Bétába fordult a Firefox Quantum

Címkék

A Mozilla bejelentette, hogy bétába fordult a Firefox Quantum. A Firefox Quantum a Mozilla új engine-re épülő Firefox böngészője. Az ígéretek szerint sokkal gyorsabb az elődjénél. Ez azt jelenti, hogy sebességben párban van (néhol le is előzi) a Google Chrome-mal.

Video:

Hozzászólások

arch alatt érezhetően gyorsabb a chromiumnál

Szép vegyesfelvágott a programozását tekintve:
- C++
- rust
- javascript
- python - bár ez tesztelési kódokban

Van valami koncepció, mely része milyen programozási nyelven íródik, vagy ahogy sikerül?

Tök jó, meg nagyon szeretem a Firefox-ot, csak egyrészt pocsékul néz ki, másrészt 9-ből 8 add-on a gépemen nem megy vele és egyre van alternatíva. Pedig van néhány "nagy" is köztük.

Az megvan, hogy a videóban lényegében elismerik, hogy a jelenlegi stabil Firefox kb. fele olyan gyors, mint a Chrome? :-)

A videót megnézve megnyugodtam hogy nem kell még új gépet vennem. A mostani nyolc éves gépem is hozza ezt a weboldal megjelenítési sebességet... =-)

Vagyis nem "döglődik" a PC piac, hanem szimplán telítődött.
(Persze kinek mire kell a gép, ahhoz vesz vagy nem vesz...)

Jol ertem, hogy a halozat sebesseget teszteltek azzal, hogy milyen gyorsan toltodik be egy oldal??? Ennek mi ertelme?

Tessek elinditani a Google Maps-t, ki-be zoomolni (hogy letoltodjon a terkep), aztan mehet a panning.

Ubuntun az 55-os Firefox kb. 80% konstans CPU-t eszik panolas kozben, es ha abbahagyom, akkor neha beragad (vajon mit csinalhat a hatterben?). A mozgatas kisse darabos, bar van, hogy erore kap, es akkor szep folyamatos.

Ezzel szemben a Chrome <30% CPU-t eszik, es majdnem teljesen folyekony a mozgatas. Hat ez a szint. A kulonbseg latvanyos is, meg hallhato is (elindul a ventillator vagy sem).

Tudom, hogy nem fair, mert sajat alkalmazas, de ez van, a vilag nem fair, szorrika.

Ehhez hozzátenném még, hogy jó lenne ha Firefox nem sűrűn nyúlna a .mozilla mappában lévő fájlokhoz. Ha heavy I/O van (pl. btrfs transaction, pl. snapshot törlés után), akkor FF is beakad mert nem kap I/O szeletet. Nyamvadt 30 MB férjen már be a memóriába, vagy ne olyan sűrűn update-teljen, vagy írjanak olyan I/O queue-t aminél nem baj ha nem kap diszket.