A hét videója - OnePlus 5: Lake Blood

Kollégák szerint ez lett a hét videója... Tessék.

Hozzászólások

Az ilyen reklámoktól szelfiznek a 16 évesek a szikla szélén. Tiltani kéne.

> Sol omnibus lucet.

Azt tudom mondani, hogy az ilyenért nem kár. Akinek ennyi esze van...
Nincs ezzel baj, ez nem más, mint evolúció, természetes kiválasztódás XXI-dik századi módra. Volt az a srác, akit kimentettek a Balatonból, majd azt hiszem a mentőcsónakból visszaugrott, és megfulladt. Ezzel sincs baj, csak kár az elpocsékolt benzinért. Ugyanígy azt sem tudom sajnálni, aki kisétál a villamos elé telefonnyomkodás közben. De pont tegnap hallottam, hogy egy kínai nő meghalt, mert félrelépett és legurult a lépcsőn, mert annyira a telefonját nyomkodta.
--
"Sose a gép a hülye."

Jó eséllyel a gyerekednek _neked_ kell elmondani, hogy milyen veszélyeket rejt a világ. De, ha mindent meg is tettél, akkor is benne van valamiféle rizikó-faktor, melyet senki és semmi nem tud kiküszöbölni.
Sajnos mára ezek közé a kockázatok közé beférkőzött egy új; ez a mobil eszköz és láthatóan a kontraszelekció egyik eszközévé vált. "Az oroszlán elragadja gyanútlan áldozatát."
Bármennyire kegyetlenül hangzik is, ez van és erre a szülőknek kéne felhívnia a figyelmet - már amennyire foglalkozik vele és amennyire hallgatnak rá.

Neked kell, de nem tudsz mindenre felkeszulni. Es azt se higyjuk hogy ez ma van csak igy. A kislanyom ne jatsz a babaddal/ne olvasd a konyved/ne hallgasd a walkmanedet/ne smsezz/ne facebookozz az utcan mert elb@sz az auto mindig is ott volt. Amugy is csak azert kerdeztem, mert az "aki hulye haljon meg" hozzaallas szerintem nem fair. Mindenki volt mar hulye.

Részemről az "Aki hülye, haljon meg!" nem opció. De szó se róla, hogy extrém eseteknél, bizony eszembe jut. (És itt kevésbé a gyerekeknél, nekik ugye nincs vagy még kevés a veszélyérzetük.)

/Mindig is így volt és nagyon valószínű, hogy így is lesz, ahogy írod. Ebben teljesen egyetértünk és abban is, hogy nem te leszel szülőként a vétkes, ha a gyereked meghal egy hülye ötlettől vezérelten, figyelmetlenségtől és sorolhatnám.
Az más kérdés, hogy szülőként ezt feldolgozni sosem fogod tudni, kevés embernek adódik meg, hogy ezt ne rója fel magának./

Látszik nincs gyereked illetve nem voltál kamasz. Rengetegszer fullba nyomtuk a kretént sőt, hogy őszinte legyek mostanság is van rá példa pl montizásnál néhány kanyart őszintén nem tudom utólag visszagondolva, hogy vettem be. Az élet veszélyes üzem aki mindig vigyáz magára azzal sosem történik semmi. Azokból lesznek az unalmas arcok akiknek senki nem akar a haverja lenni a csajok meg nem akarnak velük dugni. Ők meg ezért halnak ki. Ez is természetes szelekció.

--
honlapom http://dyra.eu/

Te valami egészen másról beszélsz... Azért aközött, hogy elesel egy kanyarba, mert vagánykodni akartál a csajnak, és eltörik kezed-lábod, meg aközött hogy besétálsz a szakadékba, mert a facebook like-okat osztogatod annyira, hogy az orrod elé se nézel, van egy árnyalatnyi különbség.
--
"Sose a gép a hülye."

nincsen különbség, amikor az ember hülyeséget csinál akkor hülyeséget csinál. Ő sem lesétálni akart csak amennyire lehet a szélére állni vagy ha nyomogatta a telóját és azért nem látta a szakadékot az meg baleset ami figyelmetlenségből adódik az viszont nem hülyeség.

--
honlapom http://dyra.eu/

De ez az, hogy itt nem hülyeséget csinálsz, hanem egyszerűen figyelmetlen és/vagy felelőtlen vagy. Hasonlattal élve, nem az hogy nem vetted észre a bokorban rejtőző oroszlánt, hanem hogy úgy sétálsz a szavannán mindenfelé bambulva, hogy eszedbe sem jut, fel sem vetődik benned, hogy itt oroszlán lehet. Szerintem tök más.
https://hup.hu/cikkek/20170812/a_het_videoja_oneplus_5_lake_blood?comme…
--
"Sose a gép a hülye."

nem vagyok nyelvész de én azt gondolom, hogy a hülyeséget tevőlegesen csinálni kell persze ha valaki éppen buta és figyelmetlen azt is lehet hülyeségnek nevezni mert végül is az is egy cselekmény. De szerintem a hülyeség inkább az amikor pl a kocsival túlvállalod magad egy kanyarba mert azt hiszed beveszed, ha pedig lesétálsz a szikláról mert közben mobiloztál akkor a tevékenységed nem afelé irányult amibe amúgy beledöglöttél éppen ezért ezt már nem a hülyeség kategóriájába tenném. De amúgy nem értek hozzá csak okoskodok simán lehet, hogy igazad van.

--
honlapom http://dyra.eu/

Szerintem meg pont ezt próbálja kifigurázni :) Az a helyzet, hogy amíg a vezetéshez jogsi kell, gyereket meg bármelyik idióta vállalhat, addig a gyerekek sem lesznek jobbak... és amíg ezt nem kérheti senki számon a szülőn, hogy miért gyökér a gyereke, addig nem lesz jobb. That's life.

azért halnak meg mert fos lassú a OhnePluc 5 fókusza? ;)

No rainbow, no sugar

Fekete tükör :D

----
FreeBSD, Solaris, Debian, blackPanther

Végig azon paráztam, hogy nehogy elszakadjon a lánc.

Remek videó, csak kissé csúsztat, mert az 1+5 a legjobb olajfestményeket készíti, nem pedig fényképeket. :)

Betiltani, szörnyű, undorító... Mi? Nem látok semmi kártékony dolgot. Szerintem vicces reklám.

Az ötletgazdára kényszerzubbonyt adnék....

Még mindig hiányolom az érveket a topikból. Trey kirakta, az első hozzászólónak vagy tetszett vagy unatkozott, utána jött egy 'ezért tartunk itt' típusú sablonválasz, a többi meg a csordaszellem jegyében fikáz úgy hogy közben _egy érv sem_ hangzott el. Szóval valaki elmagyarázza?

Nos, miért izlik az egyik kaja, és miért utálod a másikat?
Nekem elsö látásra az volt az érzésem, hogy ez egy nagy faszság. Valami bazi nagy ötletnek szánták, de csak egy véres, vicces? horror-szerüség lett belöle. Nem hiszem, hogy feldarabolt emberekkel kellene eladni bármit is.

--
robyboy

Szerintem köztudott, hogy a humor az egyik olyan dolog, ami nehezen megy át különböző kultúrák között.

Egyszer két japán cserediáknak vicceket meséltünk. A legjobb magyar viccekre az arcuk se rándult, aztán a végén valaki mondott egy elképesztően gagyi faviccet. Azon egy percig annyira röhögtek, hogy nem bírtak megszólalni.

Mármost ha valaki egy olyan termékhez készít reklámot, ami az egész világon hozzáférhető, akkor valószínűleg célszerű valami "globálisabban vicces" dolgot választania, mert például a feldarabolás egyeseknek láthatólag nem jött át mint poén.

Szóval röviden: igen, valamennyire mindenképpen a készítők felelőssége.

---
Science for fun...

You found it offensive? I found it funny. That's why I'm happier than you.
-Ricky Gervais

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov