Bétába fordult a Firefox Quantum

 ( trey | 2017. szeptember 27., szerda - 7:41 )

A Mozilla bejelentette, hogy bétába fordult a Firefox Quantum. A Firefox Quantum a Mozilla új engine-re épülő Firefox böngészője. Az ígéretek szerint sokkal gyorsabb az elődjénél. Ez azt jelenti, hogy sebességben párban van (néhol le is előzi) a Google Chrome-mal.

Video:

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Megjegyzem, hogy ez a post igy jelenik meg: https://screenshots.firefox.com/VJmg0rUkD3UVAdqq/hup.hu
Amugy tenyleg gyorsabb, viszont ez meg csak a kezdet es a quantum csak egy marketing nev, mivel a stylo (stilusert felelos rendszsr) kerult meg csak be. Szoval a webrenderer stb meg nem. Van innen meg hova.

Valószínűleg a reklámblokkolód tiltja a twitter szkriptjeit.

Nincs addon telepitve.

Ezen a twitteren is csodálkozom, mit keres ez a hupon?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"Amugy tenyleg gyorsabb"

Úgy nem kunszt, hogy az 50-es és a 55-ös verzió között kb. felére esett a sebessége. Az otthoni Q9400-as gépen szinte már használhatatlan a Firefox.

IMHO így jobb, ahogy nálad jelent meg. Amúgy is, mivel csak az oldal betöltése után kezdi ráhúzni a CSS-t a Twitter dobozaira, másodpercekig ugrál az egész, elég idegesítő pl. a főoldal megnyitásakor.

arch alatt érezhetően gyorsabb a chromiumnál

Szép vegyesfelvágott a programozását tekintve:
- C++
- rust
- javascript
- python - bár ez tesztelési kódokban

Van valami koncepció, mely része milyen programozási nyelven íródik, vagy ahogy sikerül?

Tök jó, meg nagyon szeretem a Firefox-ot, csak egyrészt pocsékul néz ki, másrészt 9-ből 8 add-on a gépemen nem megy vele és egyre van alternatíva. Pedig van néhány "nagy" is köztük.

Már a tree style tab is megy az új FF(57) alatt.

Az jó, mert a Side Tabs nagyon gáz volt.
Kipróbálom, köszi!

---
http://plazmauniverzum.hu <> A látható anyag 99.999%-a plazma <>

Az megvan, hogy a videóban lényegében elismerik, hogy a jelenlegi stabil Firefox kb. fele olyan gyors, mint a Chrome? :-)

Láttad a videót? Az megvan, hogy a Google saját oldalait kivéve szinte mindent a Firefox tölt be gyorsabban? Ráadásul nem csak ebben a tesztben, hanem az összesben, amit ezidáig lefuttattak (keress rá YouTube-on vagy bárhol).

De csinálhatsz saját mérést is :)

A videót megnézve megnyugodtam hogy nem kell még új gépet vennem. A mostani nyolc éves gépem is hozza ezt a weboldal megjelenítési sebességet... =-)

Vagyis nem "döglődik" a PC piac, hanem szimplán telítődött.
(Persze kinek mire kell a gép, ahhoz vesz vagy nem vesz...)

sub

Jol ertem, hogy a halozat sebesseget teszteltek azzal, hogy milyen gyorsan toltodik be egy oldal??? Ennek mi ertelme?

Tessek elinditani a Google Maps-t, ki-be zoomolni (hogy letoltodjon a terkep), aztan mehet a panning.

Ubuntun az 55-os Firefox kb. 80% konstans CPU-t eszik panolas kozben, es ha abbahagyom, akkor neha beragad (vajon mit csinalhat a hatterben?). A mozgatas kisse darabos, bar van, hogy erore kap, es akkor szep folyamatos.

Ezzel szemben a Chrome <30% CPU-t eszik, es majdnem teljesen folyekony a mozgatas. Hat ez a szint. A kulonbseg latvanyos is, meg hallhato is (elindul a ventillator vagy sem).

Tudom, hogy nem fair, mert sajat alkalmazas, de ez van, a vilag nem fair, szorrika.

Ehhez hozzátenném még, hogy jó lenne ha Firefox nem sűrűn nyúlna a .mozilla mappában lévő fájlokhoz. Ha heavy I/O van (pl. btrfs transaction, pl. snapshot törlés után), akkor FF is beakad mert nem kap I/O szeletet. Nyamvadt 30 MB férjen már be a memóriába, vagy ne olyan sűrűn update-teljen, vagy írjanak olyan I/O queue-t aminél nem baj ha nem kap diszket.