Hamarosan érkezik a Debian Stretch

Címkék

A kiadásért felelős csapat legújabb helyzetjelentése itt olvasható.

Készüljetek!

Hozzászólások

Ilyen komoly project miért még most is a Toy Story figurák neveit használja?

A Chicago és társai tök hivatalos kódnevek voltak.
A Windows 10 első release a Threshold 1 volt.
A Windows 10 November Update a Treshold 2 kódnéven volt ismert.
A Redstone kódnév, annak a releasenek a rendes neve Anniversary Update.
A Creators Update kódneve Redstone 2.
A Redstone 3 neve pedig még nem ismert.

A Debian szinte a legelejétől fogva az egyik meghatározó linux distro. Amíg a műszaki tartalma nem kezd _drasztikusan_ gyengülni, addig tüncibüncibarbibaba is lehet a kódneve, senkit nem fog érdemben zavarni. Ha meg igen, akkor hiába van neki enterspajz neve.

Ráadásul a debian pont keresztbe szarja, hogy tetszik-e az üzleti életnek, vagy használja-e. Talán az egyetlen olyan nagy opensource project, ami tök jól elvan a saját demokratikus vezetési struktúrájával. Az talán még érdekesebb, mint a műszaki tartalma.

Nem, nem igazán. (vagy ha az, akkor a hippi pozitív értelemmében). By and large műszaki szempontok mentén születnek a döntések, egy elég jól működő demokrstikus modellben, ami hagyja működni a kissebségeket (nen freelanceolni, hanem csinálni). Igen, a folyamat néha nehézkes, de az idő azt igazolja, hogy működik, is mint olyan, szerintem a világ egyik legnagyobb valóban működő demokratikus közössége.

Biztos vannak nálam jobb marketingesek.
Amikor olyan a világ, hogy pl a piros M&Ms-et azért vonták ki egy időre, mert egy másik piros ételfestékkel kapcsolatban tört ki botrány, nem az M&Ms-ben használttal kapcsolatban, akkor azért érdemes elgondolkodni a nevezéktanon is.
Tudom, a Debian nem egy hagyományos értelemben vett kereskedelmi termék, de azért a jó marketing neki sem ártana. Ebben azért egyetérthetnénk. (tudom, jó akárminek nem kell cégér, de manapság már ez sem igaz)

1) Amire reagáltál, hogy neked tetszik, az nettó hányás bullshit, nem jó nevezéktan :) A for EMEA region külön triggereli benne az "itt valami keverés van, óvatosan" életérzést.
2) A jó marketing biztos nem ártana, csak még mindig ott tartunk, hogy szerinted a debiannak feltett célja, hogy őt használja az "üzleti élet"? És azt viszont tessék észrevenni, hogy a rossz marketing (mint a fenti), azonnal azt eredményezné, hogy egy rakás debian contributor levonná a következtetést, hogy bazmeg, ebből valami enterprise izé lett, a) húzzunk innen gyorsan b) kezdjünk el hangosan anyázni miatta.

+1) továbbra is délibábot kergetsz. A debian egy jól ismert, bejáratott, respektált brand, amiről mindenki tudja, hogy micsoda, aki nem egy méretes szikla alól dolgozik az ITban, külön emiatt bekötött szemmel. Tudod mire lenne nekik szükségük: arra, hogy azt tudják kommunikálni pl, hogy amiért anno az ubuntu nagy szó lett, hogy kb default "just works", azt mára már a debian is tudja, meg hogy mennyi minden van gyak. kulcsrakész alapnak benne. Mondjuk egy project showcase, az segítene a terjedésében. Egy új név semmit nem segítene neki, kár bolygatni, főleg azért, hogy azt a kis színt lecseréld valami szürke enterspájz maszlagra.

Egy olyan szoftverterjesztésről beszélünk, aminek a neve két ember nevének romantikus összeolvasztásából (Deborah és Ian) jött létre. Ennek ellenére az ipar leszarja és elég nagy cégek használják, támogatják.

Az Android édességekről kapta a nevét.

Az Intel architektúrák, alaplapok folyókról, mesefiguráról, városokról, patakokról stb.

A Lamborghini autói - Murcielago stb. - bikákról.

A OS X helyekről, macskákról.

Szerintem ez a leszarás kategória. Láttad már a Linux kernel kódneveit? Ez lófasz azokhoz képest :)

--
trey @ gépház

"A Debian meg férfineveket,"

A Debian nem (kizárólag) férfineveket kap. A Toy Story játékainak neveit kapja. Köztük pl. Bo, Jessie stb. akik nőneműek. :)

"egy verziószámot könnyebb megjegyezni, meg visszakeresni, hogy mennyivel régebbi, mint az aktuális."

Szerencsére van verziószám is.

--
trey @ gépház

SUSE Linux 10.0 Prague
SUSE Linux 10.1 Agama Lizard
SUSE Linux 10.2 Basilisk Lizard
SUSE Linux 11.2 Emerald (szőlő)
SUSE Linux 11.3 Teal (szín)
SUSE Linux 11.4 Celadon
SUSE Linux 12.1 Asparagus (növény)
SUSE Linux 12.2 Mantis (bogár)
SUSE Linux 12.3 Dartmouth
SUSE Linux 13.1 Bottle
SUSE Linux 13.2 Harlequin
SUSE Linux 42.1 Malachite (ásvány)

RHL 6.2E Zoot
RHEL 2.1 AS Pensacola
RHEL 2.1 ES Panama
RHEL 3 Taroon
RHEL 4 Nahant
RHEL 5 Tikanga
RHEL 6 Santiago
RHEL 7 Maipo

J2SE Code Names
DK 1.1.4 Sparkler
JDK 1.1.5 Pumpkin
JDK 1.1.6 Abigail
JDK 1.1.7 Brutus
JDK 1.1.8 Chelsea
J2SE 1.2 Playground
J2SE 1.2.1 (none)
J2SE 1.2.2 Cricket
J2SE 1.3 Kestrel
J2SE 1.3.1 Ladybird
J2SE 1.4.0 Merlin
J2SE 1.4.1 Hopper
J2SE 1.4.2 Mantis
J2SE 5.0 (1.5.0) Tiger

Elmagyarázod nekem, hogy ezek a kódnevek miért jobbak, mint amit a Debian használ?

----
FreeBSD, Solaris, Debian, LMDE

Valóban gugli. De miért jobbak mondjuk a helységnevek vagy földrajzi nevek, mint a toy story? Az mennyivel szerencsésebb?
Így legalább mindenki megismeri(aki debian használ vagy ismeri), hogy milyen figurák szerepelnek a Toy Story-ban. :)
Szerintem teljesen jó.:)
Akit zavar az használja úgy, hogy Debian 8.0

----
FreeBSD, Solaris, Debian, LMDE

Tudom, hogy ízlésről nem érdemes vitázni. De mi a jó a Toy Story-ban? Egy rajzfilmhez mérten is bugyuta alkotás, ami ha nem lett volna számítógépes animáció, még annyira sem lenne (el)ismert. Ha már bugyuta CG, akkor már miért nem a Maszk pl? Locky, Milo, Ipkiss, Dorian...

nem csinálja rosszul :)
jót röhögsz rajt, és +jegyzed //sőt utánaolvasol, hogy miállat a szarvasnyúl, +mért pont villámlásnál párzik :):):)//
//öregebbeknek > mint a müszi reklám ... nem tudod miazizé, de jött 1 kopasz ürge kalapban, tisztelettudóan +emete, és közölte, hogy MÜSZI ... :):):)//
...ubisünös időkben, cimboráknak köszöntem jóreggelt kívánok helyett "hóóóááárí hedd'gehogg" felkiáltással ...
...mindenki örült...
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

:) nem igazán ...
de ha tényleg céges buli van, és közsörözés helyett az irodádban bújkálva a huppon figyeled a flammát ... no ...
...hát döntsék el a többiek, hogy ki van félredrótozva ...
inkább igyál 1 sört a cimbivel, flörtölj a lányokkal, lazulj, vége a 7nek ...
tegyél a debian9-es vasadra 1 nagy lila polipot, az én xeonos vasamon 1 ilyen van: https://www.jatekbox.hu/jatek-bullyland-toy-story-jessie/page-prod/id-2…
nem olyan rosszak ezek az elnevezések, nézd+ mekkora topic lesz belőle ...
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

Ott voltam 10-ig huzamosabban, aztán már nekem sok volt és már csak azt figyeltem nagyobb időközönként, megvannak-e még a cuccok. Miért kell jól érezni kötelezően magát az embernek?
Így is nekem melóval járt a buli előkészítés, inkább már pihentem volna. De csak megtaláltak, jött egy éppen nagykorú srác élettanácsokért, miközben bizonygatta mekkora nagy hacker, amúgy most nem infó területen van, de az lenne az álma. Egy másik meg simán bizonygatta, miközben alig állt a lábán, hogy nem jó a wifi, jöjjek már. Közben a zajszigetelt szobából is hallottam, hogy a wifin keresztül röccenés nélkül szólnak a számok. De azért biztos, ami biztos kérdeztem a harcostársat, aki átvette az irányítást, de ő sem észlelt semmi hibát. Éjfél után már csak hárman pogóztak, már mindeki kint volt, készülődött haza, én a sőrtócsán keresztül kimentettem a hangtechnikát. Említettem is a kollégának, remélem, tényleg csak sör, aztán mindent jó gazda módján elzártam, ami hozzám tartozott. Voltam elég bulin a hónapban,az elképzeléseitekkel ellentétben barátnővel egy tánciskola jubileumi buliegyüttesén két napon is. Valamint nem tudom tényleg, miért beteg, aki nem szeret 10 után örjöngeni és hangzavarban lenni.

"When you're at a party, do you suddenly feel the desperate urge to escape somewhere quiet such as a toilet cubicle and just sit there? Until I read Quiet, I thought it was just me. I'd see other partygoers grow increasingly effervescent as the night wore on and wonder why I felt so compelled to go home. I put it down to perhaps there not being enough iron in my diet. But it's not just me. It's a trait shared by introverts the world over. We feel this way because our brains are sensitive to overstimulation.

...

Cain is an introvert. ... She's an introvert in a world that, she argues, excessively and misguidedly respects extroverts. We make them our bosses and our political leaders. We foolishly admire their self-help books, such as How to Win Friends and Influence People. Before the industrial revolution, she writes, American self-help books extolled character. Nowadays it's personality. We introverts attempt to emulate extroverts, and the stress of not being "true to ourselves" can make us physically and mentally ill. One introvert Cain knew spent so much of his adult life trying to adhere to the extrovert ideal he ended up catching double pneumonia. This would have been avoided if he'd spent time recharging his batteries in toilet cubicles, and so on.

...

In America, extroverted parents have been known to send their introverted children to psychiatrists to have their introversion "treated" out of them. We think extroverts are great because they're charismatic and chatty and self-assured, but in fact they're comparatively narcissistic and unthoughtful and we're committing a grave error structuring our society around their garrulous blah.

Most egregiously, we form our workplaces around the extrovert ideal. I like her nightmare descriptions of open-plan offices where group brainstorming sessions descend on the startled introvert like flash-storms. Group-think favours the dominant extrovert. The loudest, most socially confident and quickest on their feet win the day, whereas the contemplative and quietly well-informed tend not to get a word in. School classrooms are increasingly designed to reflect this flawed environment. Children sit in pods facing each other and are rewarded for being outgoing rather than original. "You Can't Ask a Teacher for Help Unless Everyone in Your Group Has the Same Question" read a sign in one New York classroom she visited. All this even though Gandhi and Rosa Parks and Steve Wozniak and JK Rowling and Eleanor Roosevelt have described themselves as introverts, at their best when solitary."

https://www.theguardian.com/books/2012/mar/22/quiet-power-introverts-su…

https://www.ted.com/talks/susan_cain_the_power_of_introverts

Ez semmit nem von le annak a problemanak a jelentosegebol, hogy a nyugati kultura az extrovertizmust favorizalja es kultivalja, mig az introverteket (ambiverteket) betegnek tartja es kezelesre kuldene.

Amikor arrol van szo, hogy az ember biztos depresszios, meg nyomi, mert nem akar bulizni, az eszmeletlen karos es totalis szuklatokorusegre vall. Az introvertek onmagukban is elvannak, sot, igenylik az egyedul letet, mig az extroverteket a tarsasag, a szocialis interakcio stimulalja, szoval ok aktivabban szocialis esemenyekkor.

Meg jo 10+ evvel ezelott, az akkor meg a Petofi hidnal allo ZP-ben voltunk koncerten. Tobbiek be, en leultem egyedul iszogatni. Jottek is egy ido utan: "gyere mar, nem unatkozol?", mondom nem, tok jo itt, hallgatom a zenet, figyelem az embereket, tivpl. Lemaradtatok arrol a parrol, akik profi tancoskent toltak valami latin tancot, a kozhelyes korrel korulottuk, nagyon komoly volt.

Es az eletem soran sokszor megkaptam, hogy nem mozdulok ki (dehogynem, de mindennek megvan a maga ideje), csendes vagyok, antiszocialis vagyok.

Nem. Nem vagyok. Egesz egyszeruen engem a tarsasagi interakcio kifaraszt. Antiszoc nem vagyok, hiszen en is igenylem az emberek kozelseget, es a kommunikaciot, de nekem az, hogy minden estere betervezzek valami programot, es igazabol csak aludni jarjak haza, es ne legyen egy kis idom ledolni es csak gondolkodni, na az nem fog menni.

Ezert zavar az, ha a fentiekkel talalkozok. Mi tokeletesen ertjuk az extrovertaltakat, hiszen lepten-nyomon maginknak is azza kell valnunk, de ez roppant kimerito szamunkra, es az a baj, hogy a masik oldal ezt nem erti.

Holott, ha beszelnenk rola, es koztudatba kerulne, akkor lehet, hogy egy kis megertessel sokkal jobba tehetnenk az eletet mindnenkinek.

Szerk: azert hogy legyen viszonyitasi alap: minden szerdan tarsas a pubban kollegakkal (altalaban csak spectatorkodom), aztan pub haverokkal, pentek publunch a teammel es kollegakkal, meg rendszertelen idokozonkent egy pentek esti buli.

De ez boven eleg is neha a szokasos napi munkahelyi interakcio mellett :)

Értem amit írsz, és magam is tapasztalom, mivel én is határozottan introvertált beállítottságú vagyok.

Arra próbáltam utalni, hogy a fenti cikk szerzőjének rácsodálkozása és homlokcsapkodása ellenére ez a személyiség-dimenzió egyáltalán nem új felfedezés, sőt már vagy 100 éve részletesen le lett írva.

Már akkor azt írta a fenti könyvben Jung, hogy a nyugati kultúra extrovertált irányultságú, és sajnálatos, hogy az introvertált irányultságú emberek emiatt valamelyest háttérbe szorulnak.

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."

egyik notebookon es teszt szerveren mar az van. ilyen hibakat javitanak meg benne mint:

bash (4.4-4+b2) sid; urgency=low, binary-only=yes

* Binary-only non-maintainer upload for i386; no source changes.
* rebuild for outdated built-using

--
neked aztan fura humorod van...

Remelem, mihamarabb kijon. Most vettem meg az Imperium Galactica 2-t Steamen - es nem megy. Egyel regebbi a c++ lib, mint ami kellene.
Nezem, a testingben mar ez van, szoval nyilvan ez lesz az uj stable-ben is.
Mondjuk, addig is berakhatnak backportba :)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.