10+ éve ASLR és PaX mmap/mprotect korlátozások, mert anno én beszéltem rá az egyik fejlesztőt (Elad Efrat), hogy implementálja...

tudtam, hogy a pax mindenhol ott van, akkor ez nagyjából fedi: "ezen felül ami ebben van, azt ők már évekkel korábban implementálták". egyébként valóban csak trollkodtam, nem követem ezt a témát, inkább csak az eddig látottak alapján egy jellemző hozzászólást írtam ide. ja, és most 12/10 van. ami persze trolling szintnek sem szar, mellesleg.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

>> valóban csak trollkodtam, nem követem ezt a témát

köszi a megerősítést

Nem értem ezeket a hozzászólásokat... Lehet Hungert b*sztatni, hogy a saját szemszögéből lát(tat)ja sokszor a dolgokat, és hogy kicsit túltolja a PaX témát (számomra speciel nem, szerintem van annyira fontos amit csinálnak, hogy ez beleférjen), de érdemes lenne a mérleg másik serpenyőjét is figyelni, és látni, hogy szakmailag otthon van, általában csak szekuriti témában kommentel és ezt is szakmai alapokon teszi (nem mindig, de semmiképp sem állítanám pellengérre). Nem ismerem, csak itt a fórumon látom, de számomra korrekt arc benyomását kelti. Hát ennyi :(

szerk.: hogy a témához is hozzászóljak, KASLR-t mindenhova :)